Akupunktio - toimiiko se?

Minnean muruja

Minulla on terveydellinen ongelma (jota en halua avata tämän tarkemmin), johon en ole löytänyt länsimaisesta lääketieteestä apua. Jonkin verran apua olen saanut homeopaattisista lääkkeistä sekä vyöhyketerapiasta. Tila ei ole vakava tai akuutti, ja pystyn elämään asia kanssa. Kuitenkin, toivoisin löytäväni ongelmaan toimivan avun.

Hetki sitten kuulin, että akupunktiosta saattaisi olla apua. Itselläni on akupunktiosta hyvin vähän tietoa, tiedän vain, että siinä käytetään pieniä neuloja akupisteisiin kehossa. Akupunktiosta kerrotaan netissä seuraavaa:

"Akupunktio on tuhansien vuosien saatossa hioutunut tehokas hoitomenetelmä. Sen vaikutuksista on selvää tutkimusnäyttöä ja laajaa kokemusperäistä tietoa. Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa akupunktiota ja kiinalaista lääketiedettä on opetettu jo pitkään yliopistotutkintona sekä yhdistetään terveydenhuollossa täydentämään länsimaista lääketiedettä.

Akupunktio tehoaa hyvin monenlaisiin stressiperäisiin vaivoihin, kroonisiin sairauksiin ja kipuihin sekä elimistön toiminnallisiin ja hormonaalisiin ongelmiin. Akupunktiolla voi hoitaa myös häiritsevät, jopa isotkin arvet tehokkaasti! Kiinalainen lääketiede täydentää koululääketiedettä monella saralla ja on turvallinen vaihtoehto.

Maailman terveysjärjestö (WHO) on todennut akupunktion tehokkaaksi yli 400 sairauteen. "

Nyt kaipailisinkin kokemuksia akupunktiosta! Toimiiko se? Vai onko se vain rahan haaskausta?

Onko sulle tai sun läheisille/tutuille ollut siitä apua? Minkälaisiin vaivoihin se on toiminut? Onko jolla kulla jopa suositella pätevää henkilöä hommaan?

Hieman pelottaa ne neulat, sillä en ole suuri neulojen ystävä, mutta jos akupunktiosta olisi apua, niin miksi en kokeilisi! Olen kiitollinen, jos joku haluaa kertoa kokemuksiaan!

Hyvinvointia lauantaihisi!

Kommentit

Lilies
Lilies & Life

Nää on tietysti tosi yksilöllisiä juttuja, mutta ajattelin kirjoittaa omista kokemuksista. Pari kertaa oon kokeillut akupunktiota ihan vaan fysioterapeutilla. Molemmilla kerroilla tuli enemmän tai vähemmän huono olo. Johtuu usein siitä, että akupisteet on "jumissa" ja avautuessaan kuonat lähtee liikkeelle. Sain jonkin verran apua selkäkipuun. Eikä muuten edes huomannut, kun neulat laitettiin! Pari tuttua käy säännöllisesti akupunktiossa ja tykkäävät :)

Opiskellessani hyvinvointineuvojaksi kuului opintoomme myös tutustuminen vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin, joista akupunktio on yksi. Perehtyessäni hoitomuotoon, tajusin miten erilaista on länsimainen akupuntio verrattuna aitoon kiinalaiseen. Jatkossa menisin itse sellaiselle hoitajalle, joka tekee akupuntiota kiinalaisen lääketieteen mukaan.

Jos akupunktio ei houkuttele tai sovi, kannattaa kokeilla akupistepainelua / -hierontaa. Mä yllätyin miten ISO vaikutus sillä oli selkäkipuun ja turvotukseen. Koulussa meidän hyvinvointiopettaja (joka siis tekee työkseen vaihtoehtoisia hoitomuotoja) teki sellaista mulle hoitoesimerkkinä. Selkäni krooninen turvotus laski koulukavereiden mukaan silmissä, eikä selkä särkenyt muutamaan päivään hoidon jälkeen. Joten suosittelen kokeilemaan ehdottomasti! Mutta tekijän täytyy tietää mitä tekee. Itse aion tilata aikaa juurikin akupainantaan ensi kuulle :)

Oho, tulipa pitkä kommentti, mutta toivottavasti edes vähän hyödyllinen :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.