6 vinkkiä lomaltapaluun helpottamiseksi

Minnean muruja

Ahdistaako muitakin lomalta arkeen palaaminen? Jep, täällä ilmoittautuu yksi tällä viikolla töihin palannut väsynyt mörkö!

Aloin miettimään, miksi lomalta arkeen palaaminen tuntuu niin raskaalta, ja miten siitä voisi tehdä mukavamman. Aloin miettimään asioita, joista tykkäsin lomalla eniten, ja sitä, voisiko niitä asioita tehdä myös nyt arkena. Kokosin kuusi vinkkiä, joilla aion selättää tämän loman jälkeisen ahdistuksen.Vinkit saa ottaa vapaasti myös omaan käyttöön!

1. Aloita arki rauhallisesti, jos se vain on mahdollista! Melkein parasta lomassa on pitkään nukkuminen aamulla (sanoo hän, jonka kaksivuotias heräsi viimeisenä loma-aamuna kello 5.20). Olen siitä onnekkaassa asemassa, että työaikani joustaa, joten muutamana aamuna loman jälkeen olen laittanut herätyskellon soimaan vähän myöhemmin, jo 20-30 minuuttiakin tekee ihmeitä! Olo tuntuu virkeämmältä, kun kello soi vähän myöhemmin. Jos työaika ei jousta, yritä tehdä aamutoimet rauhallisemmin, ota aikaa valmistautua päivään rauhassa. 

2. Syö lounas tai muu ruokailu työkavereiden kanssa ravintolassa tai puistossa! Kesän kivoimpiin juttuihin kuuluu itselläni ulkona syöminen, oli se sitten omalla takapihalla, puistossa tai ravintolan terassilla. Tuo ihmeesti iloa ja energiaa työpäivään, kun käy kaupasta ostamassa piknik-tarvikkeet, ja suuntaa lounaalla lähipuistoon! Itse olen jo sopinut muutamat lounastreffit tälle viikolle :) Säiden salliessa tarkoitus on myös grillailla kotona töiden jälkeen.

3. Käy töihin käsiksi kevyesti ja pidä taukoja! Yleensä, kun palaan lomalta ahnehdin heti kaikki sähköpostit ja tekemättömät työt, ja äkkiä kaikki tuntuukin raskaalta ja ahdistavalta! Jos mahdollista, niin aloita työt rauhallisesti, juttele työkavereille ja kysele muiden lomakuulumisia. Kannattaa muistaa, että vain yhden tehtävän voi tehdä kerralla, joten on turha ahdistua kaikista tekemättömistä töistä. Tämä on siis ainakin itselleni hyvin tyypillistä. Saataan myös paahtaa läpi päivän pitämättä taukoja (paitsi lounastauon), vaikka pienet tauot, ja happihyppelyt tekisivät hyvää.

4. Muistele loman parhaita juttuja! Minä tunnun unohtavan loman, ja kaikki mukavat asiat, kun arki taas alkaa. Paljon iloa saa kuitenkin loman muistelemisesta, ja niistä kivoista kokemuksista iloitsemisesta. Juttele lomasta kavereiden ja työkavereiden kanssa. Valitse parhaat lomakuvat, ja tulosta ne paperille. Meillä on tarkoitus tehdä kuvakirja pojan kesästä, ja lähettää se isovanhemmille. Näin teimme myös viime kesänä. Ihanaa nähdä pojan kehitys <3

5. Suunnittele mukavia asioita vapaa-ajalle! Vielä on kesää jäljellä, eikö? Meillä on suunnitelmissa käydä vielä ainakin uimassa järvessä, veneilemässä saaressa sekä vierailemassa eläinpuistossa. Itselle iloa tuottavat asiat auttavat jaksamaan, ja on mukavaa, kun on mitä odottaa! Syksy on myös hyvää aikaa aloittaa uusi harrastus!

6. Panosta hyvinvointiin! Tuliko lomalla syötyä mitä sattuu, ja valvottua aamuyöhön? Hyvä, niin lomalla kuuluukin tehdä! Itse kaipaan kuitenkin pidempiä yöunia, liikuntaa, ravitsevaa ruokaa ja rutiineja jaksaakseni arkea. Minulla onkin näin alkavan syksyn kunniaksi tarkoitus ottaa pieni hyvinvointiprojekti, jossa herkuttelua vähennetään roimasti, kasviksia ja liikuntaa lisätään, somea vähennetään ja (toivottavasti) yöunia parannetaan! Miltä kuulostaa?

Joko olet palannut arkeen? Miten menee? Kuulisin mielelläni, mitkä on sun parhaat vinkit lomaltapaluun aiheuttaman ahdistuksen nujertamiseksi! Vai oletko vain ja ainoastaan innoissaan arkeen palaamisesta?

Energiaa ja hyvää oloa keskiviikkoon! Viikko jo puolessa välissä, jes!

 

Kommentit

Essi's

Kuinka motivoivia vinkkejä! Näitä voi kyllä mielestäni hyödyntää ihan tavallisessakin työläisarjessa, niin ei käy arki painamaan päälle :) Energistä keskiviikkoa myös sinne!

Minnea
Minnean muruja

Kiva, että tykkäsit :) Ja ihan totta, nämä on kyllä yleispäteviä tavallisessa arjessakin. 

MariAnnukkaV (Ei varmistettu) http://www.ikkunalla.com

Eikös sitä sanota, että lomasta tarvitsi lomaa.. :D Loma on niin täynnä kaikkea, että levolle ei välttämättä jää aikaa. Nämä vinkit on hyviä, lisäksi tärkeää on, että tekisi sellaista työtä, josta nauttii. Silloin töihin paluu ei tunnu niin pahalta, sitä usein jopa odottaa. Aamuherätykset on kyllä pahinta. Itselläni on vielä viimeinen viikko, kun saan nukkua pitkään. Nyt kun on tottunut nukkumaan sinne yhdeksään kymmeneen, niin puoli kuuden herätykset tuntuvat varmasti julmilta. :D

Minnea
Minnean muruja

Kyllä, lomasta tosiaan tarvitsisi lomaa! Ainakin oma loma onnistui menemään jotenkin liian sata lasissa, ja nyt olisikin tarvetta ihan vaan huilia muutama päivä. Aamut on pahimpia! Ja oi kyllä, parhainta olisi tehdä työtä, joka olisi kutsumus, ja josta nauttisi täysin rinnoin!

anniinanir (Ei varmistettu) http://www.getthetoolboxblog.com

Ihana postaus! Itsellänihän ei lomaa ole ollut ollenkaan eikä tule, mutta loma- ja kesäfiilistä voi silti yrittää ylläpitää juuri tällaisilla jutuilla :) Nämä on juuri sellaisia, mitä toivoisi arkeen ylipäätään: rentoutta ja stressittömyyttä ja sitä, että osaisi ottaa rennosti vapaalla.

Minnea
Minnean muruja

Niimpä, ja jos lomaa ei ole, niin sitä suuremmalla syyllä olisi ihanaa, jos pystyisi rentoutumaan vapaa-ajalla :)

Elina // Vauhtihirmun elämää (Ei varmistettu) http://elokuinen2015.blogspot.fi/

Kiva postaus! :) Itsellä ei mitään varsinaista lomaa ollutkaan, mutta 1,5vkon päästä alkaa aivan uudet työkuviot ja niitä kohti lähdetään jännäillen.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Tsemppiä tulevaan,  ja mukavia uusia työkuvioita!

Kommentoi