Carrot cake – porkkanan mehukas viettelys

Mehukasta maanantaita ja uutta viikkoa!

Tästä maanantain ruokapostauksesta alkaa tulla kiva tapa, eikö? Tällä kertaa pyysin miestä leipomaan meille herkullisen mehevää porkkanakakkua. Tämä oli muuten eka kerta, kun pyysin, että leivotaan jotain ihan blogia varten 😀 Aikaisemmat leipomukset ja ruuat on tullut tehtyä muutenkin, mutta nyt ei olisi tullut leivottua, ellen olisi blogia varten tarvinnut jonkin resepin jaettavaksi. Ei sillä, kyllähän tämä kakku syötyä tulee 🙂

En ole aikaisemmin ollut porkkakanakun ystävä, vaan olen pitänyt sitä vähän kuivana ja mauttomana kakkuna. Missä lie olen kakkuni syönyt, koska hyvin tehtynähän porkkanakakku on mehukas ja makua täynnä! Näin on ainakin tässä miehen käyttämässä porkkanakakkureseptissä. Tosin olemme hieman muokanneet tuota reseptiä. Ehkä miehen reseptin taika piilee vastapuristetussa appelsiinimehussa ja ananasmurskassa.

Pidemmittä puheitta käydään kakun kimppuun!carrotcakewithnuts.jpgappensiinituorejuusto.jpg

edmundscarrotcake.jpg

 

 

Tee näin:

– Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään pyöreää noin 23cm kakkuvuokaa, itse pidän enemmän suorakulmaisesta vuoasta. Tästä tulee melko iso kakku.

– Lämmitä uuni 180 asteeseen.

– Vatkaa kanamunat tehosekoittimella paksuksi vaahdoksi, ja sekoita joukkoon öljy(käytimme rypsiöljyä) sekoita jauhot, sokeri, ruokasooda sekä kaneli ja lisää ne taikinaan. Lorauta joukkoon vielä halutessasi vastapuristettua appelsiinin mehua!

– Sekoita keskenään porkkanaraaste, ananasmurska sekä pähkinärouhe, ja lisää ne taikinaan.

– Kaada taikina vuokaan, ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.

– Anna jäähtyä noin 10 minuttia, ja nosta sitten ritilän päälle. 

– Käytimme kuorrutukseen Valio Violan appelsiinituorejuustoa, koska se sopii erinomaisesti porkkanakakkuun, ja koska emme jaksaneet alkaa tekemään kuorrutetta :) Perinteisen tuorejuustokuorruteen resepti löytyy täältä. Päälle voi halutessaan ripotella saksanpähkinärouhetta.

helper.jpg

carrot.jpg

carrotcake.jpg

cakefrosting.jpg

carrotcakes.jpg

Sitten ei muuta kuin nauttimaan! Porkkanakakun kaveriksi sopii esimerkiksi lasillinen raparperimehua tai kuppi kuumaa teetä.

Oletko porkkanakakun ystävä? Vai onko sulla samanlaisia kokemuksia kuivista porkkanakakuista? Tätä reseptiä kannattaa testata!

Energiaa uuteen viikkoon!

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.