Lämpöä talvi-iltaan – vuohenjuustoleipäset
Mikä olisikaan ihanampaa, kun käpertyä illalla sohvalle hyvän kirjan ja vuohenjuusto-tomaattileipäsien kanssa. Seuraksi vielä kuppi kuumaa glögiä (tai teetä), niin nautinto on täydellinen! Tämän herkkuleipästen ohjeen bongasin vuosia sitten Si Moda-blogista, ja aina silloin tällöin teen miehelle ja itselleni tällaisen maukkaan herkkuiltapalan. Vuohenjuuston suolaisuus, tomaattien mehevyys ja ruisleivän rapeus ovat ihana kombo! Leivät kruunaa mustapippuri ja pieni loraus hunajaa. Ai että!
Tarvitset:
ruisleipää
(miniluumu)tomaatteja
vuohenjuustoa
mustapippuria
hunajaa
Voitele leivät margariinilla tai pestolla. Leikkaa tomaatit ja vuohejuusto siivuiksi ja kokoa ne leivälle. Ripottele päälle mustapippuria ja lorauta vähän hunajaa. Paista leipiä uunissa 200 asteessa noin 10 minuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Helppoa kuin mikä!
Vuohenjuustoleipäset sopivat mainiosti myös vaikka pikkujoulutarjottavaksi, kun leikkaa leivät pienemmiksi suupaloiksi. Vuohenjuusto on aika tuhtia, mutta näkisin, että menevät nämä leivät myös välipalana reippaan ulkoilun jälkeen. Vuohenjuusto jakaa mielipiteitä, ja kaikki eivät siitä tykkää. Perheen pienin ei vuohenjuustosta innostunut, joten nämä herkut jäivät vanhempien nautittavaksi.
Kurkkaa myös: sausage rolls and spicy meatballs
Tykkäätkö sinä vuohenjuustosta? Mikä on sun salainen herkku, jolla hemmottelet itseäsi silloin tällöin?
Suloista sunnuntaita!