Double chocolate chip cookies

Aloitetaanko maanantai makeasti?

Rakastan suklaata ja keksejä! Tykkään tosi paljon niistä Subwayn suklaisista kekseistä, siis niistä tummista, joissa on valkosuklaata. Yksi päivä ajattelin, että pitäiskö yrittää tehdä niitä itse. Hetkellisen googlettelun jälkeen löysin tämän reseptin. Ja se oli rakkautta ensihaukkauksella! Paras suklaakeksiresepti ikinä! Nämä on ihan överisuklaisia ja just sopivan pehmeitä sisältä. Olen tehnyt näitä joululahjoiksi, töihin kahvihuoneeseen ja illanistujaisiin. Toimii!

Haluan nyt jakaa tämän herkullisen ja helpon reseptin teillekin 🙂

PA171100b.jpg

PA161093b.jpg

PA161095b.jpg

PA161091b.jpg

1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön (itse pilkon voin yleensä pieniksi paloiksi niin se pehmenee nopeammin). Lämmitä uuni 175 C. Pue kaksi uuninpeltiä leivinpaperilla. Rouhi suklaa karkeasti.

PA161090b.jpg

2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola kulhossa, laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kulhossa, n. 4-5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla.

PA161089b.jpg

PA161088b.jpg

3. Lisää kuivat ainekset taikinaan ja vatkaa nopeasti sekaisin (taikina on hyvin paksua tässä vaiheessa). Lisää myös rouhittu suklaa ja sekoita esim. lastalla tasaiseksi.

4. Ota lusikalla palloja taikinasta ja aseta pellille, jätä muutama sentti pallojen väliin. Älä litistä palloja.

PA161086bb.jpg

5. Paista keskellä uunia 9-12 minuuttia kunnes pinta ei enää kiillä (keksien kuuluu olla pehmeitä kun otat ne uunista). Anna jäähtyä pellillä n. 5 min ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

PA161085b.jpg

PA161084b.jpg

Nautinnollisia suklaakeksihetkiä! Tule toki kertomaan mitä pidit, tai jakamaan oma paras keksireseptisi!

 

Koti Ruoka ja juoma DIY