Pieniä suolaisia suupaloja – savulohitahnaa ruissipseillä

Meillä juhlittiin 2-vuotissynttäreitä viikonloppuna, ja ajattelin jakaa nämä kuvissa näkyvät herkulliset savulohinapit kanssanne 🙂 Ne on helppo ja nopea tehdä! Kuvissa näkyvien sausage rolls -herkkujen ohjeen löydät täältä.

Savulohisipsit tai savulohinapit, ihan miten niitä haluaa kutsua, olivat ihanan suolaisia ja maistuivat hyvin aikuisille. Savukohi onkin ehkä enemmän aikuiseen makuun sopiva. Pienet lihapasteija tyyliset sausage rollsit sen sijaan maistuivat myös pienemmille juhlijoille 🙂
lohitahna.jpg

Savulohinapit

Ruissipsejä

125g kylmäsavuohta tai lämminsavulohta (itse tykkään lämminsavulohesta)

150g ranskankermaa

200g tuorejuustoa (käytin Philadelphian ruohosipulituorejuustoa)

2tl sitruunamehua

 (ripaus mustapippuria)

ruohosipulia

ruissipsi.jpg

Tee näin:

– Hienonna lohi pieneksi silpuksi sekä leikkele ruohosipulista haluamasi kokoisia paloja

– Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää lohi sekä sitruunamehu ja mustapippuri.

– Asettele noin 25-30 ruissipsiä tarjoiluastiaan, ja lusikoi lohimassa sipseille.

– Ripottele päälle ruohosipulia.

Tarjoa mahdollisimman pian, jotta sipsit pysyvät rapeina.

lohitahnasipsit.jpg

Ihastuin näihin ruissipseihin niin paljon, että mietin, koska olisi seutaavat kekkerit tai illanistujaiset, joissa voisi nääitä taas tarjota ::)

Makoisaa maanantaita!

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.