Aamuinen luontoseikkailu

Minnean muruja

On hyvä, että mies on luontoihmisiä, jotta meillä tulee lähdettyä koko perheen kanssa melko usein ulos ihmettelemään maailmaa. Aamulla, ennen kuin aurinko oli edes kunnolla noussut, pakkasimme eväät, kamerat ja pulkan autoon, ja hurautimme läheiselle luontopolulle. Miehellä oli mielessä jokin lintu, jonka hän halusi bongata. Minulla ja taaperolla oli mielessä suuret seikkailut, joita metsä meille tarjoaa. Talvi näyttäytyy nyt kauneimmillaan, kun on valoisaa ja puhtaan valkoista! Auringon noustessa lumi kimaltelee kuin se olisi täynnä pieniä timantteja. Taapero pulkan kyyttiin ja menoksi.

Lauantai valkeni kauniin aurinkoisena ja raikkaana. Minä ja taapero juoksimme polkua,kurkimme kaatuneen puun sisälle ja ihmettelimme virtaavaa vettä. Sitä ei aina tule muistaneeksi, miten isoja ja jännittäviä asioita ihan arkiset asiat voivat pienelle ihmiselle olla. On ihanaa seurata hänen riemuaan ohi kävelevistä koirista tai tähdenmallisista jääkuvioista.Vai olikohan se minä, joka innostui niistä jääkuvioista :D Leikkipuistoille ja viihdytykselle on paikkansa, mutta on ilahduttavaa nähdä, että taaperolle riittää seikkailuksi yhdessä luonnossa kulkeminenkin. 

Pidän tärkeänä, että taapero saa luontokokemuksia, ja että hän kiinnostuu ulkona olemisesta. Teemme parhaamme, jotta hän oppisi arvostamaan luontoa ja Suomen neljää vuodenaikaa. Olen itsekin innostunut luonnosta ihan eri tavalla, kun sitä on katsonut taaperon silmin.

Liikutko sinä paljon luonnossa? Mitä vinkkejä sulla on takataskussa lasten luontoseikkailuihin?

Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

kan_iid (Ei varmistettu)

Tää on kyllä ihanaa aikaa vuodesta kun aurinko alkaa taas tekemään comebackin ja jos pääsee vielä nauttimaan lumestakin (pääkaupunkiseudulla siitä ei ole aina takeita). Meillä neiti 8kk ei vielä ehkä niin suuresti osaa nauttia luonnosta mutta odotan innolla että päästään kirmaamaan lähimetsään kunhan vähän ikää karttuu. Voin vaan kuvitella miten into tarttuu taaperosta itseenkin! Mukavaa tammikuuta teille! :)

EmiliaV (Ei varmistettu)

Hei, missäpäin Tamperetta on näin kivan näköinen luontopolku? Tuli heti fiilis, että tuonne haluan viedä lapseni retkeilemään. :) Kiitos kivasta blogistasi, luen sitä säännöllisesti, mutta vasta nyt ekaa kertaa kommentoin.

Minnea
Minnean muruja

Hei EmiliaV, kiva kun intouduit kommentoimaan :)

Tämä luontopolku ei itse asiassa ole Tampereella ollenkaan, vaan Muuramessa. Me asustelemme Jyväskylässä, joten tämä on meitä lyhyen automatkan päässä. Kaunis paikka kyllä, vaikka vähän pitää varoa, ettei taapero humpsahda veteen.

Mukavaa viikkoa!

EmiliaV (Ei varmistettu)

Hupsis, nyt hävettää. Mistäköhän olen saanut käsityksen, että asut Tampereella? Kehtaakohan tämänkin kömmähdyksen laittaa univelan ja ruuhkavuosien piikkiin? :D

Minnea
Minnean muruja

Ei mitään hävettävää! En ole tainnut blogissa aikaisemmin mainita asuinpaikkakuntaani. Ja aika lähelle osuit ;)

CCNOORA (Ei varmistettu) http://curiousnoora.bellablogit.fi

Koiranvientejä lukuunottamatta luonnossa tulee liikuttua aivan liian vähän -- tänään tosin suunnittelin, että lainaisin äidin suksia ja kävisin heittämässä hiihtolenkin, saas nähdä toteutuuko suunnitelmani.. :D

Minnea
Minnean muruja

Hiihtäminen kuulostaa melkein rentouttavalta :) Täytyy myöntää, ettei mullakaan ole tullut ennen paljoa luonnossa liikuttua. Onneksi on tuo luontokuvaajamies, niin tulee lähdettyä jos jonkinlaiselle luontoseikkailulle :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.