Puolukka-kinuskijäädyke
Tässä synttäripostaukseni puolukkajäädykkeen ohje. Nopea ja helppo makea herkku juhliin 🙂 Käytin laktoosittomia tuotteita.
Ainekset:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vispikermaa
4 dl puolukkasurvosta
1-2 dl kinuskikastiketta
2 tl vaniljajauhetta
1 rkl ceyloninkanelia
valmistus:
1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa kermavaahto eri kulhossa.
3. Sekoita puolukkasurvos (jos käytät kokonaisia puolukoita, tee ensin survos tehosekoittimella), vaniljajauhe ja kaneli kermavaahtoon.
4. Yhdistä seokset.
5. Lisää kinuskikastike. Mitä enemmän lisäät, sen makeampi lopputulos. Laitoin itse 1,5 dl.
6. Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ennen seoksen kaatamista siihen. Laita pakastimeen jäätymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
HUOM. Ota jäädyke pois pakkasesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua (mutta ei liian aikaisin, ettei sula!), jotta jäädyke irtoaa vuuasta. Huuhdo vuokaa ulkopuolelta lämpimällä vedellä, jos jäädyke ei meinaa irrota. Kippaa jäädyke tarjoiluastiaan ja koristele esim. puolukoilla. Tarjoa lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.
Siirsin jäädykkeen jääkaappiin n. tunti ennen tarjoilua ja huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua.
Tätä lykkään kaikkiin makeisiin leivoksiin ♡
Puolukkajäädyke on mun mielestä täydellinen tarjottava juhliin ”päämakean” lisäksi; se on sekä makea että hapan.
Makeutta saa lisättyä itse kinuskikastikkeella.
Kokeilkaa ihmeessä!
-Lilies
Mä tykkään jäädykkeistä! Mutta otan kinuskin mieluiten kuumana kastikkeena siihen. 🙂
Jäädykkeet on ihania! Toki tästä voi tehdä perinteisemmän version ilman kinuskia 🙂 lämmin kinuskikastike päälle on kyllä hyvää!
Näyttää tosi herkulliselta! Olen vähön huono jäädykkeissä, mutta tätä tekisi mieli testata!
Kiitos, puolukkajäädyke on kyllä herkullista 🙂 Tykkään itse tehdä tätä helppouden takia. Tärkeintä se, ettei ota liian aikaisin huoneenlämpöön ennen tarjoilua!