Fish cakes - cozy comfort food

Minnean muruja

Talvinen sunnuntai-ilta oikein huutaa lämmintä lohturuokaa, eikö? Täydellinen talvipäivän sielua lämmittävä ruoka on fish cakes eli kalapihvit.

Tämä perunamuusin, kalan, sitruunan ja yrttien suloinen yhdistelmä maistuu kotoisalta, mutta sitruunan ansiosta myös raikkaalta. Usein olemme tehneet näitä kalapalleroisia ihan purkkitonnikalasta, ja hyvää tulee. Olemme myös testanneet ahventa, ja sitäkin voin suositella.

Sunnuntain kalapihveihin pääsi testiin hauki. Hauki on minusta niin pelottavan näköinen kala, että ensin vastustin sen valintaa, kun mies sitä kalatiskillä ehdotti :D Täytyy sanoa, että joko emme maustaneet tällä kertaa tarpeeksi, tai sitten hauki ei vain ole maukkain kala kalapihveihin. Hyviä näistä toki tuli, mutta ei niin mehevän maukkaita kuin edellisistä pihveistä.

Nämä Fish cakesit on melko helppoja tehdä.

Tee näin:

- Hienonna kypsä kala ja sekoita se jäähtyneen perunamuusin kanssa. Jos kalassa on ruotoja, tai haluat hifisellä, voit vetää kalan lihamyllyn läpi.

- Silppua oman makusi mukaan persiljaa ja ruohosipulia. Silppua myös pieni sipuli. Lisää yrtit, sipulit ja mausteet kala-perunamuusimassaan.

- Jaa massa noin kahdeksaan osaan ja muotoile sopiviksi pihveiksi. Kaada lautaselle korppujauhoa lautaselle, ja ota toinen syvempi lautanen kanamunalle.

- Kasta pihvit ensin kanamunaan ja sitten pyörittele korppujauhoissa.

- Paista pannulla kuumassa öljyssä kunnes pihvit ovat molemmilta puolilta kultaisen rapeat. Anna paistettujen pihvien levätä hetki talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen öljy tarttuu paperiin.

Tarjoa sitruunasiivujen ja esimerkiksi aiolin tai tartarkastikkeen kera!

Onko fish cakesit sulle tuttuja? Maistuvaa talvipäivää, ystävät!

P.S. Oletko muuten käynyt jo osallistumassa ihastuttavien Nunuco designin tuotteiden arvontaan ?

Kommentoi