Jos olisin 3-vuotias!

Minnean muruja

Kolmevuotiaan elämä on yhtä seikkailua, naurua ja mielensäpahoittamista. Ja tahtomista, paljon tahtomista! Eilen pientä sankaria ulkovaatteisiin pukiessa tuli mieleen, että mitä jos itsekin käyttäytyisi samalla tavalla. Tekisi mieli itsekin heittäytyä x-asentoon lattialle, kun joku asia ei huvita. Niimpä kävin mielessäni hauskan ajatusleikin siitä, millainen aamuni olisi, jos olisin samanlainen kuin kolmevuotiaani.

Aamulla, kun kello soi, piiloudun peiton alle ja huudan miehelle, että "en herää, mene pois!" Kun viimein tulen pois peiton alta, kiskon housut pois, ja ilmoitan, että "en mene pissalle, en halua".  Sen sijaan juoksen ympäri kämppää viileä tuuli paljasta takapuoltani hellien. En myöskään suostu laittamaan päivävaatteita päälle, vaan vetkuilen olohuoneessa leikkimässä pikkuautoilla niin kauan, että miehellä menee hermo. Jos hän yrittää väkisin laittaa housut jalkaani, juoksen karkuun, ja piiloudun pyykkitelineen alle.

No okei okei, voin laittaa housut jalkaan. Mutta vain, koska nyt haluan. Alan vaivalloisesti pukemaan housuja, mutta yhtäkkiä saankin hauskan idean, ja vedän molemmat jalat samaan lahkeeseen ja nauran omalle keksinnölleni. "Kattokaa, oon merenneito!", huudan ja heiluttelen jalkoja lahkeen sisällä kuin ihanainen merenneito. Kun housut on saatu tavalla tai toisella jalkaan, ilmoitan etten ainakaan laita sukkia. Jotain sananvaltaa täytyy sentään olla kolmevuotiaallakin! Ja minähän haluan aina viimeisen sanan. Yleensä se viimeinen sanani on kakka. 

En haluaisi millään jättää kaikkia kivoja leikkejä, ja lähteä töihin. Vastustelen ulkovaatteiden pukemista viimeiseen asti. Ja jos ulkohaalari on pakko pukea, niin en ainakaan anna miehen auttaa. "Minä itte!" "Minäääää!!!". Yritän taas käyttää omaa päätösvaltaani, kun mies on saanut riuhdottua lähes kaikki ulkovaatteeni päälleni, ja ilmoitan, että "hanskoja en muuten laita!". Vaikka ulkona on 20 astetta pakkasta, yritän väittää miehelle, ettei paljaita käsiäni palele. 

Joudun kuitenkin luovuttamaan noin minutin jälkeen, ja totetamaan kainosti, että nyt voisin laittaa hanskat käteen. Siis voin laittaa, koska itse näin haluan. On kiva testata omaa tahtoa, ja tempaisenkin hanskat puolivälissä matkaa pois ja heitän tielle. Minua naurattaa, mutta miestä ei. Matkalla töihin on ihan parasta bongailla postiautoja, traktoreita ja aura-autoja. Mieleeni tulee eilinen, ja kerron miehelle, että eilen töissä kaikki tapittivat nenät kiinni ikkunassa, kun aura-auto ajoi lunta työpaikan pihasta! Niin jännittävää! Kerron myös innoissani, että työpaikan talkkari Timppa* laittaa myös hiekkaa työpaikan pihalle. Ja se antaa minun auttaa, ja sanoo, että olen hyvä apulainen. Omasta mielestäni olen ihan paras apulainen ja melkoinen työmies!

Kun rattaat kaartavat tutulle aidatulle pihalle muistan taas, etten halunnutkaan mennä työpaikalle, ja ulvon kovaäänisesti työpaikan aulassa julmaa kohtaloani. "Haluan Hoploppiin!", vaadin vielä viimeisenä yrityksenä, vaikka tiedän, että peli on menetetty. Unohdan kuitenkin nopeasti murheeni, kun näen työkavereiden työntävän pikkuautoja alas parkkitalon ramppeja. Minäkin haluan! Kirmaan esimiehen huoneeseen ja huudan innoissani: "Voidaanko tänään kuunnella Hevisaurusta?"! Tästä tulee hyvä päivä!

