Hot Water Beach – kaiva itsellesi kuuma allas

Aurinko porottaa kuumasti Coromandelissa, kun kävelemme silkkistä hiekkaa pitkin. Koko ensimmäiset neljä päivää lomastamme lämpötilat ovat kivunneet kolmeenkymmeneen. Kuuma ilma on jopa tukala Suomen pikkupakkasista helteeseen hyppäävälle. Rantaelämä ja vedessä vilvoittelu on ollut parasta kuumuudesta kärsiville.

Hot Water Beach on suojaisa ranta, jota reunustaa korkea kallio. Turkoosi vesi lyö rantaan isoja aaltoja. Silmien eteen piirtyy täydellinen postikorttimaisema, kun suuntaamme lapiomme kanssa kohti muita kaivajia.

Info-pisteen ystävällinen nainen kehoitti meitä pysymään poissa vedestä, sillä voimakas virtaus vie helposti kokemattoman uimarin. Mutta rannalle kannattaa mennä kuuden aikaan illalla, sillä nousuveden aikaan pääsee kokemaan jotain ainutlaatuista.

Paikalla on parisenkymmentä innokasta kaivajaa, ja muutama iso kuoppa. Useita kuoppia on tyhjillään, ja päätän käydä uteliaana dippaamassa varpaani yhteen hylättyyn kuoppaan, jonka pohjalla on hieman vettä. Info-nainen varoitteli myös, että vesi kuopissa saattaa nousta 60 asteeseen, joten kannattaa olla varovainen, eikä hypätä suoraa altaaseen.

Harmikseni vesi kuopassa on kylmää, eikä viereisenkään kuopan vesi ole sen lämpimämpää. Päätämme käydä hommiin, ja kaivaa oman kuoppamme. Olemme saaneet ohjeeksi, että kivikon lähellä on paras paikka kaivuutöille, ja niimpä kokeilen jalalla hiekkaa hieman eri kohdista. Muutamassa kohdassa hiekka tuntuu lämpimämmältä, joten valitsemme paikan, ja mies alkaa kaivamaan.

Ensimmäiseen kuoppaan nouseva vesi ei tunnu kuin hieman haalealta, ja hylkäämme pienen kuopan. Muutaman metrin päässä on iso kuoppa, joka kaivajat ovat jo lähteneet, ja kuopan on valloittanut parikymppisten amerikkaisturistien tyttöporukka. Kun kaivamme toista kuoppaamme hieman epäuskoisina, tytöt kutsuvat meidät kokeilemaan ison kuopan kuumaa vettä. Minä ja poika käymme seisomassa puoleensääreen ulottuvassa vedessä, ja se todellakin on niin kuumaa, että tulee ihan hiki.

Toinen kerta toden sanoo, sillä toisessa pienessä kuopassa vesi lämpenee heti. Seisoskelemme kuopassa vuorotellen hetken aikaa. Emme kuitenkaan jaksa kaivaa kuopasta kovin isoa. Poika haluaa mielummin leikkiä rantavedessä, ja mielenkiintomme kuoppia kohtaan kuivuun kasaan.

Minua hirvittää antaa pojan juosta aalloissa edes takaisin. Hän ei ymmärrä, että vaikka vesi ei ole syvää, saattaa se vetäistä hänet syvemmälle. Seison kädenmatkan päässä ilakoivasta lapsesta, ja mietin, selviäisikö itse virtauksesta. Mies ohjeistaa, ettei virtaa vastaan kannata pyristellä, vaan uida poikittaiseen suuntaan niin kaukan kunnes pääsee selvemmille vesille.

Parin tunnin kaivamisen ja pulikoinnin jälkeen kolme väsynyttä uimaria suuntaa suihkun kautta motellille. Poika naurattaa kanssaihmisiä kekkuloimalla ja tanssimalla rantasuihkussa alasti. Yhden miehen suihkushow saadaan päätökseen, ja pakkaamme nakupellen autoon pelkissä pikkareissa. Hän sammuu matkalla motellille.

Hot Water Beach oli mukava kokemus. Tuntuu hassulta, että merivesi on kylmää, mutta rannalle kaivettu allas täyttyy kuumasta vedestä. Varsinaista kuoppaa mielyttävämpi oli kuitenkin rannalle muodostunut matalan veden keidas, jossa vesi oli juuri sopivan lämmintä, ja jossa oli hauskaa kahlata. Seuraavaksi kokeilemme kuumia lähteitä. Ihmeellinen Uusi-Seelanti!

hyvinvointi matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *