Ei mitään päällepantavaa?

Minnean muruja

Olen fiilispukeutuja. Lähes joka aamu seison vaateryökkiöni edessä ja huokailen - ei mitään päällepantavaa! Miten voi olla, että henkilöllä, jonka vaatekaappi pursuilee vaatteita, ei muka ole mitään kivaa päällepantavaa? Jokaisen ostamani tai saamani vaatteen kohdalla olen ajatellut, että tämä on kaunis ja kiva, ja tätä on mukava pitää päällä.

Miksi silti aamuisin tuntuu, ettei omista vaatteista löydy mitään juuri sen päivän fiilikseen sopivaa? Johtuuko se huonosta itsetunnosta? Siitä, ettei tunne itseään kauniiksi missään vaatekappaleessa juuri sinä kyseisenä aamuna? Vai johtuuko se siitä, että vaatteet ovat hujan hajan ja sullottuina kaappeihin? Mikään ei pääse kunnolla esiin, kun vaatteet eivät ole kauniisti aseteltuina.

Joinakin aamuina on hyvä ja positiivinen olo, ja soppelia puettavaa löytyy heti! Sama fiilis on aina uuden vaatteen kanssa. "Vitsi, tää on ihana!" "Käytän tätä joka päivä!" "Hyvästi huonot vaatepäivät!" Uusi näyttää ja tuntuu kivalta. Uudelta ja jännittävältä. Se päällä olo on itsevarmempi ja tyylikäs.

Mutta sitten on ne toiset aamut. Ja illat. Ne aamut, joilloin olisi edustustehtävä, ja pitäisi olla suht siistin ja edustavan näköinen. Haluaisi olla pätevän ja ammattimaisen näköinen. Edustava. Tai ne illat, kun on kaverin synttärit, treffit miehen kanssa tai baari-ilta tyttöjen kanssa. Haluaisi olla kaunis. Mutta siellä pirun vaatekaapissa ei ole mitään!

Tänä aamuna kyllästyin taas voivottelemaan ja huokailemaan. Mietin, mitä asialle voisi tehdä. Miten välttyä tältä ikävältä fiilikseltä. Sain muutaman oivalluksen, joka ajattelin jakaa myös teidän kanssa. Jos siellä vaikka olisi muita saman ongelman kanssa painivia.

1. Järjestä se vaatekaappi! Mikään ei näytä hyvältä, kun se on sullottu kaapin perälle, tai mikä vielä pahempaa, kerätty röykkiöksi lipaston päälle. Karsi vaatekaappia kovalla kädellä! Jätä vain ne kivoimmat ja ne, jotka oikeasti mahtuvat päälle. Jos oikein radikaaliksi haluaisi heittäytyä, voisi testata Iinan kokeilemaa kapselihaastetta, jossa tietyllä vaatekerrastolla pärjätään koko kuukausi! Ei saa käyttää muita vaatteita kuin vain niitä tarkoin valittuja. Ehkä tällä tavalla vaatteistaan oppisi pitämään paremman huolen.

2. Tutki vaatekaappisi kunnolla, ja yhdistele rohkeasti. Aina ei tarvitse pitää samaa villatakkia samojen farkkujen kanssa, vaikka ne hyvin yhteen sopisivatkin. Yhdistelemällä rohkeasti erilaisia vaatteita, saattaa saada ihan uusia ahaa-elämyksiä. Aina ei siis todellakaan tarvitse ostaa uutta saadakseen jännittäviä asuelämyksiä!

3. Jos olet bloggaaja, tai olet muuten taltioinut asujasi esim. instagramiin, katsele vanhoja asujasi läpi inspiraation toivossa. Keräsin tähän postaukseen kuvitukseksi omia päivän asuja. Käymällä läpi kuvia ja fiiliksiä saattaa muistaa, miksi joku vaate miellyti silloin silmää. Ehkä se sama vaate toimisi myös niinä aamuina, kun mikään ei tunnu oikealta.

4. Suunnittele! Katso edellisenä iltana valmiiksi seuraavan päivän vaatteet! Näin vältyt aamun huokailuilta, ja näet, onko suunnittelemasi asu puhtaana. Ehdit joko muuttaa suunnitelmia tai pestä halutun vaatekappaleen. Tässä mulla on paljon petrattavaa. Ja toisaalta fiilispukeutujana se, mikä illalla innosti, ei välttämättä aamulla innostakaan :)

Onko sulla näitä ongelmia? Pukkaako aamuisin asukriisiä? Ja hei, huikkaa omat vinkkisi kommenttiboxiin!

Kepeää keskiviikkoa! Mulla on muuten tänään päällä tuo Neulomon harmaa tunika ja farkut ;)

Kommentit

marja liljestrom (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Minäkin olen tunnepukeutuja. Minulla on vaatteet osittain rekeillä ja osittain kaapissa. Löydän aamuisin aika helposti tunteeseeni sopivan asun.

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että vaatteet on ojennuksessa, ja pukeutuminen on suht helppoa :)

Yhtä sirkusta!

Fiilispukeutuja ilmoittautuu!
Minä valkkaan joka ilta vaatteet, koska minulla menee siihen välillä (aina) 1-2 tuntia, en aamuisin ehdi. Päälle laitetaan ne mitkä illalla on valittu, koska muuta mahdollisuutta ei ole :)

Minnea
Minnean muruja

Tuo on kyllä hyvä tapa! Säästää aikaa aamulla :)

NelliL (Ei varmistettu) http://villananna.blogspot.fi/

Kyllä noita samoja ongelmia on mullakin. Tosin paljon helpottaa arkena se, että töihin on helppo valita aina ne kaikkein mukavimmat vaatteet kuten leggarit ja tunika.

Minnea
Minnean muruja

Lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa :D Työasu helpottais aamuja kummasti!

Tuttuja ongelmia täälläkin! Nykyään tosin tämä ei mitään päällepantavaa -ilmiö toistuu melko harvoin, mutta vuosia sitten se oli miltei joka-aamuinen vieras. Myöhemmin totesin sen johtuvan siitä, ettei töihin lähteminen huvittanut, ja se sitten jotenkin kulminoitui niihin vaatteisiin.

Minnea
Minnean muruja

Hei, tosi hyvä oivallus! Pitääpä miettiä itsekin tuota, että johtuisiko se töihin lähtemisen vaikeudesta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Töissä mulla on aina tiettyjä vaatteita ja muuten aina tietyt yhdistelmät ja tarkoituksena olisi monipuolistaa vaatteiden käyttöä js niiden yhdistelyä ja ottaa taas käyttöön sellaisia, joita en ole aikoihin käyttänyt. Tällä hetkellä en osta juurikaan uusia vaatteita, joten samalla saisi ns. uusia vaatteita omasta kaapista. :)

Minnea
Minnean muruja

Yleensä tosiaan tulee käytettyä samoja toimivia komboja. Ois huippua, jos tekisi omasta kaapista löytöjä uusia asuyhdistelmiä kehittämällä!

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei miten hyviä vinkkejä! :) Täälläkin painitaan ihan samoilla "ongelmilla". :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos <3 Ihana, jos näistä sai ideoita!

Suttastiina

Vaatekaappien siivous tekisi terää.

Tänään kävin läpi keittiön kuiva-ainekaapit ja poistin out-of-date pussit ja purnukat. Jatkuisikohan tämä touhufiilis huomenna vaatepuolella?

Minnea
Minnean muruja

Samalla energialla tartut nyt vaatekaapinkin kimppuun!

Trean sisustusblogi /Anne (Ei varmistettu) http://www.trean.fi/

Sulla on kiva pukeutumistyyli. Tuolla kuvissa oli kiva liukuvärjätty tunika, joka natsais hyvin tähän munkin menoon :)

Itsekin koen olevani fiilispukeutuja, vaikka en olekkaan varsinaisesti mikään pukeutuja :) Haluaisin olla parempi :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Kiva kuulla :)

Tuota Neulomon tunikaa saa Prismoista ja Weecos-verkkokaupasta, täältä: https://www.weecos.com/fi/item/marika-tunika-10063-1870

 

Torey
Näissä neliöissä

Mä katon illalla vaatteet valmiiksi niin itselle ku lapsille. Harvoin on aamulla olo, et en mä haluakkaan tota ja sit vaan vaihtoon. Mut helpottaa kummasti! Ja lapsiltakin kannattaa nykyään jo kysellä. Koska jopa meidän pienempi saattaa ilmottaa mitä haluaa päällensä laittaa. :D

Minnea
Minnean muruja

Tuo on kyllä käytännöllistä!

Munkin poika ilmoittaa itse, että haluaa muumi- tai ryhmä hau-paidan :D Vaikka yleensä hän ei haluaisi vaatteita olenkaan, heh!

josha

Sulla on aina niin kivannäköisiä vaatteita :) Itse pukeudun pääasiassa mahdollisimman mukaviin vaatteisiin, mutta usein sieltä kaapista tulee kaivettua ne 2-4 samaa vaatekappaletta päivästä toiseen vaikka vaihtoehtojakin olisi.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos, kivasti sanottu! Samoilla komboilla mennään yleensä täälläkin! Pärjäis oikeasti paljon vähemmällä vaatevarastolla!

Kirsikka W.

Mä oon tässä nyt noin viikon ajan testaillut semmoista puhelin appia kuin Pureple. Sinne ladataan kuvat omista vaatteista, ja niihin on myös mahdollista antaa tarkempia tietoja, kuten värit, koko, hinta, merkki jne. Sinne voi sitten kalenteriin tallennella, mitä vaatteita on minäkin päivänä käyttänyt. Kaikkein parasta on kuitenki toiminto, joka ehdottaa asukokonaisuuksia lataamistasi vaatteista! Itse olen saanut sieltä paljon inspiraatiota ja ihan toimivia kokonaisia asukokonaisuuksiakin. On ollut kivaa huomata, että jotkut vähemmälle käytölle jääneet vaatteet ovat päätyneet tän appin avustuksella taas jokapäiväiseen käyttöön :) Suosittelen testaamaan, jos tarvitsee vähän uutta asuinspistä. Tietenkin alussa vaatteiden kuvaaminen ja tietojen kirjaaminen vie hieman aikaa ja vaivaa, mutta omasta mielestäni se oli kyllä sen arvoista!

Minnea
Minnean muruja

Hei vau, kiitti vinkistä! Kuulostaa ihan huipulta appilta! Lukisin tosi mielelläni vaikka postauksenkin tästä, jos haluat tehdä!

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu) http://luminenomena.blogspot.fi

Niin tuttua! Kaapit ovat täynnä ihan kivoja vaatteita, mutta silti tuntuu, ettei ole mitään sopivaa. On joko liian juhlavia tai liian arkisia vaatteita - tai sitten vaan tuntuu siltä. Töihin koetan laittaa aina erilaiset vaatteet saman viikon eri päivinä ja aloin nyt miettiä, että ehkä laitan liian erilaiset. Ehkä voisin kokeilla pitää vaikka samaa neuletakkia viikon jokaisena päivänä, mutta laittaa sen kanssa joskus trikoopaidan ja farkut, joskus mekon, joskus jonkun tosi kivan paitapuseron ja hameen jne. Hmm, ehkä! Neuletakkihaaste. :D

Minnea
Minnean muruja

Mulla on vähän sama ongelma, liikaa pähkäiltävää, jos yrittää laittaa liian erilaiset vaatteet! Pääsisi tosiaan helpommalla, jos pitäisi samoja vaatekappaleita useamman päivän :) Tuo villatakkihaaste kuulostaa hyvältä!

Toimitus
Toimitus

Heippa Minnea!
Kyseltiin tuossa taannoin lilyläisten suosikkiblogeja ja sun blogisi mainittiin melko useasti. Sulla on ihanan lämminhenkinen ja samaistuttava blogi, joten päätettiin antaa sulle Suosittelemme-leima. :) Jatka samaan malliin ja ihanaa torstaita!
-Milena / Toimitus

Minnea
Minnean muruja

Voi ei, ihan mahtavaa! Olen ihan otettu! Lämmin kiitos <3

Suttastiina

Onnea Minnea!!!
Olet "leimasi" arvoinen kyllä 100 %:sesti!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos <3 Tulipa tästä hyvä mieli!

CougarWoman
CougarWoman

Noi aamun "mitä laitan päälle" -asuongelmat poistuu aika tehokkaasti, kun jättää laiskap*rseenä muutaman viikon pyykkäämättä.

"Mitä laitan päälle?"
-Sen, mikä on vielä puhdas.

Tässäkin löytää uusia asukombinaatioita, kun lempparivaatteet on likaisina sillä tuolilla, josta ne odottaa pesukoneeseen menoa, ja on pakko sukeltaa sinne kaapin perälle löytääkseen niitä vielä puhtaita. :P

Minnea
Minnean muruja

Hahaa, tuttu tilanne tämäkin :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.