Jouluinen Rocky Road

Minnean muruja

Onko australialainen Rocky Road suklaaherkku jo tuttu? Ausseissa kymmenisen vuotta sitten matkatessani törmäsin tähän överiin suklaiseen makeiseen, ja olin myyty heti ensimmäisestä haukkauksesta lähtien. Rocky road on mukavan muutautuva herkku, sillä sulatetun suklaan sekaan voi laittaa mieleisiään täytteitä pähkinöistä vaahtokarkkeihin sekä kekseistä kuivattuihin hedelmiin. Myös lakut sopivat näihin hyvin :) Oma suosikkikomboni koostuu tummasta sekä maitosuklaasta, vaahtokarkeista, kuivatuista aprikooseista sekä Marianne täytekekseistä.

Tässäpä jouluinen versio tästä suklaisesta makeisesta! Käytin kaksi levyä taloussuklaata, minivaahtokarkkeja, appelsiininmakuisia pipareja, kuivattuja karpaloita sekä paahdettuja manteleita. Mukavan jouluisen makuisia :) Ja vaikka vaahtokarkki ei varsinaisesti ole jouluinen herkku, on se mielestäni Rocky roadissa ihan must, joten se löytyy myös tästä omasta jouluversiostani.

Ohjehan on hyvin yksinkertainen. Sulata ensin suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa(jos uskallat). