Jauhelihakierteet

Tässä ohje helppoihin suolaisiin tarjottaviin. Makuja saa helposti muutettua. Tein tällä kertaa sekä jauhelihaversioita, mutta myös kanasta saa älyttömän hyviä. Käytin valmistaikinaa pakastealtaasta, innokkaimmat voivat tehdä lehtitaikinan itse.

IMG_20170924_162031.jpg

Ainekset:

1   iso lehtitaikinalevy

400 g jauhelihaa  (tai 400g kanaa, pehmeän pippurinen)

1 prk Creme bonjour peppermix (tai esim. Valkosipuli & yrtit)

1 pss juustoraastetta (esim. Cheddar-Gouda tai Texmex-juusto)

1 kananmuna voiteluun

(+Aurajuusto kanan kanssa)

 

valmistus:

1. Ota taikina sulamaan.

2. Paista ja mausta jauheliha. Anna jäähtyä hetki.

3. Lisää Creme Bonjour jauhelihan sekaan.

4. Kauli taikina isoksi ja melko ohueksi suorakulmaiseksi levyksi.

5. Levitä jauhelihaseos tasaisesti taikinalevylle, jätä reunat tyhjiksi.

6. Kääri taikina rullalle. ”Nipistele” kiinni. Leikkaa n. 3-4 cm paloja.

7. Asettele uunipellille ja voitele kananmunalla.

8. Ripottele päälle juustoraastetta.

9. Paista 225 C n.15-20 min, kunnes juusto on sulanut ja leivokset ovat kullanruskeita.

Kierteet ovat melkein parempia hieman jäähtyneitä tai kylminä, ei suoraan uunista. Makuasia toki 🙂

IMG_20170924_165301.jpg

IMG_20170924_165020.jpg

IMG_20170924_165204.jpg

PhotoGrid_1506261506074.jpg 

VINKKI. Voit tehdä näitä valmiiksi pakkaseen. Lämmitä vain uunissa ennen tarjoamista, jolloin ovat tuoreenveroisia.

IMG_20170924_164118.jpg

Kierteistä on tullut mun vakkaritarjottavia juhlissa, jos aika ei riitä johonkin monimutkaisempaan. Tykkään kun makuja saa vaihdeltua ihan oman mielikuvituksen mukaan!

-Lilies

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Puolukka-kinuskijäädyke

jäädyke2.jpg

Tässä synttäripostaukseni puolukkajäädykkeen ohje. Nopea ja helppo makea herkku juhliin. Käytin laktoosittomia tuotteita.

 

Ainekset:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

4 dl vispikermaa

4 dl puolukkasurvosta

1-2 dl kinuskikastiketta

2 tl vaniljajauhetta

1 rkl ceyloninkanelia

 

Valmistus:

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Vatkaa kermavaahto eri kulhossa.

3. Sekoita puolukkasurvos (jos käytät kokonaisia puolukoita, tee ensin survos tehosekoittimella), vaniljajauhe ja kaneli kermavaahtoon.

4. Yhdistä seokset.

5. Lisää kinuskikastike. Mitä enemmän lisäät, sen makeampi lopputulos. Laitoin itse 1,5 dl.

6. Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ennen seoksen kaatamista siihen. Laita pakastimeen jäätymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

jäädyke3.jpg

jäädyke4.jpg

jäädyke5.jpg

HUOM. Ota jäädyke pois pakkasesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua (mutta ei liian aikaisin, ettei sula!), jotta jäädyke irtoaa vuuasta. Huuhdo vuokaa ulkopuolelta lämpimällä vedellä, jos jäädyke ei meinaa irrota. Kippaa jäädyke tarjoiluastiaan ja koristele esim. puolukoilla. Tarjoa lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.

Siirsin jäädykkeen jääkaappiin n. tunti ennen tarjoilua ja huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua.

jäädyke6.jpg

Tätä lykkään kaikkiin makeisiin leivoksiin

bd2.jpg

Puolukkajäädyke on mun mielestä täydellinen tarjottava juhliin ”päämakean” lisäksi; se on sekä makea että hapan.

Makeutta saa lisättyä itse kinuskikastikkeella.

jäädyke1.jpg

LUE MYÖS:

Glögijuustokakku

 

 

-Lilli

Koti Ruoka ja juoma DIY