Sunnuntaiherkku – rahkaräiskäleet!

Tiedättekö ne sunnuntait, kun olo on jotenkin niin raukea, ja aamu tuntuu loputtoman pitkältä? No, en minäkään muutamaan vuoteen. Eilinen sunnuntai oli kuitenkin yllättävän rento ja draamaton, joten otimme iisiti ja vain hengasimme pitkälle aamupäivään kotona yökkäreissäOlin ostanut viikonlopuksi maitorahkaa jääkaappiin, sillä halusin testata fb:stä bongaamaani Yhteishyvän ohjetta rahkaräiskäleistä eli syrnikeistä. Ovatko syrkinit sulle tuttuja?syrnikit.jpg

rahkaräiskäleet.jpgHelpot ja nopeat rahkaräiskäleet kruunaavat leppoisan vapaapäivän tai maistuvat vaikka sunnuntaisen happihyppelyn jälkeen. Teemme silloin tällöin ihan peruslettuja pannulla viikonloppuisin, mutta nyt halusin testata jotain uutta. 

Rahkaräiskäleet

1 kpl (250 g) maitorahkaa

3 kpl kananmunaa

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl vehnäjauhoja

Tee näin:

– Sekoita valitsemasi maitorahka kanamunien kanssa.

– Lisää sokeri, ja halutessasi myös vanilijasokeri. Itse en laittanut vanilijasokeria, sillä rahka oli maustettu vanilijalla.

– Sekoita joukkoon jauhot. Anna taikinan tekeytyä noin puoli tuntia.

– Paista rasvassa miedolla lämmöllä kullankeltaisiksi.

mustikat.jpg

helppo aamupala.jpg

Syrnikit maistuvat mainioilta tuoreiden marjojen kanssa, mutta myös amerikkalaistyylinen vaahterasiirappi ja tomusorkeri sopivat makean ystävälle. Jos olisin huomannut, olisin ostanut toisen vanilijarahkan, ja tarjonnut syrnikit marjojen ja rahkan kanssa.

Makuraatimme nosti peukun ylös rahkaräiskäleille. Kaksi kolmesta tykkäsi mausta enemmän kuin tavallisista letuista. Yksi raadin jäsen piti rahkaräiskäleitä hieman liian makeina. Kaikki tykkäsivät rahkaräiskäleiden paksusta koostumuksesta. Maistuisiko sulle?

Herkullista uutta viikkoa! Aika kirpakka pakkanen komeili aamulla mittarissa, -27,5 astetta!

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.