Helppoa tarjottavaa: ruistikut ja ruohosipulituorejuusto!

Viikonloppuna on kiva napostella jotain pientä suolaista, eikö? Iltaisin on kiva herkutella samalla, kun nyhjää sohvannurkassa netflixiä tuijottaen. Rakastan sipsejä, mutta niitä tulee ostettua nykyään harvoin. Mietin aina terveellisempiä vaihtoehtoja.

Maistoin uppopaistettuja ruisleipätikkuja Rossossa, ja ne olivat niin hyviä, että päätin testata niitä myös kotona. Tämä idea ei siis ole omani, vaan törkeästi kopioitu Rossolta 😀 Ajattelin kuitenkin jakaa tämän helpon ja nopean snacksin teidänkin kanssanne, sillä meillä tästä tykättiin!

Rouskuvat ruistikut on helppo tehdä, ja niistä saa mainion alkupalan tai pienen suolaisen tarjottavan vieraille!ruistikku-ohje.jpg

ruistikut.jpg

helppo-tarjottava.jpgTarvitset vain Real-ruisleipää, makusi mukaista tuorejuustoa tai kermaviiliä, ja halutessasi valkosipulia tai yrttejä. Itse käytin ruohosipulituorejuustoa ja tuoretta ruohosipulia.

Tee näin:

Pilko ruisleivät tikuiksi ja kuumenna pienessä kattilassa muutama sentti öljyä.

– Paista leipätikkuja kiehuvassa öljyssä noin 1-2 minuuttia, ja asettele tikut talouspaperin päälle kuivumaan. Mitä kauemmin paistat, sitä rapeampia tikuista tulee. Itse tykkään, jos tikut ovat päältä rapeita, mutta hieman pehmeitä sisältä.

– Jos haluat lisäpotkua, halkaise yksi valkosipulin kynsi puoliksi, ja hankaa sillä juuri paistettuja leipätikkuja. Valkosipulista jää sopivasti mkua viel öljyiseen tikkuun. Kuuman öljyn kanssa kannattaa olla supervarovainen! Jos et uskalla uppopaistaa tikkuja, voit kokeilla paahtaa ne uunissa.

– Tarjoile vielä hieman lämpimänä valitsemasi dipin, tuorejuuston tai esim. keiton kanssa! Koristele annos esimerkiksi ruohosipulilla.

Helppoa kuin heinänteko! 

ruistikku-uppopaistettu.jpg

Maistuisiko rapea ruistikku sinulle? Millä sinä herkuttelet viikonloppuisin?

Maistuvaa uutta viikkoa! Kyllä se tästä taas lähtee käyntiin!

Psst! hattaraisen ystävänpäiväarvonnan voitti instan puolelta @sandrasaarinen! Onnea! Ja kiitos kaikille osallistumisesta :)

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.