My favorite pizza!
Aloitetaanko tämä viikko herkullisesti? Minä olen pizzatyttöjä. Rakastan pizzaa, ja mulla on aina kokeilussa uusia pizzareseptejä. Tykkään tietenkin ravintoloiden pizzoista, mutta itsetehty on kyllä ain ihan parasta! Pizzaohjeita taitaa olla netti pullollaan, mutta kyllä mukaan aina yksi uusi mahtuu 🙂
Minnean mehevä prosciutto pizza
Pohja:
3 dl haaleaa vettä
puolikas tuorehiiva
2 rl oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
6-8 dl vehnäjauhoja tai pizzajauhoja (esim. Myllyn Paras)
Päälle:
Mutti pizzakastiketta
kirsikkatomaatteja
1 pallo mozzarellaa
pussillinen haluamaasi juustoraastetta, itse käytin Emmentalia
paketti ilmakuivattua kinkkua (+ halutessasi pepperonia)
rucolaa
Tästä taikinasta tulee yksi paksumpi pizza, tai kaksi ohuempaa pizzaa. Me tykätään miehen kanssa ohuista, joten tehdään molemmille omat :) Saadaan siten itse valita omat täytteemmekin. Ja näin pizzoista jää vielä seuraavan päivän lounaaksikin!
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä, ja heitä joukkoon hyppysellinen suolaa. Anna hiivan liueta nesteeseen hyvin.
2. Sekoita jauhot joukkoon desi kerraallaan. Kun taikina alkaa olla paksua, ota kädet käyttöön, ja vaivaa taikina sopivaksi. Itse olen huomannut, että mitä piememmällä jauhomäärällä selviää, sen parempi pohja. Anna pohjan nousta lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti (tai jos on kiire, niin puoli tuntiakin riittää). Kun taikina on valmis, laita uuni lämpenemään 225c asteeseen.
3. Kauli takikinasta kaksi ohuempaa pizzaa tai yksi paksumpi pizza. Meillä jää aina taikinaa jonkin verran yli. Ylijäämätaikinasta voi pyöritellä pieniä leipätikkuja taaperolle. Leipätikut voi maustaa juustolla, tai jättää sellaisekseen.
4. Levitä ihana Mutti kastike pohjien päälle(tölkistä riittää hyvin kahteen pizzaan), ja heitä juustot sen päälle.
5. Lisää pilkotut tomaatit ja ilmakuivattu kinkku sekä mahdolliset muut haluamasi täytteet. Ilmakuivatun kinkun voi toki laittaa vasta uunin jälkeenkin, mutta itse tykkään, kun se on uunissa paistunut rapeaksi.
6. Paista noin 12-15 min. 225 asteessa. Ota uunista, ja koristele rucolalla (paitsi, jos unohdit ostaa sitä kaupasta).
7. Nauti!
Joko herahti vesi kielelle? Vai sytytääkö pizza ollenkaan? Mitkä on sun lempparitäytteet pizzassa?
Maistuvaa maanantaita! Se on huomenna jo marraskuu!