My favorite pizza!

Aloitetaanko tämä viikko herkullisesti? Minä olen pizzatyttöjä. Rakastan pizzaa, ja mulla on aina kokeilussa uusia pizzareseptejä. Tykkään tietenkin ravintoloiden pizzoista, mutta itsetehty on kyllä ain ihan parasta! Pizzaohjeita taitaa olla netti pullollaan, mutta kyllä mukaan aina yksi uusi mahtuu 🙂

Minnean mehevä prosciutto pizza

Pohja:

3 dl haaleaa vettä

puolikas tuorehiiva

2 rl oliiviöljyä

hyppysellinen suolaa

6-8 dl vehnäjauhoja tai pizzajauhoja (esim. Myllyn Paras)

Päälle:

Mutti pizzakastiketta

kirsikkatomaatteja

1 pallo mozzarellaa

pussillinen haluamaasi juustoraastetta, itse käytin Emmentalia

paketti ilmakuivattua kinkkua (+ halutessasi pepperonia)

rucolaa

PA301119b.jpg

Tästä taikinasta tulee yksi paksumpi pizza, tai kaksi ohuempaa pizzaa. Me tykätään miehen kanssa ohuista, joten tehdään molemmille omat :) Saadaan siten itse valita omat täytteemmekin. Ja näin pizzoista jää vielä seuraavan päivän lounaaksikin!

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä, ja heitä joukkoon hyppysellinen suolaa. Anna hiivan liueta nesteeseen hyvin.

2. Sekoita jauhot joukkoon desi kerraallaan. Kun taikina alkaa olla paksua, ota kädet käyttöön, ja vaivaa taikina sopivaksi. Itse olen huomannut, että mitä piememmällä jauhomäärällä selviää, sen parempi pohja. Anna pohjan nousta lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti (tai jos on kiire, niin puoli tuntiakin riittää). Kun taikina on valmis, laita uuni lämpenemään 225c asteeseen.

PA301117b.jpg

PA301115b.jpg

PA301114b.jpg

3. Kauli takikinasta kaksi ohuempaa pizzaa tai yksi paksumpi pizza. Meillä jää aina taikinaa jonkin verran yli. Ylijäämätaikinasta voi pyöritellä pieniä leipätikkuja taaperolle. Leipätikut voi maustaa juustolla, tai jättää sellaisekseen.

4. Levitä ihana Mutti kastike pohjien päälle(tölkistä riittää hyvin kahteen pizzaan), ja heitä juustot sen päälle.

5. Lisää pilkotut tomaatit ja ilmakuivattu kinkku sekä mahdolliset muut haluamasi täytteet. Ilmakuivatun kinkun voi toki laittaa vasta uunin jälkeenkin, mutta itse tykkään, kun se on uunissa paistunut rapeaksi.

6. Paista noin 12-15 min. 225 asteessa. Ota uunista, ja koristele rucolalla (paitsi, jos unohdit ostaa sitä kaupasta).

7. Nauti! PA301113b.jpg

PA301111b.jpg

PA301110b.jpg

Joko herahti vesi kielelle? Vai sytytääkö pizza ollenkaan? Mitkä on sun lempparitäytteet pizzassa?

Maistuvaa maanantaita! Se on huomenna jo marraskuu!

 

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.