Helpot kaura-porkkanasämpylät + kirjavinkki

Minnean muruja

Hieman ironista ehkä kirjoittaa perheen pienimmille sopivista maukkaista kaurasämpylöistä, kun oma taapero tuntuu nykyään elävän pelkällä tuulivoimalla. Jep, syöminen tökkii edelleen pahasti. En ymmärrä ollenkaan, että missä vika. Häntä ei vain tunnu kiinnostavan syöminen ollenkaan.

Mutta, siihen varsinaiseen aiheeseen. Kun taapero oli vielä alle vuoden ikäinen mini, ja mietin, että mitä sille voi syöttää, tulin hankkineeksi melko kivan ja kätevän opuksen. Ajattelin jakaa tämän kirjavinkin teillekin, mikäli kaipaatte tietoa sormiruokailusta tai vinkkejä helppoihin ruokiin pienille ihmisille. Suomalainen Minä syön itse -sormiruokailun käsikirja sisältää 52 reseptiä pienelle sormiruokailijalle. Kirjan ruuat ovat sellaisia, että ne maistuvat myös aikuisille.

Olemme testanneet kirjasta niin nämä helpot kaurasämpylät, jauhelihakeiton kuin maailman parhaana tomaattikastikkena mainostetun reseptinkin. Ja paljon kivoja reseptejä odottelee vielä kokeilulistalla. Jos en heti keksi, mitä ruokaa laitettaisiin, kaivan tämän opuksen esiin. Hyvin on (aikaisemmin) nämä ruuat taaperoon uponneet. Voin siis lämpimästi suositella tätä kirjaa :) Mukavaa on myös, että kirja on melko kasvisruokapainotteinen. Ainakin meillä liharuuat on paremmin hallussa, ja nimenomaan kasvisruokailuun kaipaamme ideoita. Kirja löytyy ainakin Adlibriksen verkkokaupasta.

Lisäsin näihin kaurasämpylöihin myös porkkanaraastetta makeutta ja suutuntumaa lisäämään. Taikina kannattaa tosiaan jättää melko löysäksi, jolloin sämpylöistä tulee ihanan pehmeitä! Viikonloppuna oli taas aikaa leipoa, joten tekaisin sämpylöitä nakkikeiton kaveriksi. Myös taapero pyysi puolikkaan sämpylän jälkeen lisää leip-pää! Hallelujah!  

Sämpylä ei kaipaa kaveriksi muuta kuin kunnon sipaisun voita (tai oivariinia)!

Onko kirja jo tuttu sinulle? Löytyykö teiltä keittokirjoja pienten lasten makuun?

Mukavaa talvista viikkoa!

Kommentit

Lainasin tuon juuri kirjastosta mutten ole vielä ehtinyt tutustua. Meillä vauva 7 kk syö hyvin soseita mutta tykkää tosi paljon kun pääsee itse natustamaan jotain, joten siihen on haussa lisävinkkejä.

Jeba
Tuuliajolla

Meidän kohta neljävuotias poikamme syö tällä hetkellä todella, todella huonosti. Päiväkodissa kuulemma syö hyvin, mutta kotona jättää kokonaan syömättä päivän toisen lämpimän aterian. Iltapalaksi haluaisi syödä vain mandariineja, vesimelonia, viinirypäleitä, päärynää tai kovaa varrasleipää.

Olen repinyt hiuksia pois päästäni ja stressannut miksei poika syö. Lopulta tullut siihen ajatukseen, ettei hän sitten vain yksinkertaisesti syö. En halua tuputtaa ruokaa enkä tehdä siitä pakkoa. Voin vain ainoastaan kehottaa syömään kunnolla ja monipuolisesti. Ja tietenkin toivoa, että jossain vaiheessa ymmärtäisi hänkin.

Puuuuh! Raivostuttavaa! Ärsyttävää! :D

Minnea
Minnean muruja

Helpottavaa kuulla, ettemme ole yksin tämän syömisasian kanssa! Mää niin tiedän tuon tunteen! Meidän taapero ei kuulemma syö kovin hyvin päiväkodissakaan :/ Joskus joku ruoka menee paremmin, mutta yleensä vain lusikallinen tai kaksi.

Kun tietää, että tuputtamalla vain pahentaa asiaa, mutta järki lähtee, kun toinen ei syö. Miksi se ei syö! Miten se selviää hengissä noin pienellä ruokamäärällä! Mielessään maalailee kauhukuvia siitä, että kehitys hidastuu, kun tyyppi ei saa tarpeeksi ravintoa. Äh, toivottavasti tämä helpottaa jossain kohtaa.

Jeba
Tuuliajolla

No meidän poika ainakin pienempänä oli hyvä syömään, nyt on vain tullut joku kummallinen ( jo vähän pidempään kesätänyt ) kausi, ettei se ruoka maistu. Tiedä noista sitten mistä johtuvat, mutta todella ärsyttävää se on!

Minnea
Minnean muruja

Meidänkin taapero söi hyvin siihen saakka, kunnes ensimmäiset hampaat alkoivat puskea läpi, eli noin 8kk iässä. Välillä meillä on ollut parempia kausia, mutta nyt taas monta viikkoa tätä "EI" ja "loppu" vaihetta :/

CCNOORA (Ei varmistettu) http://curiousnoora.bellablogit.fi

Mä tykkään kans heittää sämpylätaikinan joukkoon porkkanaraastetta! Porkkanasämpylät ovat niin hyviä! :)

kan_iid (Ei varmistettu)

Meillä ollaan kans mietitty uusia vaihtoehtoja ruokailuun kun tuo peruna, porkkana, bataatti -linja alkaa jo vähän puuduttaa (ehkä enemmän äitiä kuin lasta). Tuo kirja vois olla hyvä! Kuulostaa kyllä tuskaiselta jos joka ateria on taistelu :( Välillä tosissaan tuntuu että lasten kanssa mennään ongelmasta toiseen. Mutta vielä se tuokin ongelma on taaksejäänyttä elämää. Tsemppiä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.