Banoffee pie – helppo herkku
Huomenta! Hui, kun lämpötila vain jatkaa laskuaan! Loppuviikolle on luvassa jopa kahtakymmentä astetta pakkasta! Pitänee kaivaa villahousut kaapista. Onneksi taaperolla on vielä tämä viikko lomaa, niin voivat isänsä kanssa harrastaa enemmänkin sisähommia kuin ulkoilla paukkupakkasilla. Mitähän sitä osaa pukea taaperolle päälle päiväkotiin, kun tammi- ja helmikuun paukkupakkaset iskevät? Montako kerrosta on tarpeeksi pitämään pienen miehen lämpimänä päiväkodin pihalla?
No, eksyin hieman aiheesta, joka on joulupöytämme helppo herkku, eli Banoffee pie. Onko teille tuttu? Kaikessa yksinkertaisuudessaan tuo banaaninen ja toffeinen piirakka on aivan loistava jälkiruoka! Me ollaan tehty tätä jostain syystä juuri jouluna, vaikka jouluisinhan herkkuja piisaa kyllä enemmän kuin tarpeeksi muutenkin suklaineen kaikkineen.
Bannofee pie on niin helppo, että sen voi tehdä jopa Levillä mökissä, jossa ei ole juurikaan ruuanlaittovälineitä. Normaalisti vispaan kerman sähkövatkaimella, mutta koska mökistä ei sellaista löytynyt, enkä viitsinyt alkaa raahaamaan vatkainta kotoa mukanani, niin tällä kertaa käytimme valmista kermavaahtoa.
Tee näin:
– Ota voi sulamaan ajoissa huoneenlämpöön. Murskaa hienonna keksit esim. kestävän minigrip-pussin sisällä kaulimella tai muulla työkalulla. Myös tehosekoitin on kätevä tähän hommaan.
– Sekoita keksinmurut ja sulanut voi keskenään, ja painele vuokaan. Meillä ei ollut mitään nättiä vuokaa mukana, joten karu lasinen paistovuoka sai luvan toimia. Laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
– Levitä toffee eli karamelisoitu maitotiiviste pohjan päälle. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi, ja levitä ne tasaikseksi kerrokseksi toffeen päälle.
– Vispaa kerma, tai käytä valmista kermavaahtoa. Lusikoi tai pursota kermavaahto piirakan päälle. Koristele esim. juustohöylällä höylätyillä suklaalastuilla (meillä oli pähkinäsuklaalevy) tai esimerkiksi pekaanipähkinöillä.
Nauti kuuman kahvin tai teen kera :) Helppoa, eikö?
Mukavaa päivää sulle!