Lime-vaniljakuppikakut

img_6596_copy.jpg
img_6625_copy.jpg
Nämä kuppikakut tehtiin ystäväni järjestämään naisteniltaan. Ystäväni toive oli, että tekisimme jotain tyttömäistä ja söpöä jälkiruokaa, joka sopisi illanistujaisiin. Omasta mielestäni nämä täyttävät tuon kuvauksen aika mainiosti. Kaikki kuvissa olevat kuppikakut ovat siis saman makuisia, vaikka kuorrutteet ovatkin erivärisiä. Ystäväni vain vaatimalla vaati, että osan kuppikakuista tulisi olla vaaleanpunaisia. 😉
Itse en päässyt valmiita leivoksia maistamaan ollenkaan, sillä kaikki vietiin kyseiseen naisteniltaan. Taikinaa ja kuorrutetta maistelin kyllä senkin edestä. Kysyin kuitenkin ystävältäni miltä valmiit kuppikakut olivat maistuneet. Tässä vastaus jonka sain: ”Kaikki tykkäs ja oli kyllä superhyviä!! Kuohuviinin kanssa ihana pikku leivonnainen partyihin! Kuiva kuohari oli piste iin päälle!”

Lime-vaniljakuppikakut (9 kpl)

Kuppikakut:
2 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 limen raastettu kuori
2 rkl limen mehua
40 g voita
1,2 dl maitoa
1 kananmuna

Vaniljakuorrute:
4,2 dl tomusokeria
80 g voita huoneenlämpöisenä
0,25 dl maitoa
muutama tippa vanilja-aromia
elintarvikeväriä

Kuppikakut:
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, limenmehu, limenkuori ja voi kulhoon ja vatkaa  hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada vähitellen joukkoon maito ja vatkaa, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.
Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että niihin jää kolmannes tyhjää. Paista kuppikakkuja uunissa 20-25 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan, ennen kuin kuorrutat ne.

Kuorrute:
Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Sekoita maito ja vanilja-aromi keskenään toisessa kulhossa ja lisää seos sitten voivaahtoon vähän kerrallaan. Lisää lopuksi joukkoon muutama tippa elintarvikeväriä, mikäli haluat värillistä kuorrutetta. Vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Kaada kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta jäähtyneet kuppikakut. Voit halutessasi koristella kuppikakut vielä esimerkiksi limenpaloilla ja raastetulla limenkuorella tai nonparelleilla ja mansikoilla.

img_6552_copy.jpg
img_6587_copy.jpg
img_6657_copy.jpg
– stri

Koti Ruoka ja juoma

Minttu-whoopiet

img_6446_copy.jpg
img_6319_copy.jpg

Tämän postauksen otsikon pitäisi oikeastaan olla minttusuklaa-whoopiet part 2. Ensimmäiset versiot löytyvät nimittäin täältä. Kuorien ohje on sama kuin aikaisemminkin, täyte on eri. Kuorien ohje silti alla vielä uudestaan.
En osaa sanoa, kummat tekemistäni minttu-whoopieista ovat olleet parempia, täytteet ovat niin erilaisia. Aikaisemmin tekemieni täyte oli suklaisempi ja näiden versioiden täyte taas on piparminttuinen.
Whoopieita tuli ohjeella paljon enemmän kuin mitä kuvissa näkyy, mutta suurin osa vietiin tarjottavaksi ystävän isän synttäreille. Maistuivat kuulemma hyvin sielläkin, ja itsehän pistelin nämä neljä poskeeni heti kun kuvat oli otettu. 😉

Minttu-whoopiet (n. 24 kpl)

Kuoret:
2 1/4 dl sokeria
125 g huoneenlämpöistä leivontamargariinia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä

Täyte:
300 g tuorejuustoa
150 g leivontamargariinia
1 tl piparminttuaromia
4,5 dl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä

Kuoret:
Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmunat koko ajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan kermaviilin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin tai muovipussiin ja leikkaa kulma pois. Pursota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa. Paista pelti kerrallaan 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:
Pane tuorejuusto ja margariini kulhoon ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon piparminttuaromi ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää seokseen muutama tippa elintarvikeväriä, jotta seos värjääntyy vaaleanvihreäksi. Nosta täyte jääkaappiin jäähtymään 30 minuutiksi.
Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota kahden whoopies-kuoren väliin paksu kerros täytettä.
Voit halutessasi koristella whoopies-kuoret esimerkiksi dippaamalla ne sulaan suklaaseen. Itse ripottelin osan päälle myös hiukan marianne crushia.

img_6392_copy.jpg
img_6394_copy.jpg
img_6432_copy.jpg
– stri

Koti Ruoka ja juoma