Hyytäviä Halloween herkkuja!

Minnean muruja

Hui, mitä herkkuja tänään on luvassa! Halusin jotain superhelppoa, näyttävää ja väreiltään halloweenmaista mustaa, valkoista ja oranssia. Koska jäätelö on mun juttu (ja helppo jälkiruoka-aines), niin päätyin kahteen hyisen viileään jälkiruokaan. Uskallatko maistaa?

Rakastan valilijajäätelön ja lakritsin yhdistelmää! Siihen jos vielä lisää sitruuna niin aletaan olla lähellä mun unelmien jäätelöä :) Tämä Hämähäkkimalja on helppoakin helpompi toteuttaa. Tarvitset vain vanilijajäätelöä, lakritsikastiketta ja tyrni-appelsiinikeittoa (muukin oranssinkeltainen keitto käy). Jos haluat koristella maljan teeman mukaisesti, tarvitset päälle pieniä muovisia hämähäkkejä ja kermavaahtoa.

Tee näin:

Lorauta kunnon kerros lakritsikastiketta lasin pohjalle. Kaada varovasti keitto kastikkeen päälle niin, etteivät ne sekoitu. Leikkaa pieniä palasia jäätelöstä, ja asettele ne keiton päälle. Kruunaa koko komeus kermavaahdolla, lakritsikastikkeella tehdyllä "hämähäkinseitti"-kuviolla ja pienillä muovihämähäkeillä (poista hämähäkit ennen syöntiä!).

Näyttää pelottavalta ja maistuu herrrrkulliselta! Tyrni-appelsiinikeitto tuo kivaa raikkautta vanilijan ja lakritsin vastapainoksi.Tämä hieman ujon näköinen haamupirtelö sopii vanilijan ystäville. Omani ei aivan vastaa alkuperäistä, mutta on se omalla tavallaan herttainen. Pirtelön ohje on niinkin yksinkertainen kuin vanilijajäätelöä ja maitoa blenderissä pirtelöksi, kermavaahtoa päälle, ja lakritsikastiketta silminä. Etsin kaupasta sopivia karkkisilmiä, mutten löytänyt, joten taiteilin ne lakukastikkeesta :D Ei muuten ole helppoa tuo silmien teko kastikkeesta :D

Viime vuoden huisin herkullinen halloween mokkapala-reseptini kannattaa myös käydä kurkkaamassa, jos on mokkapalojen ystävä!

Juhlitko sinä Halloweenia? Mitä Halloween perinteitä sulta löytyy? Itsehän tuijotan aina yöunien menetyksenkin uhalla kauhuleffoja :D Eilen katsoin perinteisen Halloweenin! Jaiks!

Mukavaa (ja vähän pelottavaa) sunnuntaita!

Kommentit

Merikapteenin vaimo (Ei varmistettu) http://merikapteeninvaimo.blogspot.fi/

No olipas mageet! Wau :)
Ihanaa sunnuntaita <3

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :D Nämä oli hauska tehdä! Kivaa sunnuntaita myös sinulle!

NelliL (Ei varmistettu) http://villananna.blogspot.fi/

Näyttää todella herkulliselle. Meillä vietetään suomalaista kekriä ja varsinkin nyt se on ajankohtainen kun on Suomi 100 juhlavuosi.

Minnea
Minnean muruja

Juhlat on aina mukavia :)

Yhtä sirkusta!

Ompa upean näköisiä! Itse en vietä millään tavalla :)

Minnea
Minnean muruja

Kìitos :)

Outi / Pisteitä Ruudulla (Ei varmistettu) http://pisteitaruudulla.blogspot.com

Apua miten hyvännäköinen (ja -kuuloinen!!) annos! <3

http://pisteitaruudulla.blogspot.com

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Oli tosi hyvää!

Suttastiina

Ihania.

Meillä katsotaan myös teemanmukaisia leffoja. Yhtenä vuonna kaikki Halloween-leffat viikonlopun aikana, toisena vuonna Friday the 13th-leffat, on ollut Stephen King-halloweenejä jne.

Minnea
Minnean muruja

Voi vitsi, määkin haluan kauhuleffamaratoneja teemojen mukaan! Saanko tulla teille ens halloweenina? 

marja liljestrom (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Kauniita ja varmasti herkullisia olivat jätski ja pirtelö.Minä en pidä yhtään halloweenista, koska se on tuotu jenkeistä tänne ja on erittäin kaupallinen juttu. Suomalainen Pyhäinpäivä (jota halloween yrittää vesittää) on kuolleiden läheisten muistojuhla. Käydään haudoilla sytyttämässä lyhtyjä. Poltetaan kynttilöitä valokuvien vieressä. Ja vielä ennen kristinuskon tuloa Suomeen samaan aikaan juhlittiin Kekriä, joka oli iloinen sadonkorjuun juhla. Ymmärrän kyllä, että lapset tykkää halloweenista. Onhan se näyttävä ja jännittävä. Ja on karkki tai kepponen. Anteeksi vuodatuksestani. Mutta en tykkää yhdestäkään Jenkkilästä tänne tuodusta kaupallisesta juhlasta.

Minnea
Minnean muruja

Hyvä kommentti. Ja tosiaan kaupalliseksihan on mennyt nykyään melkein kaikki juhlat. Onneksi kaikki voivat juhlia (haluamiaan juhlia) haluamallaan tavalla :)

Toki Halloween on kaupallistunut juhla (kuten tavallaan vaikkapa äitien päivä), mutta alkuperältään se on hyvinkin lähellä kekriä. Kannattaa tutustua alkuperään!

Minnea
Minnean muruja

Pitääkin perehtyä tuohon kekriin. Se on mulle melko vieras juhla.

Mua ei kaupallisuus haittaa :)

Huh, vihdoinkin sain nämä unohtuneet Lilyn tunnukset toimimaan niin pääsen kommentoimaan. Lakritsi maistuu aina, nam nam!

www.menaiset.fi/blogit/nunu

Minnea
Minnean muruja

Kiva, että sait tunnukset toimimaan :) Lakritsi on ihanaa!

unepetitelife
une petite life

Hienon näköinen annos! :) Tänä vuonna lepäilin vaan flunssassa kotona ja kirjoittelin blogia, aiempina vuosina on ollut ystävän perinteset Halloween-bileet. Paras Halloween oli ehdottomasti Montréalissa viettämäni; siellä Halloweenia juhlitaan varmaan isommin kuin joulua :D

Minnea
Minnean muruja

Oi, olisipa hauska päästä viettämään Halloweenia Jenkkeihin tai Kanadaan! Varmasti on isommat juhlat! Toivottavasti voit jo paremmin!

Kommentoi