Magnesiumilla paremmat unet?

Kaupallinen yhteistyö: Terranova Smooth Mag

Olen huono nukkuja. Olen myös melkoinen murehtija. Kun nämä kaksi asiaa yhdistää, niin se tietää helposti unettomia öitä, jolloin pyörin sängyssä miettimässä maailman murheita.  Olen vasta viime vuosina oppinut, että kaikki ongelmani eivät välttämättä johdu luonteestani, vaan taustalla saattaa olla esimerkiksi jokin puutostila elimistössä. Olen kirjoitellut alhaisesta ferritiinistä, ja sen vaikutuksesta mielialaan, kuntoon ja itse asiassa vähän kaikkeen. Alhaisen ferritiinin korjaamiseksi olen lukenut paljon asiaan liittyviä artikkeleita, ja törmäsin muutamaan otteeseen magnesiumin puutokseen ferritiinin yhteydessä.

Kun Terranova otti minuun yhteyttä yhteistyöehdotuksen merkeissä, päätin tarttua tilaisuuteen testata Smooth Mag magnesiumjauhetta. Asiaan enemmän peretyessäni yllätyin siitä, mihin kaikkeen magnesiumilla voikaan olla vaikutusta. Magnesiumin kerrotaan säätävän hiilihydraattien, valkuaisaineiden ja rasvojen aineenvaihduntaa sekä lisäävän vastustuskykyä, ehkäisevän suonenvetoa ja rauhoittavan hermoja ja hillitsevän stressiä. Stressaajien, ja huonosti nukkuvien kannattaakin kokeilla, olisiko magnesiumin hermostoa ja ylivirittenyisyyttä rauhoittavasta vaikutuksesta apua.

Magnesium vähentää lisäksi väsymystä ja uupumusta, edistää elektrolyyttitasapainoa sekä normaalia energia-aineenvaihduntaa. Magnesium myös tukee lihasten toimintaa sekä psykologisia toimintoja. Magnesium osallistuu solujen jakautumisprosessiin ja on hyväksi luustolle ja hampaille. Magnesiumin puute elimistössä voi aiheuttaa monenlaisia oireita lihaskivuista, huimauksesta, nivelongelmista ja  migreenistä aina hermostollisiin haasteisiin saakka.

Kuulostaa aika tärkeältä mineraalilta, eikö?

Olen ottanut lisärautaa iltaisin, mutta koska magnesiumilla on hermostoa rauhoittava vaikutus, eikä rautaa ja magnesiumia suositella otettavan samaan aikaan, siirsin raudan aamuun. Olen ottanut magnesiumia iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ja täytyy myöntää, että tämä sahanpurulta maistuva jauhe ei ole mikään makuelämys. Jauheen voi sekoittaa veteen, mehuun tai vaikka smoothieen. Kokeilin ensin mehulla, mutta se maistui niin pahalta ja kokkareiselta, että vaihdoin smoothieen. Smoothien kanssa jauhetta ei onneksi juuri huomaa, ja tuleepahan juotua samlla terveellinen iltapalasmoothie.

Miten magnesium vaikutti unen laatuun?

Ensimmäinen yö oli suoraan sanottuna kummallinen ja levoton. Olin ollut aika stressaantunut sinä päivänä, ja huomasin, että yöllä oli myös ollut täysikuu. Ensimmäisen yön unettomuus oli varmasti monen asian summa, mutta seuraava yö olikin sitten jo ihan toista laatua.

Mikään kaiken parantava ihmeaine Smooth Mag ei varmasti ole, sillä ihminen on monimutkainen olento, johon vaikuttaa niin moni asia. Tämän muutaman viikon testiaikana olen kuitenkin huomannut positiivisia vaikutuksia unen laadussa sekä olossa muutenkin. Olen nukahtanut nopeammin, nukkunut sikeämmin ja heräillyt huomattavasti vähemmän. Olo on ollut rentoutuneempi. Olen ollut virkeämpi myös päivisin. Minusta tuntuu myös, että lihakseni ovat jaksaneet paremmin. Lisäksi olen ollut tyytyväinen siihen, että Smooth Mag on hyvin vatsaystävällinen, eikä ole aiheuttanut vatsaoireita herkälle vatsalleni.

Moni vatsaongelmista kärsivä ei välttämättä saa ruokavaliossaan tarpeeksi magnesiumia, koska se ei ehdi imeytyä ruuasta. Smooth Mag jauheen kerrotaan imeytyvän nopeasti, joten siinäkin mielessä se on minulle varmasti hyvin tarpeellinen. Askel terveyteen-sivulla luetellaan 15 syytä nauttia magnesiumia päivittäin, ja voin raksia melkein joka kohdan listasta sopivan itselleni korkeasta verenpaineesta leukakipuihin ja lihaskramppeihin. Olisimpa löytänyt magnesiumin jo aikaisemmin!

Moni magnesiumin hyöty ei välttämättä näy heti, ja tarkoitukseni onkin jatkaa magnesiumin syömistä jatkossakin. Jos ei ihan koko aikaa, niin ainakin säännöllisinä kuureina. Oletko sinä syönyt lisämagnesiumia? Oletko kokenut sen hyödylliseksi?

Smooth Mag magnesiumjauhetta löytyy aikakin Ruohonjuuresta sekä Hyvinvoinnin.fi verkkokaupasta.

Iloa ja energiaa sunnuntaihisi!

Kommentit (1)
  1. On hyvä, jos löytää keinoja hyvään nukkumiseen.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *