Italian makuja – Pasta Carbonara

Saimme eilen pienen palan Italiaa ja hääpäivämatkaa kotiin, kun mies teki illalliseksi Pasta Carbonaraa. En ole aikaisemmin juurikaan välittänyt Carbonarasta, sillä syömäni versiot ovat olleet melko blaah kinkkusuikaleineen. Mieleni kuitenkin muuttui, kun pääsin maistamaan miehen pasta-annosta eräässä Venetsialaisessa kahvilassa. Se oli ihan tajuttoman hyvää! 

Kotona sitten googlettelimme, miten aito italialainen Carbonara tehdään. Päädyimme testaamaan hurmaavan italialaisen herrasmiehen ohjetta. Youtube-video ohjeineen löytyy postauksen lopusta. Antonio Carluccio ei käyttänyt valkosilpulia omassa reseptissään, mutta huijasimme sen verran, että mies paistoi muutaman murskatun valkosipulinkynnen pannulla pekonin kanssa, sillä Venetsiassa maistamassamme jumalaisessa Carbonarassa maistui vieno valkosipuli.pasta-carbonara.jpg

helppo-carbonara.jpgOhjeeni on hyvin yksinkertainen.

– Paista pekoni pannulla rapeaksi. Meillä oli 100 gramman pekonikuutiopakkaus. Halutessasi murskaa veitsellä kaksi valkosipulinkynttä, ja paista niitä hetki pannulla pekonin kanssa. Ota ne sitten pois ennen tarjoilua.

– Keitä hyvä italialainen pasta al denteksi. Lisää keitinveteen suolaa.

– Sekoita kaksi kanamunaa ja noin 50 grammaa parmesaani/pecorinojuustoraastetta. Heitä joukkoon hyppysellinen mustapippuria.

– Kun pekoni on rapeaa, lisää pasta pekonien joukkoon pannulle ja sekoita. Anna jäähtyä pieni hetki.

– Lisää kastike, eli muna-juustosekoitus pastan joukkoon sekoittaen. Jos pannu on liian kuuma, tulee munista munakokkelia. 

– Ripottele annoksen päälle lisää juustoraastetta.

Tarjoile hyvän viinin tai kivennäisveden kanssa.

italialainen-carbonara.jpg

carbonara.jpg

https://youtu.be/3AAdKl1UYZs

Pasta Carbonara on helppo ja nopea arkiruoka. Aitoon italialaiseen Carbonaraan ei tule kermaa, mutta se on todella kermaisen pehmeää muna-juustokastikkeen ansiosta.

Tykkäätkö sinä Carbonarasta?

Kokeile myös: Kana Chow Mein wokki, tulinen tonnikanapasta ja Halloumi-tzatziki pitaleivät.

Mukavaa maanantaita!

 

koti ruoka-ja-juoma matkat diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.