Raikas Eton Mess
Kirpakkaa uutta viikkoa! Viikonloppuna halusin jotain helppoa, mutta höttöistä jälkiruokaa, joten nappasin kaupasta mukaan ainekset nopeaan Eton Mess -jälkiruokaan. Eton Mess on yksinkertainen ja superherkullinen englantilainen jälkiruoka, johon tulee kermavaahtoa, murennettua marenkia ja marjoja. Ihastuin jälkiruokaan heti, kun lusikkani siihen ensimmäistä kertaa iskin viitisentoista vuotta sitten Englannissa!
Perinteisen ohjeen löydät esimerkiksi BBC Foodin sivuilta. Tähän omaan Eton Mess versiooni sain idean joululahjaksi saamastani Lapin Hillakastikkeesta. Tässäpä siis keväinen ja raikas versio Eton Mess -jälkiruoasta, jossa maistuu niin hilla, appelsiini kuin mustikat.
Tee näin:
– Vispaa kerma, ja lisää siihen vanilijasokeri sekä lopussa appelsiinirahka.
– Murenna marenki haluamasi kokoisiksi paloiksi.
– Valitse neljä kaunista lasia tai jälkiruokakulhoa. Lado ainekset kerroksittain laseihin tai kulhoihin. Itse aloitin rahkavaahdolla, jonka päälle asettelin muutaman marenginpalan. Sitten muutama mustikka, ja lopuksi loraus hillakastiketta. Vinkki, myös muu marjakastike/survotut marjat tai esim. marja-tai hedelmäsmoothie sopii tähän hyvin!
– Tarjoa heti!
Niin helppoa ja nopeaa! Eton Mess on kätevästi muunneltavissa omaan makuun sopivaksi.
Mitä sanotte? Oisiko tässä hyvä tarjottava vaikka ystävänpäivän kekkereille? Onko Eton Mess jo entuudestaan tuttu?
Kivaa maanantaita, ystäväiset!