Teetä ja skonsseja

Mikä olisi parempi pimeän ja sateisen sunnuntai-iltapäivän lämmin lohduttaja kuin kupillinen höyryävää teetä ja ihanan muhkea skonssi aidolla voilla?

Skonssi eli scone on  skotlantilaista alkuperää oleva teeleipä, joka on helppo tehdä, ja maistuu niin makeiden kuin suolaistenkin täytteiden kanssa.

skonssi.jpg

Minusta on ihanaa, että kotiamme rikastuttaa kaksi kulttuuria, ja saan maistella herkkuja myös toisesta ruokakulttuurista! Silloin tällöin mies tekee meille skonsseja iltapäivän teen kanssa, ja syömme ne yleensä kermavaahdon ja mansikkahillon kera. Eilen nautimme ne ihan vain lämpimänä voin kanssa! Skonssit ovat maukas tarjottava kahvilla piipahtaville vieraille tai vaikka kylään vietäväksi 🙂

skonssi-ohje.jpg

Tee näin:

– Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe isoon kulhoon. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi.

– Sekoita maito joukkoon nopeasti. Taikinan kuuluu olla kosteaa ja tarttuvaa.

– Kauli taikina noin 2cm paksuiseksi levyksi jauhon avulla, ja leikkaa 12 osaan veitsellä.

– Voitele maidolla, ja paista pellillä 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes skonssit ovat kullankeltaisia.

scones.jpg

Tarjoa teen ja valitsemasi täytteen kanssa! Lisäämällä esimerkiksi cheddarjuustoraastetta taikinaan, saat skonsseista ihanan suolaisia ja maukkaita välipaloja. Vähän niinkuin kuohkeita juustosämpylötä. Nämä ilmavat pallerot maistuvat lämpimänä myös pelkän voin kanssa.

Onko skonssit sulle tuttuja? Pääseekö tämä helppo resepti testiin?

Iloa uuteen viikoon! Itse istun tällä hetkellä työterveydessä kipeän kantapään kanssa :/

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.