Iiik, anoppi tulee kylään!

Minnean muruja

Miehen äiti eli anoppini on tulossa meille tänään kylään! Jaiks! 

Pitkästä välimatkasta, ja ei-niin-läheisistä suhteista johtuen, tämä on anopin ensimmäinen visiitti meille. Olen tavannut hänet kahdesti, ja mies on jutellut kanssaan ehkä muutaman kerran viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Ilmassa on siis jännitystä!

Voitte kuvitella sitä siivoamisen määrää, mikä meidän kotona on viime päivinä huhkittu! Mies on käynyt kaikki kaapitkin läpi ja meillä ei varmaan koskaan ole ollut näin siistiä. Eilen tein vielä viime hetken ruoka- ja lakanaostokset vierailua varten. Miten ne omat lakanat näyttävätkin aina niin nuhjuiselta, jos on tärkeämpiä vieraita tulossa?

Nyt olen siivoamisen lomassa miettinyt, mitä vieraillemme haluaisimme Jyväskylästä näyttää. Kyseessä on kuitenkin vanhempi pariskunta, joten mitään extremeurheilua tuskin kannattaa suunnitella. Harjun päällä komeileva Vesilinna on ainakin must see -listalla, koska huikeiden maisemien lisäksi ruoka on aina ollut ravintolassa erinomaista. Harmi, ettei Minna Bakesin kakkubuffet satu vierailun kanssa samaan aikaan, sillä mies on kertonut anopin olevan kakkujen ystävä :D

Mietin, että haluaakohan hän, että söisimme mahdollisimman suomalaista ruokaa, ja että hän pääsisi kokeilemaan suomalaisia makuja. Ostin kaupasta ruisleipää ja salmiakkia, mutta puuroa en ala aamulla keittämään. Enhän itsekään sitä syö. Jotenkin kaurapuuro aamupalana kuulostaa aika ankealta ulkomaalaisen korviin..vai mitä olette mieltä? Kaapista meiltä löytyy kyllä anopille hyvin tuttuja juttuja, kuten PG Tips-teetä ja paahtoleipää. Kysyin mieheltä, että pitäisikö viritellä kunnon englantilainen aamupala pekoneineen ja paistettuine munineen, mutta mies oli sitä mieltä, että mennään sillä samalla linjalla, mitä normaalistikin syödään.

Oman jännitysmomentin viileiden välien lisäksi tuo pojan ja mummon kommunikointi. Mieshän kuitenkin ymmärtää yllättävän paljon, mitä poika suomeksi selittää, mutta mummo ei varmasti sanaakaan. Saan siis toimia tulkkina pojan ja mummon välillä. Saa nähdä, saako noin viikon kielikylpy pojan porisemaan enemmän englanniksi. Olisipa huippua, jos näin kävisi! Poikahan jatkaa siis edelleen hyväksi havaitsemallaan suomenkielisellä linjalla, ja heittää vain väliin juttuja englanniksi, kuten "Let`s go!" ja " I got your nose!".

Hassu juttu muuten, kun olimme pojan kanssa suihkussa, ja sanoin hänelle, että kun olet valmis, niin huuda iskälle, että "I am ready dad!", jotta mies voisi tulla hänet sieltä hakemaan. Ja mitä poika huusi? "Minä olen ready, iskä!" :D Että näin meillä tällä hetkellä.

Postauksen kuvina randomeja puhelimen kuvia viime päiviltä. Jos ihmettelet tuota kuvaa pyöränrenkaasta, niin se johtuu siitä, että kumi meni puhki, ja mies pyysi minua ottamaan kuvan renkaasta, jotta osaa ostaa oikean kokoisen tilalle. 

Minne sinä veisit ulkomaalaisen vieraan? Minkälaiset välit sulla on anoppiin tai "anoppiin"?

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua!Onko sulla kivoja suunnitelmia?

