Weekend breakfast: amerikkalaiset pannukakut ja kerrossmoothie

img_5380_copy_0.jpg
img_5326_copy_0.jpg

Kiireetön, aurinkoinen viikonloppuaamu ja kunnon herkkuaamiainen: väitän, että tästä ei voi päivä kauhean paljon paremmin alkaa! Amerikkalaiset pannukakut ovat ihana ja helppo aamiaisherkku. Omani syön banaaniviipaleiden, tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kera, mutta pannukakuista voi tehdä myös suolaisen version. Pannareiden kylkeen raikas kerrossmoothie ja herkkuaamiainen on valmis.
Ihania aamiaishetkiä siis teille kaikille!

Amerikkalaiset pannukakut

2 kananmunaa
2 dl maitoa
25 g voita tai margariinia sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa

Vatkaa munat, maito ja voisula sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuumalle pannulle noin 0,5 dl taikinaa yhtä pannukakkua kohden. Paista kunnes pinta alkaa kuplia. Käännä tämän jälkeen pannukakku ja paista toinenkin puoli.

Kerrossmoothie

banaaneja
mansikoita (tai muita valitsemiasi marjoja)
vettä

Leikkaa banaani viipaleiksi ja laita viipaleet hetkeksi pakastimeen. Laita myös mansikat, tai muut käyttämäsi marjat hetkeksi pakastimeen viilenemään (mikäli käytät pakastemarjoja, tämä ei luonnollisesti ole tarpeen). Laita ensin hiukan jäätyneet banaanit blenderiin. Lisää joukkoon 1-2 ruokalusikallista vettä. Blendaa tasaiseksi ja kaada lasin pohjalle. Laita seuraavaksi marjat blenderiin ja lisää myös niiden joukkoon ruokalusikallinen vettä. Soseuta tasaiseksi ja kaada lasiin banaanikerroksen päälle. Kerroksia smoothieen voit tehdä niin paljon, kuin itse haluat ja jaksat.

img_5462_copy_0.jpg

img_5450_copy.jpg

-stri

Koti Ruoka ja juoma

Whoopies

img_5288_copy.jpg

img_5256_copy.jpg

Whoopies! Näiden herkkujen nimi on jo niin hauska, että hymyilyttää. Olen halunnut kokeilla whoopiesseja jo pidemmän aikaa ja viime viikonloppuna löysin vihdoinkin aikaa kokkailuun. Edellisestä postauksesta onkin taas kerennyt kulua jo kuukausi.. huh! Minulle se on pitkä aika olla tekemättä mitään herkkuja. Whoopiessien (taipuukohan se nyt ihan noin?) tekeminen oli yllättävän helppoa. Kokeilin leivoksia kahdella eri täytteellä: minttusuklaatäytteellä ja vaniljarahkalla. Tämänkertainen maistelijaraati oli yksimielinen siitä, että minttusuklaatäyte oli parempaa. Itsekin olin raadin kanssa samaa mieltä. Täytettä leivoksien väliin kannattaa laittaa runsaasti, jotta ne eivät ole kuivia. Omissanikin olisi voinut olla enemmän, varsinkin kun täytettä jäi yli. Joka tapauksessa leivokset olivat maistelijoiden mielestä hyviä ja onnistuneita, joten aion tehdä näitä toistekin!

Whoopies

Kuoret:
2 1/4 dl sokeria
125 g huoneenlämpöistä leivontamargariinia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä

Minttusuklaatäyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
70 g pätkispaloja
25 g leivontamargariinia
2,5 dl tomusokeria

Vaniljatäyte
200 g vaniljarahkaa

Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmunat koko ajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan kermaviilin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin tai muovipussiin ja leikkaa kulma pois. Pursota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa. Paista pelti kerrallaan 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Lusikoi kahden whoopies-kuoren väliin nokare täytettä.

Valmista minttusuklaatäyte sulattamalla pätkikset margariinin kanssa kattilassa. Lisää tämän jälkeen loputkin täytteen aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Ja eikun herkuttelemaan!

img_5233_copy.jpg

img_5177_copy.jpg

img_5126_copy_0.jpg

– stri

 

Koti Ruoka ja juoma DIY