Eton mess – kaikki suloisesti sekaisin
Sunnuntain yllätysvieraisiin on helppo tehdä vaikutus jälkkärillä, johon sekoitetaan sellaisia aineksia, joita kaapista sattuu löytymään. Uuden-Seelannin mummolassa saimme lähes joka illallisen jälkeen eton mess-nimistä jälkiruokaa, johon mummo nappasi kaapista murentuneita marenkeja, kaivoi pakastimesta ihanaa mustaherukkajäätelöä, lorautti valmista custardia ja koristeli vielä tuoreilla mansikoilla. Niin yksinkertainen herkku, josta ei meinaa saada tarpeekseen. Siinä vain on kaikki niin kohdillaan.
Tänä sunnuntaina huomasin mustaherukkasorbettia Lidlissä, ja siitä se idea sitten lähti. Ollaan tänään fiilistelty reissua, katsottu valokuvia, ja syöty eton mess- jälkkäriä. Tässä mun versiossa maistuu kirpeä mustaherukka, makea marenki, pehmeä vanilijarahka ja rouskuva pekaanipähkinä. Suomesta ei custardia saa, mutta vanilijarahka ajaa saman asian.
Eton mess mustaherukkasorbetilla ja vanilijarahkalla
1/2 marenkipohja
1 purkki vanilijarahkaa
2 palloa mustaherukkasorbettia
kourallinen pekaanipähkinöitä
Tee näin:
- Anna sorbetin sulaa muutma minuutti.
- Ota kaksi isoa lasia tai jälkiruokakulhoa. Lado astioihin kerros murennetua marenkia, kerros sorbettia ja kerros vanilijarahkaa. Toista kerrokset tarvittaessa.
- Ripottele päälle murennettuja pekaanipähkinöitä.
- Tarjoile heti. Sorbetti sulaa jo 5 minuutin valokuvaussession aikana!
Lidlin mustaherukkasorbetti on muuten ihan älyttömän hyvää! Todella kirpeää ja täyteläistä! En tiedä, miksi en ole tajunnut aikaisemmin ostaa. Pojan mieleen tämä versio eton messistä ei ollut, johtuen juurikin tuosta kirpeästä mustaherukasta. Minä ja mies myhäilimme tyytyväisenä.
Olen muuten tehnyt eton mess-jälkkäriä blogiin aikaisemminkin. Kuka muistaa?
Mitä teillä tarjotaan yllätysvieraille? Entä onko eton mess jo tuttu juttu?
Makeaa sunnuntaita!