Ravintola Pöllöwaari – kauden makuja yllättävällä twistillä
Viime viikonloppu oli varmasti bloggaajaurani suurimpia kohokohtia, kun sain kunnian osallistua Visit Jyväskylän IhanNaiset vaikuttajamatkalle, ja päästä tutustumaan Jyväskylään turistin näkökulmasta. Perjantai-iltana suuntasimme Jyväskylän todelliseen helmeen, Ravintola Pöllöwaariin.
Olen kuullut paljon ylistyssanoja Pöllöwaarissa vierailleilta ystäviltä ja tutuilta,mutta itse en aikaisemmin ollut tässä sympaattisessa fine dining-ravintolassa vieraillut. Oli siis jo korkea aikakin!Ravintola Pöllöwaari sijaitsee ihan Jyväskylän keskustassa Yliopistonkadulla. Pöllöwaarin kanssa samassa rakennuksessa toimii ainutlaatuinen Boutique Hotelli Yöpuu, jonka persoonallisiin huoneisiin pääsimme myös kurkkaamaan illallisen päätteeksi. Jokainen 26:sta huoneesta on erilainen. Myös presidenttimme Sauli Niinistö puolisoineen on yöpynyt Hotelli Yöpuussa. Harmillisesti Presidentti-sviitissä oli sillä hetkellä vieraita, joten sitä emme päässeet ihastelemaan. Pöllöwaari ja Yöpuu ovat saman yrittäjäparin omistuksessa kuin perjantainen hotellimme Versonkin.
Ravintola Pöllöwaari on palkittu parhaasta viinilistastaan useammankin kerran. Ravintolaan astuessa tunsi, kuinka tunnelma huokui arvokkuutta ja historiaa. Vaikka ensin tunsin itseni hieman liian arkiseksi juhlaviin puitteisiin, niin meidät otettiin todella lämpimästi vastaan. Pöllöwaarin tunnelma on arvokkuudesta huolimatta lämmin ja kutsuva.
Aloitimme illallisen keittiön tervehdyksellä. Pienen pieni suupala sisälsi yllättävän makuelämyksen. Kurkkuviipaleen ja pilkotun ruohosipulin alla piilotteli ihanan suolainen savukalatahna.Täydellinen aloitus illalliselle.
Pöllöwaarin ruokalistasta löytyi kolme erilaista menuuta; Kausi, Suomi, ja Vihreä. Kuuntelimme ensin tarjoilijan suositukset, ja teimme sitten omat valintamme. Suosituksista innostuneena valitisin ”parhaat päältä”, ja sekoittelin ruokalajeja eri menuista.
Alkupalaksi otin kehutun yön yli kypsytetyn punajuuren lehtikaalin kanssa. Kauniisti aseteltu annos kätki sisälleen hurjasti makua! En olisi ikinä arvannut, miten hyvää hieman vaatimaton juures, punajuuri voi olla! Annokseen lisäpotkua antoivat puffatut kvinoat, joita ensin luulin pähkinöiksi, sekä mausteinen dijon vinaigrette. Nautintoa joka suupalalla! Olisin voinut syödä toisen samanlaisen annoksen heti perään 😀
Pääruuaksi valitsin kotivesien kalaa ja piparjuurta. Annos oli harkittu ja maut harmoonisessa balanssissa. Täydellisen rapea kuha sekä silkkisen pehmeä puikulapyre sulivat suuhun ruskistetun voin ja herkkusienien kera. Upea makuelämys! Osa porukastamme valitsi illallisen kanssa viinipaketin, ja toinen puoli kokeili hauskaa mehumenuuta. Tuntui ylelliseltä, että kokonaisuus oli mietitty niin tarkkaan, ja jokainen viini tai mehu nosti ruuan uudelle tasolle. Yhdessä ihmettelimme esimerkiksi mehumenun mehua, joka sisälsi viherherukkaa, basilikaöljyä ja angostuuraa. Varsin erikoinen yhdistelmä mehuksi!
Ikimuistoinen illallinen päätettiin näyttävällä jälkiruoka-annoksella, joka sisälsi Biskeliasuklaata, veriappelsiinigranitaa, kristallivalkosuklaata sekä makeaa mallas-tummasuklaacrumblea. Värikäs annos oli oikea makujen ja tekstuurien ilotulitus suussa. Pehmeä suklaa ja kirpeän kylmä granita olivat yllättävä, mutta toisiaan hauskasti tukeva kombo. Myhäilin tyytyväisenä joka lusikallisella. Ainoa, mikä ei itselleni iskenyt, oli makeahko jälkiruokaviini. En ole koskaan oppinut tykkäämään jälkiruokaviineistä.
Illallinen Pöllöwaarissa oli kokemus, joka ei ihan heti unohdu. Oli ihanaa päästä tutustumaan kanssamatkaajiin ja nauttimaan kiireettömästä illasta. Nyt tiedän, minne vien seuraavat vieraamme syömään! Jokainen menu näytti hyvältä, ja kokeilemisen arvoiselta. Pidin menuun hintoja varsin kohtuullisina elämykseen nähden.
Kiitos Visit Jyväskylä, Ravintola Pöllöwaari, ihana matkaoppaamme Johanna sekä IhanNaiset kanssamatkaajat Optimismia ja Energiaa Katja, Arjen pilkahduksia Susanna sekä Ready Steady Flow Emmi.
Oletko sinä käynyt Ravintola Pöllöwaarissa? Entä onko Jyväskylä muuten tuttu?