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Mä just kirjotin siitä miten koen mieheni suvun:

https://naissanelioissa.wordpress.com/2018/05/11/miehen-suku-minun-sukuni/

 

Tsemppiä viikonloppuun! Eiköhän se hyvin mene! Anopillekin varmaan isoin juttu on päästä olemaan oman poikansa ja pojanpoikansa kanssa. :) Ainakin sen pitäisi olla! :D

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Varmasti menee ihan kivasti, vaikka jännitystä on ilmassa :)

Kiva, kun linkkasit sun jutun! Käyn lukemassa sen :)

Mira/Blinger Shimmer -blogi (Ei varmistettu) http://blingershimmer.blogspot.fi/

Meillä anoppi asuu samassa kaupungissa meidän kanssa, joten useamman kerran ollaan ehditty kyllä näkemään - tosin mies kun ei mikään hirmuinen kyläilijä ole niin vähemmän ollaan todennäköisesti nähty kuin mitä anoppi toivoisi :D Nyt lapsen syntymän myötä käynnit ovat hieman tihentyneet :)

Minnea
Minnean muruja

Minäkin heräsin sukulaisten tärkeyteen vasta lapsen myötä. Nyt toivoisi, että omat ja miehen vanhemmat asuisivat lähempänä.

smagardi
astu harhaan

Huh, tsemppiä sinne! Kaikki menee hyvin ja jännittäminen on turhaa. :) Miun kaikki anoppikokelaat ovat asuneet suht lähellä, heitä näki usein ja kaikkien kanssa tultiin juttuunkin ihan hyvin, joten luottoa löytyy siihen, että teilläkin varmasti siellä sujuu!

https://astuharhaan.wordpress.com/

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Kivasti tämä vierailu on lähtenyt käyntiin. 

Naislaif
Naislaif

Hyvin sinulla menee. Anoppikin on ihminen joka tapauksessa ja yleensä ihmisten kanssa pärjää, vaikka sitten huonomminkin. 

Nykyinen anoppini on ihan jees. Hieman hassu ja persoonallinen. Hän on sitä mieltä, että olen lahja hänen poikansa ja mieheni poikien elämässä. Tästä lähtökohdasta meidän suhteemme on helppo rakentaa. 

Emme jaa kaikessa samaa arvomaailmaa emmekä ajatuksia. Anoppini on kuitenkin hyvää tarkoittava ja yli 70- vuotias, joten hän katsoo maailmaa oman elämänsä kautta.

Menemme joku päivä jokirantaan viinille ja puhumme kaikesta ja siitä mistä en halua puhua, niin sen minä väistän ja lopuksi me halaamme. 

Minnea
Minnean muruja

Voi että, miten kauniisti kirjoitat! Ihania anoppitarinoita olette kommenteihin jättäneet! Anoppisi kuulostaa mukavalta ihmiseltä. 

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Mun anoppi on ihana. Ollaan toki aika erityylisiä ja nähdään ehkä kerran kuussa, mutta musta on mahtavaa, että mun elämässä on nainen, joka ei turhasta hötkyile, stressaa tai tunteile ja joka on saattanut ostaa kaupasta (mielestään) minulle sopivan huivin ja laittanut sen anoppilan vierassängylle minua odottamaan <3.

Minnea
Minnean muruja

En kestä, miten ihania tarinoita olette anopeista jättäneet! Jokainen suhde on omanlaisensa, ja minä olen yleensä helposti kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeentuleva. Miehen on hankalampi jättää menneet taakseen, mutta uskon, että nämä muutamat päivät pärjäämme varmasti keskenämme.

Isivuosi (Ei varmistettu) http://isivuosi.fi

Meillä ei siivota anoppia varten. Olen jopa koettanut kohteliaasti vihjata, että harvempikin kyläily riittäisi.

Anoppi siis asuu lähellä ja on turhankin innolla osallistumassa meidän elämään.

Minnea
Minnean muruja

Ymmärrän myös tämän puolen asioista. En minäkään olisi kovin innostunut liiallisesta osallistumisesta ja asioihin puuttumisesta.

Viivi/paletilla (Ei varmistettu) http://stoori.fi/paletilla

Ei täälläkään kauhean ”lämpimät” välit anoppiin kun ei ole miehelläkään. Joten harvemmin tulee nähtyä.

Minä kö
Minä(kö?)

Ihanasti olet huomioinut tulevan vieraan mieltymyksiä ja panostanut hänen viihtyvyyteensä :) Varmasti mukava vierailu tulossa! :)

Katta /Arki(paska)ruokaa (Ei varmistettu) https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

Hyvin se vierailu varmasti menee. Kuten aiemmin joku kirjoittikin, anoppisi tulee katsomaan varsinkin lastasi ja poikaansa. Oman kanssa välit ovat hyvät.

sharks
by a mile

Toivottavasti vierailu menee mukavasti! Kerro sitten miten meni :)

Ihanaa miten luova lapsi on kielen kanssa :D Veikkaan että luovia ratkaisuja varmaan löytyy myös mummo kanssa jutteluun! ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.