BBQ Chicken flatbread

Pitkä viikko takana, ja kotiin töistä palaa väsynyt porukka. Jääkaapista löytyy vain lähinnä ketsuppi ja maito. Mietit nälkäisenä perjantai-illan nopeaa ja helppoa illallista. Lähikaupasta pitäisi napata jotain mieltä piristävää ruokaa, joka ei vaadi liikaa ponnisteluja. Kuulostaako tutulta? Kokeile ensi kerralla ihanaa bbq chicken flatbreadia, joka valmistuu nopeasti, ja jossa maistuu grillikastikkeen savuisuus ja raikas punasipuli.

Tämän näppärän grillileivän innoittajana toimii Creme De La Crum-blogista bongattu ohje, josta tuunasin oman versioni. Jos haluaa päästä helpolla, niin kaikki tämän reseptin ainekset voi ostaa valmiina, ja sitten vain koota leivät ja paistaa uunissa. Minä halusin tällä kertaa kuitenkin testata flatbreadin tekemistä, ja niimpä tein leivät itse. Helppo flatbread ohje löytyi 52 Weeks of Deliciousness-blogista. Leipien teko ei ollut ollenkaan vaikeaa, ja niistä tuli todella maukkaita! Leivät muistuttivat hieman pizzapohjaa, mutta jogurtti toi niihin pehmeyttä.

BBQ Chicken flatbread

  • 6 pientä flatbreadiä tai esimerkiksi kaksi pakkausta valmiita naan-leipiä
  • pakkaus Vuolu Kana Fajitas (tai muu maku) siivuja
  • bbq kastiketta (itse käytin Santa Marian American bbq sauce)
  • tomaattipyrettä oman maun mukaan (sekoitetaan bbq kastikkeeseen)
  • 1 punasipuli
  • 1 pussi juustoraastetta (käytin Rainbow cheddar)
  • korianteria

Tee näin: 

  • Leivo leivät Annen ohjeen mukaan, tai käytä valmiita leipiä
  • valmista kastike sekoittamalla noin 2 desiä bbq-kastiketta ja noin 4 ruokalusikallista tomaattipyrettä
  • laita kanat kulhoon, ja kaada päälle noin kolmasosa kastikkeesta. Pyörittele kanat kevyesti kastikkeessa
  • levitä loppu kastike leipien päälle
  • ripottele juustoraastetta oman maun mukaan, ja lado kanat leipien päälle
  • leikkaa punasipulista renkaita, ja lado nekin leipien päälle
  • viimeistele ripottelemalla päälle korianteria
  • paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.

Ja kas näin on perjantai-ilta pelastettu ja perhe ruokittu! Kauniita leipiä vähällä vaivalla. Rakastan bbq-kastikkeen savuista makua, siinä on jotain rouheaa ja mieltä lämmittävää! Nämä olivat niin hyviä, että näitä tehdään varmasti pian uudelleen! Perheen pienin piti bbq-kastiketta liian mausteisena, joten hänelle teimme pohjan pelkällä tomaattipyreellä, ja jätimme kanat maustamatta.

Maistuisiko sulle? Nappaa ohje, ja kokeile jotain uutta!

Lue myös: Rouskuva nachopelti, pitaleivät halloumilla ja tzatzikilla sekä chili con carne tortillat

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.