Mitä odotan joululta tänä vuonna?

lilies blogi

lilies blogi

Tänä vuonna joulu pääsi yllättämään pahasti. Vannon, ettei joulukuu ole milloinkaan mennyt niin nopeasti kuin tänä vuonna. Ihan kuin vasta eilen olisi ollut joulukuun ensimmäinen päivä!

Olen ollut stressaantunut koko joulukuun. Olen ylibuukannut kalenterini, ollut koko ajan menossa, hankkinut lahjoja (pääasiassa ravannut postissa), paketoinut niitä ja yrittänyt hoitaa sataa muutakin asiaa samaan aikaan. Tähän päälle tietysti vielä kokopäivätyö, ihmissuhteet, terveyshuolet yms. Ostin itselleni joululahjaksi älykellon, joka valittaa joka päivä liian korkeista stressitasoista. Palautuminen on myös ihan olematonta, parempi kun ei edes seuraa unitilastoja…

Olen jouluihminen, mutta tänä vuonna joulufiilis on ollut vähän kiven alla. Harmittaa ihan älyttömästi, että Joulupuu-keräys loppui ennen kuin havahduin koko asiaan. Olen monena vuotena ostanut lahjoja keräykseen. En myöskään käynyt missään joulupuodissa tai joulutorilla (nämäkin meni ihan ohi, mikäli on edes järjestetty tänä vuonna.) Lähetin vain kaksi korttiakin tänä vuonna.

Yritän silti olla itselleni armollinen. Tuntuu, etten ole ainoa, jolle joulu tulee hieman yllättäen. Se, mitä odotan joululta eniten on rentoutuminen ja kiireettömyys, aivan ehdottomasti. Ja toivon todella, että joulu tulee sitä tarjoamaan.

Olin varautunut siihen, että joulu olisi tänä vuonna masentavin ikinä, lähinnä koronan takia. Vaan kävikin niin, että joulusta saattaa tulla oikeinkin mukava. Aattona tulee käytyä kahdessa paikassa (lähipiiriä, alle 10 hlö). Tarkoituksena on syödä paljon hyvää ruokaa (vastaan kastikkeesta ja glögijuustokakusta), katsoa ehkä muutama lapsuusvideo 90-luvulta ja pelata korttia sekä Aliasta. Lahjoja unohtamatta.

Odotan kiireettömyyden lisäksi lämmintä tunnelmaa, lunta ja pakkasta (tuskin toteutuu), yhdessä oloa, hyvää ruokaa, joulumusiikkia, iloa ja naurua sekä toivoa ja valoa pimeyden keskelle.

Joulupäivänä saan parhaan ystäväni yökylään. Meidän joulu on tehty joululeffoista ja viinistä. Laitamme tonttulakin telkkarin kulmaan ja aina kun se osuu jonkun päähän, pitää juoda 🤭

Tiedän varmaksi, että ilta tulee olemaan rentouttava. Ja se tulee tarpeen meille molemmille.

Tuntuu ihan hullulta, että vuosi vaihtuu (taas) pian. Kirjoitan välipäivinä blogiin tiivistelmän tästä ohi kiitäneestä poikkeuksellisesta kuluneesta vuodesta sekä ajatuksia ensi vuodesta. Olen suunnitellut tekeväni ainakin pari uudenvuodenlupausta.

Joulun aikaan tulossa Instagramiin (@lilli_anneli) aikas kiva arvonta, suosittelen seuraamaan ✨

 

Mitä sinä odotat tulevalta joululta?

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

 

 

perhe ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe
Kommentit (4)
  1. Samoja fiiliksiä täälläkin. Ja mielessä on kyllä jonkinlainen helpotus siitä, että tänä vuosi tulee päätökseensä ja saa ns ”kääntää puhtaan sivun”, vaikka se ei tietysti varsinaisesti mitään tarkoitakaan, mutta silti sillä on iso symbolinen merkitys. Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua sinne <3

    1. Oon unohtanut vastata sun kommenttiin silloin kun sen luin 😔
      Samat fiilikset, vuoden vaihtumisella on iso symbolinen merkitys! Oikein ihanaa uutta vuotta Netta 🥰

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *