Wednesday Wellness: Luontaistuotteet kesään

Toisen Wednesday wellness -postauksen vuoro! Tässä vinkit kesäaikaan sopivista luontaistuotteista sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön sekä muutama tuote, jotka olisi hyvä olla ulkomaanmatkalla mukana 🙂

 

 

lisäravinteet kesäksi sisäiseen käyttöön:

 

1. Aurinkokapselit. Markkinoilla on useita erilaisia aurinkokapseleita, jotka suojaavat ihoa palamiselta sekä edistävät ruskettumista. Tärkein ainesosa tuotteissa on varmasti kaikille porkkanasta tuttu beetakaroteeni, josta iho muodostaa tarvitsemansa määrän A-vitamiinia.

BLOGI KESÄÄN10.jpg

Oma suosikki Natura Median Suncaroten-kapselit. Sisältää runsaasti beetakaroteenia, mutta myös lykopeenia, astaksantiinia ja E-vitamiinia, jotka ovat antioksidantteja sekä ihoa kosteuttavaa oliiviöljyä. Tätä voi syödä myös ympärivuotisesti.

 

2. D-vitamiini.  Suomalaisten olisi hyvä muistaa kesälläkin D-vitamiinilisä, sillä harvoin meillä paistaa aurinko päivittäin koko kesän ajan. Pitoisuuksia voi tosin pienentää tai ottaa kapseleita harvemmin. Itse käytän kesälläkin 50 uq vahvuutta, mutta otan kapselin vain 2-3 kertaa viikossa. Syksyllä menen Kreikkaan kahdeksi viikoksi, silloin pidän 3-4 viikon tauon kapseleista. 

 

3. Entsyymit. Kesälomalla tulee helposti syötyä vähän mitä sattuu ja milloin sattuu. Rasvainen grilliruoka ja jäätelö laittavat suoliston koetukselle. Tällöin entsyymivalmisteesta on apua. Kannattaa valita valmiste, joka sisältää useaa eri entsyymiä, sillä ne pilkkovat eri ruoka-aineita, kuten proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa ja kuituja. Lisäksi ne sisältävät avustavia entsyymejä, kuten alfagalaktosidaasia, joka auttaa estämään ilmavaivoja. Entsyymikapselista on eniten hyötyä, kun se otetaan päivän isoimman (tai huonosti sulavan) aterian yhteydessä, juuri ennen ruokailun aloittamista.

BLOGI KESÄÄN 8.jpg

Suositus näille valmisteille. Olen itse kokeillut kaikkia. Aboa median Papaya on näistä miedoin, pureskelen tällaisen ruuan jälkeen (on kuin karkkia!), jos olen syönyt ison salaatin tai viljatuotteita. Natura median Monizym X10 sisältää 10 eri entsyymiä ja on vahva hyvä tuote peruskäyttöön. Enzymedican valmisteet ovat entsyymivalmisteiden aatelia; ne ovat Yhdysvaltojen myydyimpiä entsyymivalmisteita sekä moninkertaisesti palkittuja. Digest basic on hyvä koko perheen peruskäyttöön, kun taas Digest Goldilla voidaan hoitaa pahaakin entsyymivajetta. Digest Gold kannattaa ottaa käyttöön silloin, kun tuntuu, ettei mikään ruoka tahdo sulaa kunnolla tai jos on ongelmia tietyn ruoka-aineen (esim. lihan tai viljan) pilkkomisessa.

 

4. Probiootit. Suolistojutuilla jatketaan, onhan suoliston kunto terveyden kulmakivi. Entsyymien lisäksi maitohappobakteerit ovat äärimmäisen tärkeä lisäravinne (varsinkin jos elintavat eivät ole terveellisemmästä päästä kesällä). Probiootit tasapainottavat suolistoflooraa ja ylläpitävät oikeantyyppistä mikrobilajistoa suolistossa. Probiootit lisäävät vastustuskykyä. Epämääräiset vatsaoireet, kuten turvotus, ilmavaivat yms. helpottuvat monesti jo pelkällä probioottivalmisteella. Probiooteilla on merkittävä rooli allergioiden hoidossa; suoliston kunto vaikuttaa allergioiden puhkeamiseen.

BLOGI KESÄÄN12.jpg

Itse käytän Vuoden 2017 terveystuotteeksikin valittua Bioteekin Probiootti Compia, joka sisältää runsaasti probiootteja sekä aminohappo glutamiinia, joka paikkaa suolen pintaa ja biotiinia, joka pitää yllä limakalvojen terveyttä. Välillä otan kuurina myös Bioteekin uutta, vielä vahvempaa Probiootti Strongia

 

5. Pycnogenol/Kverilla. Jos allergia vaivaa, voi kokeilla probioottien lisäksi näitä valmisteita. Kverilla on luontaisalan varsinainen ”allergialääke.” Se sisältää kolmea tehoainetta: Plantagoa, kversetiinia ja perillaa. Pycnogenol on rannikkomännyn kuoriuutetabletti, joka sisältää bioflavonoideja. Tuote auttaa turvotukseen vilkastuttamalla verenkiertoa, estämällä verihiutaileden kokkaroitumista ja rentouttamalla verisuonia. Toisaalta se myös tiivistää hauraita hiussuonia ja vähentää kudosten huokoisuutta. Valmiste myös vähentää tulehdusvälittäjäaineiden tuotantoa ja näin laskee tulehdusarvoja. Pycnogenolia vahvempi tuote on Wonder legs, joka siis sisältää täysin samaa vaikuttavaa ainetta isompina pitoisuuksina.

BLOGI KESÄÄN2.jpg

Olen itse päässyt näillä eroon vuosien allergialääkekierteestä (ainoastaan Duact käytössä tarvittaessa eli noin 1-2 kaps/kk) ja mulla on siis astmatausta. Nämä pitää kylläkin muistaa aloittaa jo loppukeväästä ennen allergiakauden alkua! Kapseleita/tabletteja tulee myös ottaa riittävä määrä vaikutuksen aikaansaamiseksi. Itse aloitan loppukeväästä Kverillan 4 kapselilla päivässä ja jatkan koko kesän 2 kapselilla/vrk. Kun pujo kukkii, otan Kverillaa 3-4 kaps/vrk sekä 4 tablettia Pycnogenolia.

 

6. Melatoniini. Mikäli unirytmi ei pysy kesälomalla ihan säännöllisenä tai valoisat yöt haittaavaat, voi kokeilla melatoniinia nukahtamisen avuksi. Tässä postauksessa on enemmän juttua uniongelmista. Muistathan, että melatoniinia tulee käyttää vain kuuriluontoisesti!

 

7. B-vitamiinit/glutationi/chlorella Kesällä suomalaisilla kuluu tunnetusti reilumman puoleisesti alkoholia. Näistä valmisteista saa lievitystä krapulaan 😀

BLOGI KESÄÄN9.jpg

Esimerkiksi Glutamax fresh morning sisältää glutationia sekä B-vitamiineja. Käyttöohje: 2 kapselia alkoholin nauttimisen päätteeksi. Solgarin vahva B-complex sisältää kaikki B-ryhmän vitamiinit, ota yksi kapseli alkoholin nauttimisen päätteeksi. Chlorella-levä puhdistaa kehoa, ota reilu ruokalusikallinen ennen alkoholin nauttimista.

 

luontaistuotteet kesäksi ulkoiseen käyttöön:

 

1. Aurinkovoide. Tietysti. Suosittelen tietysti luontaisia, esim. Acorelle ja Algamaris ovat laadukkaita sarjoja, joista löytyy useampaa erilaista voidetta. Tykkään itse molemmista, mutta Algamaris taitaa viedä kuitenkin voiton – tuotteiden tuoksu on huumaava. Luontaiset aurinkovoiteet toimivat fysikaalisen suojan avulla, eli titaani- ja sinkkioksidi heijastaa auringonsäteet iholta pois. Kemialliset aurinkovoiteet sen sijaan imeytyvät ihoon; auringon ja kemikaalien yhteisvaikutus ei ole iholle terveellistä. Nykyään luontaiset aurinkovoiteet ovat kehittyneet huimasti ja levittyvät hyvin, ainakaan SPF30 ei jätä valkoista pintaa ihoon, kun levittää voiteen kunnolla hieromalla. Moni asiakas kysyy voiko näitä käyttämällä sitten ruskettua? Vastaus: kyllä voi. On omakohtaista kokemusta sekä Acorellen että Algamariksen SPF30 -voiteilla ja poikaystäväni ruskettui ihan mukavasti etelässä viime vuonna, vaikka käytössä oli Algamariksen SPF50-voide. Algamariksen voiteet sisältävät myös kosteuttavia sekä antioksidanttisia ainesosia.

BLOGI KESÄÄN13.jpg

 

2. After sun/Aloe vera-geeli. Acorellelta ja Algamarikselta löytyy myös luontaisia After sun -voiteita rauhoittamaan ihoa auringonoton jälkeen. Myös aloe vera-geeli ajaa asian oikein hyvin. Aloe veraa voi käyttää oikeastaan mihin vaan iho-ongelmaan; hyönteisten pistoihin, naarmuihin, haavaumiin, rakkoihin, akneen.

BLOGI KESÄÄN6.jpg

 

3. Porkkanaöljy. Edistää ja syventää rusketusta, kosteuttaa ihoa, sisältää A-, B-, C-, D-, E- ja F-vitamiineja. Porkkanaöljyssä on luontainen aurinkosuojakerroin, mutta suosittelen sen lisäksi kunnollista aurinkovoidetta varsinkin alkukesästä, etelänmatkalle tai jos palat herkästi! Itse en tarvitse tämän lisäksi muuta aurinkovoidetta Suomessa loppukesästä, sillä oma ihonsävyni on jo melko tumma (ja syön Suncaroten-kapseleita, jotka ehkäisevät palamista sisäisesti.)

BLOGI KESÄÄN11.jpg

Pari vinkkiä vielä porkkanaöljyn käyttöön: Laita pari tippaa päivävoiteesi joukkoon, niin saat kauniin hehkun kasvoillesi päiväksi! Levitä kalpeille säärille hamekeleillä, niin saat kauniin ihonsävyn!

 

4. Sheavoi/kookosöljy/A-vitamiinivoide. Ihon syväkosteutukseen ja uudistamiseen. Kuivalle iholle, atoopikolle, auringonpolttamalle iholle tai tehokosteutukseen naamion tavoin kerran viikossa.

BLOGI KESÄÄN8.jpg

 

5. Lämpösuojasuihke/öljyt hiuksiin. Älä unohda suojata ja kosteuttaa hiuksia kesällä, sillä aurinko kuivattaa aika rankasti!

BLOGI KESÄÄN5.jpg

Esimerkiksi Logonalta löytyy luontainen lämpösuojasuihke.

 

BLOGI KESÄÄN1.jpg

Erilaiset öljyt toimivat tehokosteuttajina. Voit käyttää niitä hiusnaamion tapaan tai sitten hieroa kuivien hiusten latvoihin muutaman tipan.

 

 

Monista tuotteista on olemassa matkapakkauksia. Voit myös ottaa kapseli-/tablettipakkauksista vain yhden laatan mukaan, mutta kuljeta mieluiten omassa pakkauksessa, ettei tule epäselvyyksiä kapseleiden sisällöstä 😀 Itse olen tosin kuljettanut esim. entsyymikapseleita pienessä lasisessa purkissa ilman mitään etikettejä, eikä tullut mitään ongelmia.

 

Tässä siis mun mielestä tärkeimmät lisäravinteet ja luontaistuotteet niin kesään. Onko sinulla käytössä mitään näistä? 🙂

-Lilies

 

*Olen saanut osan tuotteista ilmaiseksi työni kautta (koulutuksista/myyntikampanjoiden palkintoina)

 

FOLLOW:   FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN   BLOGILISTA   PINTEREST

kauneus iho terveys matkat
Kommentit (9)
  1. Itse asiassa tulee mieleen, että minä en käytä noista kuin aurinkovoidetta ja joskus hiussuojasuihketta. Ihan hyvin niillä on pärjännyt :). Käytätkö sinä oikeasti noin paljon kaikkia luontaistuotteita? Noihinhan menee ihan älyttömästi rahaa?

    D-vitamiinia saa, kun on auringossa hartijat paljaana 15 min päivässä, se riittää, tosin ei Suomessa aina aurinko paista, mut keväällä, kesällä ja syksyllä.

    Matkalla ei ole mukana kuin aurinkovoiteet! Taidan olla minimalisti tälläisten asioiden suhteen 😀

  2. Käytän tarpeen mukaan, en siis ihan kaikkia näitä päivittäin 🙂 Tiettyjä tuotteita syön ympärivuotisesti (tosin niistäkin pidän kuukauden tauon joka vuosi.)

    Mun mielestä rahan voisi laittaa paljon huonompaankin kohteeseen kuin omaan terveyteen. Jollakin se menee esim. tupakkaan, lääkkeisiin, joka päivä ulkona syömiseen, jotkut tuhlaa kaikki vaatteisiin ja kenkiin. Nää on niitä valintoja 🙂 Oon siinä mielessä ihanteellisessa tilanteessa,että saan töiden paljon tuotteita ilmaiseksi ja meillä on myös henkilökunta-ale. Mulla meni muutama vuosi sitten apteekkiin melkein sama raha mitä nyt laitan lisäravinteisiin, tosi huima parannus mun mielestä!

    Kyllä, D-vitamiinia saa kun on n. vartin auringossa, mutta lähes jokaisella suomalaisella on D-vitamiinin puutostila, sillä meillä ei ole riittävästi aurinkoisia päiviä vuodessa (eikä kaikki myöskään vietä riittävästi aikaa pihalla.) Ainoastaan mittaamalla tietää oman D-tasonsa (olen itse mittauttanut viime vuonna kaksi kertaa, ekalla kerralla liian alhainen ja toisella kerralla noussut riittävän korkeaksi D-kapseleilla.)

    Jos pärjäät matkalla pelkällä aurinkovoiteella niin hienoa 🙂 Ei jokaisen ihan noin pitkää listaa tarvitse joka matkalle ottaa mukaan, mutta siitä voi poimia sellaiset valmisteet joita itse ajattelee tarvitsevansa 🙂 Itsellä (ja varsinkin poikaystävällä) esim punainen liha ja vaaleat viljat aiheuttaa vatsaongelmia, joten en voisi lähteä matkalle ilman entsyymejä ja maitohappobakteereja. Mulla myös turpoaa jalat lentokoneessa niin Pycnogenol mulle ehdoton. Porkkanaöljystä ja Aloe vera-geelistä mulla on matkapakkaukset mukana.

    1. *töiden kautta piti kirjoittaa 😀 

    2. Mä en ole koskaan edes maistanut maitohappobakteereja. Johtuu varmaan siitä, kun ei koskaan ole tullut mitään. Varmaan sitä mukaa tulisi ostettua eri tarpeisiin, kun niitä ilmaantuu, ilmaantuisi.  Kun mitään ei koskaan ole ollut, niin eihän sitä turhaan viitsi syödä 🙂 tai varmuuden vuoksi. No se on vain onni, kun ei mitään ole tullut. Matkaripuli vois olla aika kauhea…monta päivää huoneessa, maata heikkona sängyssä!

      1. Kyllä, tarpeen mukaan on fiksuinta käyttää valmisteita 🙂 Olet kyllä onnekas! Pelkään ihan hirveästi vatsatautia lomalla, siksi varustaudun 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *