5 syytä katsoa La La Land

Minnean muruja

Kävin katsomassa Oscar-ehdokas Damien Chazellen musikaalielokuvan La La Land. Olin kuullut elokuvasta paljon hyvää, ja pidän pääosien näyttelijöistä(Emma Stone ja Ryan Gosling), joten lähdin leffaan avoimin mielin ja vailla ennakko-odotuksia. En voi sanoa, että olen suuri musikaalielokuvien fani, mutta La La Land yllätti! Jos et ole vielä leffaa nähnyt, niin tässä viisi syytä, miksi se kannattaa käydä katsomassa. Leffa on kyllä vahvasti Oscar-ehdokkuutensa ansainnut!

 

1. Värit

Jo heti elokuvan ensikohtauksesta lähtien on selvää, että tämä leffa on värien ilotulitusta! Leffasta on sanottu, että se on ohjaajan kunnianosoitus vanhalle Hollywoodille ja sen kulta-ajalle, ja se näkyy kaikessa: puvustuksessa, väreissä, musiikissa sekä kuvauksessa. Esimerkiksi vaatetuksen perusteella ei heti arvaa millä vuosikymmenellä elokuvassa eletään. Värejä, värejä, ja enemmän värejä! Kirkkaan keltaista liehuvassa mekossa ja sähkönsinisen violettia taivaanrannassa. Emma Stonen kauniit keltaiset, vihreät ja siniset asut jäävät mieleen!

 

2. Musiikki

Elokuvan musiikki on ihanaa! Se on kaunista ja mukaansatempaavaa! Ohjaajan rakkaus jazziin näkyy elokuvassa vahvasti. Emma Stone ja Ryan Gosling ovat hyviä, mutta eivät liian hyviä laulajia. On ilahduttavaa, etteivät he kuulosta ammattilaulajilta, ja se tekee heidän hahmoistaan samaistuttavampia, jopa hellyttäviä. Ja mites sitten tuo Goslingin pianon soitto? Vau! City of Stars -biisi jää soimaan päähän pitkäksi aikaa, ja aiheuttaa kylmiä väreitä selkäpiissä asti! Nytkin kuuntelen sitä Youtubesta tätä tekstiä kirjoittaessani.


 

3. Ryan Gosling

Ryan Gosling puvussa, laulamassa ja soittamassa pianoa, oooh! Tarvitseeko tämä enempää perusteluja? Jos et tykkää Ryanista, niin can`t help you there!

 

4. Romanssi

Kuten hyvään Hollywood-elokuvaan kuuluu, on La La Landissakin suuria tunteita ja kutkuttavia romanssin kiemuroita. Love it! Stone ja Gosling ovat näytelleet ennenkin yhdessä, ja heidän kemiansa toimii. Musiikki tuo elokuvan romanssiin syvyyttä ja kaihoa. Taianomaista!

Kuvat: Finnkino

 

5. Hyvä mieli

Jos aikaisemmista kohdista ei vielä tullut esille, niin elokuvasta jää niin hyvä mieli, että jää vielä pitkäksi aikaa leijumaan leffateatterista poistumisen jälkeen. Mielestäni jokainen tarvitsee välillä pakoa tavallisesta arkisesta elämästään. Paikan, jossa kaikki on mahdollista, unemat käyvät toteen, ja jossa vastaantulijat puhkeavat sponttaaniin lauluun :)

Oletko jo leffan nähnyt? Mitä tunteita se sinussa herätti? Ihastuttiko vai ärsytti?

Taianomaista tiistaita!

Kommentit

Glow And Edge by Krista

Täälläkin ihastuttiin kyseiseen elokuvaan vaikka pientä vierastusta on musikaaleja kohtaan. Raahasin miehenikin leffaan ja ekan biisin aikana hän kysyi hieman ärtyneenä, että "ei kait tämä ole musikaali?" Narrasin etten tiedä :D Mutta hänkin nautti loppujen lopuksi elokusta, koska se ei ollut todellakaan liikaa musikaalimainen ja elokuvan musiikki oli niin mukaansa tempaavaa.

Kaiken kaikkiaan ihana leffa ja kaikista kirjoittamastasi viidestä syystä numero 5 on paras! :)

Minnea
Minnean muruja

Hihii, mun mies ei ois suostunu mukaan, vaikka olisin jättänyt kertomatta musiikista :) Hän ois varmaan huokaillut kulmat rypyssä kaikelle sille romantiikalle leffassa :D Ihanaa, että tykkäsitte molemmat leffasta! On niin huippua lähteä leffasta pää pilvissä leijaillen!

Kiva, kun kommentoit!

Mun mielestä La La Land oli aivan ihana! Menin katsomaan sitä käytännössä ilman ennakko-odotuksia kun sattui sopivasti olemaan tarjolla, ja yllätyin todella positiivisesti. Musikaalit on selkeästi vieraampi genre itselle, edellinen katsomani musikaalielokuva taisi olla Moulin Rouge. Kävin elokuvissa vauvan kanssa ja tuo oli siihen juuri sopiva - riittävän yksinkertainen juoni ja laulukohdat helpottivat seuraamista. Ne värit, maisemat, joukkokohtaukset, musiikki, pääparin kemia... Tekisi mieli käydä katsomassa vielä uudestaan ilman vauvaa jotta pystyisi eläytymään tarinaan ihan täysillä.

Minnea
Minnean muruja

Se oli kyllä ihana! Oho, nukkuiko vauva, vai miten leffailu vauvan kanssa onnistui?

Mä kans mietin, että kävisinkö katsomassa sen uudelleen leffassa, vai odotanko, että se julkaistaan striimauspalveluissa :)

Vauva on jo 9 kk ja viihtyi suurimman osan ajasta leikkimässä lattialla (istuttiin eturivissä), välillä kävi syömässä tai muuten sylissä. Kyseessä oli siis vauvanäytös jossa oli vähän valoisampaa ja äänet hiljaisemmalla kuin normaalisti. Tämä oli meille kolmas yhteinen leffareissu joten vauva on jo aika konkari :D Ensimmäisellä kerralla hän oli 4 kk ja silloin söi ja nukkui sylissä koko ajan.

Elisa Viihde ilmoittaa että tuo olisi katsottavissa kesällä. En tiedä malttaisinko muutenkaan odottaa, mutta haluaisin nähdä tuon vielä isolta kankaalta.

Niina Maria V.

La la Land ihastutti ja sai oman pääni pilviin päiväkausiksi :))

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.