Finlaysonin Palatsi – Rieslingviikot 2019

Moro!

Rieslingviikkojen ravintolakierros senkun jatkuu! Kolmantena paikkana päästiin tutustumaan Finlaysonin Palatsiin ja heidän näille viikoille suunnittelemaansa kolmen ruokalajin menuun.

Finlaysonin Palatsi oli alun perin Finlaysonin tehtaanjohtajan aikas hulppea asunto ja se entisöitiin vuosituhannen alkupuolella. Nykyisin palatsilla järjestetään paljon yritystilaisuuksia ja perhejuhlia. Tila onkin vaikuttavan näköinen ja sisään astuessa tuntuukin, että menisi ajassa taaksepäin.

Finlaysonin Palatsin Riesling-menu oli erittäin perinteinen. Alkuun oli tarjolla tuoretta parsaa Hollandaise-kastikkeella ja uppomunalla. Annoksen uppomuna oli valitettavasti sen verran ylikypsä, että emme päässeet tällä kertaa todistamaan kun keltuainen lorahtaa munasta ulos leikattaessa. Viininä oikein mukava Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken 2015.

Yrttikuorrutettua kuhaa, Beurre blanc –kastiketta ja rucola-perunapyreetä. Viininä annoksen kanssa oli Spanier-Gillot Kalkglimmer Riesling Trocken vuosimallia 2017.

Alettiin tässä vaiheessa aavistaa, että raparperi on se tämän vuoden Riesling-menujen juttu, kun pöytään tuotiin jälkiruuaksi raparperipiirakkaa jäätelön kera. Jälkkäriviininä oikein ihana Schlossgut Diel Dorsheim Riesling Auslese 2015.

Oli ihanaa päästä kokoontumaan koko Riesling-kierrokselle osallistuvan porukan kanssa näin hienossa paikassa ennen kuin jokainen ryhmä jatkoi taas omia teitään eri ravintoloihin.

Tämän meidän maisteleman menun hinta on 46e ja siihen sitten vielä viinit päälle. Viinit kannattaakin ehdottomasti ottaa muutes suositusten mukaan koska ne oli loistavat! Menu on tarjolla koko Riesling-viikkojen ajan siis aina 26. toukokuuta saakka.

-Muijat

Kulttuuri Ravintolat Ruoka ja juoma Tapahtumat ja juhlat

Ravintola Henriks – Rieslingviikot 2019

Moro!

Saksan Viinitiedotuksen järjestämillä jokavuotuisilla Riesling & Spätburgunder -viikoilla jatketaan. Toka ravintola, jossa me käytiin, oli Ravintola Henriks. Henriksissä on Rieslingviikkojen aikaan tarjolla kolmen ruokalajin menu, jota he itse kuvailevat raikkaan keväiseksi parsamenuksi.

Henriks tarjoili alkuun aivan superhyvää parsakeittoa, jossa oli myös savustettua madetta ja mateen maksaa. Alkuun juotiin myös lasilliset Spürnasen Riesling Brut 2016 -kuoharia, joka oli ihanan raikasta ja sopi keiton kanssa hyvin yhteen. Tuota kuohuvaa olisi kyllä voinut siemailla ihan läpi menun, oli se niin hyvää.

Pääruoaksi saatiin savustettua ahventa ja toisella lautasella kevään kasviksia beurre blanc -kastikkeella. Tämäkin annos oli todella onnistunut. Ihanan keväinen ja kauniisti tarjoiltu kokonaisuus. Kokit tulivat annostelemaan meidän lautasille kalan ja tekevät sen kuulemma myös asiakkaan puolesta mikäli kokonaisen kalan syöminen tuntuu haastavalta.

Ennen makeaa jälkiruokaa maisteltiin juustoja.

Jälkkärin kanssa juotiin tätä hunajaisen makeaa valkoviiniä, joka tuntui koko pöytäseurueen makunystyröitä hivelevän.

Jälkiruoaksi oli raparperipiirasta matcha-parsajäätelön kera. Jäätelö oli meidän makuun hieman liiankin erikoinen. Matchan maku itsessään on jo jotenkin niin maanläheinen (lue multainen, ruohoinen), että kun siihen lisäsi vielä ripauksen parsan makua, jäätelö maistui lähinnä makealta jäähdytetyltä parsakeitolta. Koostumus jätskissä oli aivan nappisuoritus, mutta maku tosiaan vähän liian eksoottinen meille. Kuultiin kuitenkin, että sitä ilmeisesti vielä viilataan ja kenties parsan määrää siinä vähennetään. Täytyy mennä maistamaan siis uusiksi!

Menun kanssa maisteltiin Scmitges 2017 Riesling trocken ja feinherb -viinejä. Kumpikin näistä sopi sekä pääruoan että alkuruoan kanssa hyvin yhteen. Nämä kävisi loistavasti myös seurusteluviineistä vähän pidemmälläkin illanvietolla.

Tämä menu ja viinit ovat tarjolla Henriksissä Riesling-viikkojen ajan aina siis sinne 26.5. saakka. Me voidaan lämpimästi suositella!

-Muijat

Kulttuuri Ravintolat Ruoka ja juoma Tapahtumat ja juhlat