Mitä tehdä ylikypsistä banaaneista? Tee banaanikakku!

Meiltä löytyy melkein aina hedelmäkorista banaaneja. Vaikka itse en ole suuri banaaninkuluttaja, mies ostaa niitä töihin välipalaksi, ja poikakin syö niitä toisinaan. Yleensä banaanihankinnat on oikein mitoitettu, eikä mustuneita banaaniterttuja jää kulhoon kummittelemaan. Joskus kutenkin useampi banaani sattuu hengailemaan keittiössä niin pitkään, että ne ehtivät mennä jo epäilyttävän mustaksi. Silloin mieheni hakee kirjahyllystä keittokirjansa, ja tekee meille banaanikakkua!mitä leipoa vieraille.jpg

helppo kakkuohje.jpgBanaanikakku on yksi niistä ilahduttavista ruokaelämyksistä, jotka olen miehen mukana elämääni saanut. Mies on aikanaan kotonaan päässyt äitinsä kanssa lepomaan ja kokkailemaan paljon, joten meidän perheen ruokakulttuuria rikastuttaa värikäs ruokarepertuaari. Onni on leipova mies <3

Banaanikakun alkuperäinen ohje on Edmondin keittokirjasta. Banaanikakku ei välttämättä kaipaa kaverikseen täytteitä tai lisukkeita, sillä se on ihanan kosta ja mehevä sellaisenaankin.  Mieheni kuitenkin tykkää kakusta mansikkahillo ja kermavaahto täytteellä sekä tomusokerikuorrutteella. 

Banaanikakkuun tarvitset:

125g pehmeää voita

3/4 kahvikuppia sokeria (kahvikuppi on noin 2,3 dl)

2 munaa

3-4 ylikypsää banaania

1tl ruokasoodaa

2 rkl kuumaa maitoa

2 kahvikuppia jauhoa

1tl leivinjauhoa

Tee näin: 

– Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele noin 20cm pyöreä kakkuvuoka.

– Vispaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan hyvin sekoittaen. 

– Lisää muussattu banaani.

– Sekoita ruokasooda kuumaan maitoon, ja kaada seos taikinaan. 

– Sekoita keskenään loput kuivat ainekset, ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. 

– Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, ja paista uunissa noin 50 minuuttia. Meillä riitti noin 40 minuuttia eli tämä voi vaihdella.

– Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia, ja kuorruta tuorejuustolla tai tomusokerikuorrutteella. Kakusta saa myös täytekakun, jos sisälle haluaa laittaa kermavaahtoa ja hilloa.

banaanikakku.jpg

bananacake.jpgBanaanikakku on ihanan mehevä ja kivan kostea verrattuna esimerkiksi perustäytekakkupohjaan. Ilman kermavaahtoa banaanikakku säilyy myös melko pitkään hyvänä.  Tässäpä herkullinen kakku testattavaksi hiitolomalla tai vaikka pääsiäisenä!

mita_tehda_ylikypsista_banaaneista.jpg

Onko mehevä banaanikakku tuttu juttu? Syötkö sellaisenaan, vai miten?

 

Herkullista perjantaita! Meillä alkaa tänään pieni hiihtoloma! Jee!

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.