Mites teillä? Kuulostaako tutulta? Heittääkö mies hanskat mäkeen kesken työmatkan, tai piiloudutko pyykkitelineen alle, jos et halua syödä kinkkukiustausta?

Hauskaa tiistaita, tyypit!

*Timpan nimi muutettu :D

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Haha! Osaan samaistun meidän pian 3v. neidin takia. Arki-aamut menee suht hyvin, mut viikonloppusin ihan hullu ajatus, että toinen tulisi vessaan suosiolla, saatikka pukisi vaatteet päälle. Sunnuntaina just huiteli ison osan päivää puol alasti! Kun mies oli neidille saanu vaatteet päälle, meni ehkä tunti kun tämä tepsutti ohi taas ilman sukkia ja pitkiä housuja. Koska, vaikka miten ois varpaat ja sormet kylmät, niin "EI OO KYLMÄ, ulkona on". Niin... vasta jos poistuu kotoa, niin tarttee vaatteet. :'D

Minnea
Minnean muruja

Arvasinkin, että saatat samaistua! Tuo oma tahto on nyt niin kova juttu :D

Yhtä sirkusta!

Pahalle kuulosti, kuin sketsijuttu, painajainen :D

Minnea
Minnean muruja

Onneksi ne lapset on pieniä ja uhmaikäisiä vain hetken, vaikka välillä kyllä hermo kiristyy.

marja liljestrom (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Todella kiva ajatusleikki. Olisi jännä jos maailma pyörisi näin. Hauska ja kekseliäs juttu. Meidän kersat on jo niin isoja, etten edes muista heidän lapsuusoikuttelujaan. Hyvää alkuviikkoa sinulle.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kommentista! Minä myös veikkaan, että nämä jutut unohtuu aika nopeaa, niin hyvät kuin huonotkin jutut.

Mukavaa alkuviikkoa myös sinulle!

marja liljestrm (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Moikka. Unohtui sanoa tuossa edellisessä kommentissa, että lisäsin blogisi osioon "Näitä blogeja luen"omassa blogissani. Pääsen siitä suoraan uusimpaan postaukseesi. Työkiireiden takia en ehdi lukea varmaankaan kaikkia juttujasi. Niin kuin en muitakaan osiossa olevia blogeja. Olen oppinut sinulta paljon muun muassa miten pitäisi poseerata valokuvissa. Pidän myös jalat maassa-tyylistäsi. Postaustesi lukeminen toivottavasti jatkossakin rauhoittaa minun välillä liian jalat ilmassa-tapaani kirjoittaa.

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla! Kiitos! Sun tapa kirjoittaa on ihan paras! Pidä vain omasta tyylistä kiinni!

sharks
by a mile

Haha ihana <3 Naureskelin tälle. Mulla ei itsellä ole lapsia, mutta teen nykyisin lasten kanssa töitä ja kuulostaa jotenkin tutulle nää hommat ;D

Minnea
Minnean muruja

Näille täytyy osata nauraa, muuten saattaisi itkettää :D Onneksi uhman ja venkoilun lisäksi lasten kanssa on mitä hauskimpia hetkiä!

Kirsikka W.

Ihana ajatusleikki! Kieltämättä tekee välillä itsekin mieli ruveta känkkäränkkäilemään, etenkin kun jotain tärkeää pitäisi tehdä :)

Minnea
Minnean muruja

Hihii, sama homma! Mutta kaikilla meillä on väsyneet ja huonot hetkemme! Onni on, jos on läheisiä, kuten puoliso, jolle voi joskus kiukutella <3

Muistuu niin mieleen jo x 2 lukemissa ja kolmasta kautta odottaen <3

Minnea
Minnean muruja

Sullahan on sit jo ihan pro meininki tässä seuraavassa kierroksessa, ja pystyt handlaamaan homman ihan zen-tilassa :D Onnea odotukseen <3

Toi edellinen uhma juuri päättyi ja tein just siitä kirjoituksen enkä tiiä voinko julkaista sitä ikinä. Keskimmäinen uhma oli siis ihan hanurista joten tää kolmas menee varmaan ihan ZEN-tilassa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.