Kesänviettoa Raaseporissa

Olemme tänä kesänä kiertäneet Suomea enemmän kuin parina edellisenä kesänä yhteensä. Mustion Linnan vierailun yhteydessä tutustuimme lähistöllä sijaitseviin mielenkiintoisiin paikkoihin: Fiskarsin kylään ja Raaseporin rauniolinnaan. Päivä sattui olemaan pilvinen ja hieman sateinen, mutta se ei latistanut meidän tunnelmaa.

 

Fiskars Village

fiskars1.jpgfiskars2.jpgfiskars12.jpgfiskars3.jpg

 

Mustion Linnalta oli vajaa 30 km Fiskars Villageen. Nappasimme infokojusta alueen kartan ja kävelimme ensin ruukkialueella, joka oli yllättävän iso. Punaiset, puiset maalaistalot, vanhat tuotantorakennukset ja idylliset pikkupuodit loivat ihanan vanhanaikaisen tunnelman. Osa puodeista tosin oli valitettavasti kiinni juhannuksen takia, kuten myös museo.

 

fiskars8.jpgfiskars.jpgfiskars7.jpgfiskars11.jpg

 

Ruukkialuuelta jatkoimme kyläkierrosta kaupungintalolle päin. Matkalla oli luomupuotia, pieniä käsityöpajoja ja sisustusliikkeitä sekä kahviloita. Kävimme Fiskars Shopissa, josta ostin puoleen hintaan pari Arabian mukia ja poikaystäväni katseli Fiskarsin kirveitä. Ihastuin Haltijatonttu-käsityöliikkeessä Design Vanhatalon sudenkorento-aiheiseen tinakaulakoruun, jonka poikaystäväni halusi sitten ostaa minulle <3

Kävimme myös kylän K-marketissa, joka oli tämän mennessä pienin ruokakauppa, jossa olen koskaan käynyt!

 

fiskars13.jpgfiskars16.jpgfiskars17.jpgfiskars18.jpg

 

Fiskarsin kylä oli älyttömän tunnelmallinen ja sympaattinen. Se on muuten valittu Kotimaan parhaaksi matkakohteeksi!

Raaseporin rauniolinna

raasepori7.jpgmustio18.jpg

 

Jatkoimme Fiskarsin kylästä vielä etelämmäksi Snappertunaan, jossa sijaitsi Raaseporin keskiaikainen rauniolinna. Oli juhannuspäivä ja linnan edustalla oli käynnissä ruotsalaishenkiset juhannusjuhlat. Kävimme ensin lounaalla Linnanvoudin tuvassa, jonka jälkeen ostimme liput linnaan.

Ensimmäinen maininta linnasta löytyy vuodelta 1378. Se rakennettiin alunperin saarelle, mutta maankohoamisen takia linna on nykyään sisämaassa ja vieressä kulkee vain rehevöittynyt Raaseporinjoki. 1500-luvulla linna hylättiin olutkellarin romahtamisen vuoksi. Raaseporin linnaa on restauroitu 1800-luvun lopusta alkaen moneen otteeseen. Viimeisin entisöinti saatiin valmiiksi vuonna 1988. Linnan alkuperäisestä ulkonäöstä ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta. (Lähde: Wikipedia)

 

raasepori3.jpgraasepori6.jpgraasepori1.jpg

 

Game of Thrones, anyone?

 

raasepori55.jpg

Söimme Linnanvoudin tuvassa parhaat kalalautaset ikinä, suosittelen!

 

Onko Raasepori tuttu kaupunki?

Oletko käynyt Fiskarsin kylässä tai rauniolinnassa?

-Lilli

kulttuuri suosittelen matkat
Kommentit (2)
  1. Kummassakaan en ole käynyt. Vaikutti kyllä mielenkiintoiselle päivälle!

    1. Kannattaa ehdottomasti joskus käydä ainakin Fiskarsin kylässä! Oli ihana päivä pienestä sateesta huolimatta 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *