Jauhelihakierteet
Tässä ohje helppoihin suolaisiin tarjottaviin. Makuja saa helposti muutettua. Tein tällä kertaa sekä jauhelihaversioita, mutta myös kanasta saa älyttömän hyviä. Käytin valmistaikinaa pakastealtaasta, innokkaimmat voivat tehdä lehtitaikinan itse.
Ainekset:
1 iso lehtitaikinalevy
400 g jauhelihaa (tai 400g kanaa, pehmeän pippurinen)
1 prk Creme bonjour peppermix (tai esim. Valkosipuli & yrtit)
1 pss juustoraastetta (esim. Cheddar-Gouda tai Texmex-juusto)
1 kananmuna voiteluun
(+Aurajuusto kanan kanssa)
valmistus:
1. Ota taikina sulamaan.
2. Paista ja mausta jauheliha. Anna jäähtyä hetki.
3. Lisää Creme Bonjour jauhelihan sekaan.
4. Kauli taikina isoksi ja melko ohueksi suorakulmaiseksi levyksi.
5. Levitä jauhelihaseos tasaisesti taikinalevylle, jätä reunat tyhjiksi.
6. Kääri taikina rullalle. ”Nipistele” kiinni. Leikkaa n. 3-4 cm paloja.
7. Asettele uunipellille ja voitele kananmunalla.
8. Ripottele päälle juustoraastetta.
9. Paista 225 C n.15-20 min, kunnes juusto on sulanut ja leivokset ovat kullanruskeita.
Kierteet ovat melkein parempia hieman jäähtyneitä tai kylminä, ei suoraan uunista. Makuasia toki 🙂
VINKKI. Voit tehdä näitä valmiiksi pakkaseen. Lämmitä vain uunissa ennen tarjoamista, jolloin ovat tuoreenveroisia.
Kierteistä on tullut mun vakkaritarjottavia juhlissa, jos aika ei riitä johonkin monimutkaisempaan. Tykkään kun makuja saa vaihdeltua ihan oman mielikuvituksen mukaan!
-Lilies