Makuelämyksiä Linnankrouvissa
Yhteistyössä: Mustion Linna
Kerroin tässä postauksessa meidän täydellisestä juhannuksesta Mustion Linnassa. Pääsimme reissun aikana tutustumaan linnan ravintolan illallistarjontaan ja halusin tehdä ravintolasta oman postauksen, koska se todellakin ansaitsee sen!
Ravintola Linnankrouvi eli entinen vaunuvaja 1800-luvun puolivälistä on Mustion Linnan maineikas ravintola. Arvostettu Nordic White Guide valitsi sen viime vuonna Suomen 10. parhaimmaksi ravintolaksi. Linnankrouvi on myös voittanut mm. ”Merkittävä ruokamatkailu-teko”-palkinnon.
Entinen vaunuvaja on rakennettu uusgoottilaiseen tyyliin. Tiiliseinät, takorautaiset kattokruunut ja iso takka luovat ainutlaatuista tunnelmaa. Ravintolaa on hiljattain laajennettu paviljongilla. Lisätilat olivat juhannuksenakin käytössä.
Linnankrouvin ruokafilosofiaan kuuluvat kotiseuturakkaus, eettisyys, yllätyksellisyys, nautinto, hyvinvointi ja puhtaus.
Ravintola tarjoilee aamiaista, lounasta, iltapäiväkahvia, á la carte-illallista, maistelumenuja, cateringia sekä kattavan valikoiman viinejä. Ruokalistalta löytyy sesongin mukaan lähitilojen tuotteita sekä ekologisesti tuotettuja raaka-aineita – osa saadaan omasta pihaapiiristä.
Ruokalistalta löytyy myös vegaanisia annoksia.
”Jokaisen annoksemme ytimestä löytyy rakkaus ruokaan, lisukkeena tarjotaan leikkisyyttä ja iloa.”
Ensimmäisenä iltana eli juhannuksen aatonaattona menimme Linnankrouviin kevyelle iltapalalle. Olimme jo syöneet matkalla Mustioon, joten mahassa ei riittänyt tilaa pidemmän kaavan illalliselle.
Tsekkasimme alkupalalistan sekä lounge-menun. Kiinnostuimme jälkimmäisen klassikkoannoksesta vuodelta 2010: Fish’N’chips.
Aavistelin, ettei kyseessä olisi mikään peruspikaruoka ja olin oikeassa. Pöytään tuotiin paistettuja, kokonaisia uusia perunoita sekä friteerattua haukea aiolin kera. Annos oli todellakin paras fish’n’chips annos elämäni aikana, mutta myös yksi parhaista kala-annoksista koskaan! Voisin ajaa Mustion Linnaan ihan vain ihastelemaan maisemia ja syömään fish’n’chips-annoksen.
Seuraavana iltana eli juhannusaattona meille oli varattu pöytä pidemmän kaavan illallista varten. Mustion Linna tarjosi meille 4 ruokalajin illalliset (juomat maksoimme itse.)
Meille oltiin valittu juhannusmenu, jonka pääruokana olisi ollut kalaa. Olimme kuitenkin aiemmin samana päivänä syöneet lounaaksi kunnon saaristolaistyylisen kalalautasen Raaseporin Linnassa, joten kysyin onko pääruuan vaihtaminen mahdollista. Arvostan valmiiksi mietittyjä ja koottuja menuja ja luotan ammattilaisiin jotka ovat ne suunnitelleet, mutta tällä kertaa siinä olisi ollut liikaa kalaa yhdelle päivälle.
Henkilökunta oli erittäin ystävällistä, ymmärtäväistä ja asiantuntevaa. Pääruuan vaihtaminen onnistui, mistä jäi hyvä mieli. Mielestäni valitsemani pääruoka sopi itse asiassa hyvin muuhun menuun!
Ensiksi saimme maistuvaa saaristolaisleipää sekä tuoretta patonkia sienivoin kera ja pian pöytään tuotiinkin keittiön tervehdyksenä falafel nokkos-jugurttikastikkeessa.
Alkumaljoiksi joimme Mustion Linnan omaa Svarta Sekt-kuohuviiniä lasilliset. Avomieheni on tumman oluen ystävä, joten ruuan kanssa hän sai Mathildedalin Kyläpanimon Valssi-olutta.
Alkuruokana neljän ruokalajin menussa oli paistettua parsaa sekä mantelivaahtoa. Maut sopivat hyvin yhteen.
Sain kun sainkin vaihdettua pääruuan nieriästä härkään. Syön erittäin harvoin punaista lihaa, varsinkaan pihvin muodossa, mutta silloin tällöin tilaan sitä ravintolassa.
Annos oli: Grillattua kotimaista häränfilettä, mesijuurta, kateenkorvaa ja sherrykastiketta. Kylkeen tarjoiltiin paistettua uutta perunaa sekä nokkosta. Tarjoilijan minulle valitsema punaviini (Primitivo San Martinez) sopi annokseen täydellisesti.
Aivan täysi kymppi kokonaisuus! Annos oli selvästi huolella suunniteltu, sillä maut täydensivät toisiaan erinomaisesti.
Pääruuan jälkeen vuorossa oli valikoima pohjoismaalaisia luomujuustoja sokeroidun palsternakan kera. Rakastan juustoja, joten tämä oli mieluisa tarjotin.
Jälkiruuaksi meille tuotiin vuohenmaitojäädykettä, mansikkaa ja ketunleipää. Maut olivat mielenkiintoisia ja moniulotteisia. Vaikka jälkiruoka oli pieni, vei se hyvin makeannälän.
Illallisen päätteeksi tilasimme kofeiinittomat cappuccinot ja saimme vielä suklaata kylkeen. Täydellinen kruunaus aterialle.
Juhannuspäivänä sää muuttui onneksi lämpimäksi ja aurinkoiseksi, joten kävimme Linnankrouvissa vielä terassikahvilla ennen kotiinlähtöä. Nautin kahvin kanssa ihanan ison tuulihatun (joka on kuvan ottamisen aikaan jo syöty.)
Mustion Linnankrouvi pääsee kyllä heittämällä omalle TOP 3 Ravintolat -listalleni. Melkeinpä voisin sanoa, että kyseessä on paras (ainakin hienoin) ravintola, jossa olen käynyt.
Linnan puisto on varmasti kaunis talvellakin, mikäli maa on valkoinen.
Nyt jään haaveilemaan fish’n’chips-annoksesta <3
-Lilli
Mustion Linna tarjosi meille 4 ruokalajin illallisen
Varmasti kiva kokemus…ei vaan passaa syödä usein 4 ruokalajia samassa ruokailussa 😀
Oli kyllä! Harvemmin tulee juu syötyä monen ruokalajin illallisia 😀
Näyttää niin hyvältä. Ootko vaihtanut hiustenväriä tummemmaksi? Ihana!
Ja oli niin herkullista <3 Juu on ne pari astetta tummemmat, kiitos! 🙂