Puolukka-kinuskijäädyke

jäädyke2.jpg

Tässä synttäripostaukseni puolukkajäädykkeen ohje. Nopea ja helppo makea herkku juhliin 🙂 Käytin laktoosittomia tuotteita.

 

Ainekset:

 

2 kananmunaa

2 dl sokeria

4 dl vispikermaa

4 dl puolukkasurvosta

1-2 dl kinuskikastiketta

2 tl vaniljajauhetta

1 rkl ceyloninkanelia

 

valmistus:

 

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Vatkaa kermavaahto eri kulhossa.

3. Sekoita puolukkasurvos (jos käytät kokonaisia puolukoita, tee ensin survos tehosekoittimella), vaniljajauhe ja kaneli kermavaahtoon.

4. Yhdistä seokset.

5. Lisää kinuskikastike. Mitä enemmän lisäät, sen makeampi lopputulos. Laitoin itse 1,5 dl.

6. Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ennen seoksen kaatamista siihen. Laita pakastimeen jäätymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

jäädyke3.jpg

 

jäädyke4.jpg

 

jäädyke5.jpg

HUOM. Ota jäädyke pois pakkasesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua (mutta ei liian aikaisin, ettei sula!), jotta jäädyke irtoaa vuuasta. Huuhdo vuokaa ulkopuolelta lämpimällä vedellä, jos jäädyke ei meinaa irrota. Kippaa jäädyke tarjoiluastiaan ja koristele esim. puolukoilla. Tarjoa lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.

Siirsin jäädykkeen jääkaappiin n. tunti ennen tarjoilua ja huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua.

jäädyke6.jpg

Tätä lykkään kaikkiin makeisiin leivoksiin

bd2.jpg

Puolukkajäädyke on mun mielestä täydellinen tarjottava juhliin ”päämakean” lisäksi; se on sekä makea että hapan.

Makeutta saa lisättyä itse kinuskikastikkeella.

jäädyke1.jpg

 

 

Kokeilkaa ihmeessä!

-Lilies

 

Kommentit (11)
  1. Mä tykkään jäädykkeistä! Mutta otan kinuskin mieluiten kuumana kastikkeena siihen. 🙂

    1. Jäädykkeet on ihania! Toki tästä voi tehdä perinteisemmän version ilman kinuskia 🙂 lämmin kinuskikastike päälle on kyllä hyvää! 

  2. Näyttää tosi herkulliselta! Olen vähön huono jäädykkeissä, mutta tätä tekisi mieli testata!

    1. Kiitos, puolukkajäädyke on kyllä herkullista 🙂 Tykkään itse tehdä tätä helppouden takia. Tärkeintä se, ettei ota liian aikaisin huoneenlämpöön ennen tarjoilua! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *