Ginger Crunch – pipari, jossa on potkua
Käsi ylös kaikki, jotka ovat jo syöneet tälle alkutalvelle piparkakkuja tai joulutorttuja! Tunnustan, ekat piparit on jo vedetty(ja pikkujoulut vietetty).
Mun mies on ihan älttömän hyvä leipomaan, ja hän ilahduttaa meitä usein tekemällä kaikenlaisia itselleni eksoottisia leipomuksia. Yksi hänen omista suosikeistaan on inkivääristä potkua saava ginger crunch. Yritin miettiä, että mikä suomenkielinen sana tätä rouskuvaa inkiväärikuorrutteella päällystettyä viipaletta(slice) kuvaisi parhaiten, joten päädyin pipariin. Korjatkaa joku, jos tiedätte virallisen termin näille herkkupaloille 🙂
Jos haluat perinteiselle piparkakulle vaihtoehdon, esimerkiksi pikkujoulutarjottavaksi, niin testaa tätä!
Näitä tarvitset:
125g pehmeää voita
1/2 kahvikuppia sokeria (kahvikuppi on noin 2,5dl)
1 1/2 kahvikuppia jauhoja
1 tl leivinjauhoa
1tl jauhettua inkivääriä
INKIVÄÄRIKUORRUTE
75g voita
3/4 kahvikuppia tomusokeria
2 rl vaaleaa siirappia/ Golden syrup
3tl jauhettua inkivääriä
Tee näin:
1. Vatkaa voi ja sokeri. Sekoita muut pohjan ainekset, ja siivilöi ne joukkoon. Vaivaa taikinaksi.
2. Painele taikina voideltuun vuokaan. Mies käytti tässä juomalasia apuna. Paista 190 asteisessa uunissa vaaleanruskeaksi eli noin 20-25 min.
3. Sulata kattilassa voi, tomusokeri, vaalea siirappi sekä inkivääri. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Huom, mies vinkkasi, että kuorrutetta kannattaa tehdä kaksinkertainen määrä!
4. Levitä lämmin kuorrute uunista tulleen pohjan päälle, ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa, kun kuorrute on vielä lämmintä (ei kuumana eikä kylmänä).
Nauti viipale rouskuvaa ginger crunchia kupillisen glögiä tai teen kanssa! Tämä mausteinen herkku sopii loistavasti kylmiin talvi-iltoihin!
Meneekö testiin? Kivaa viikkoa!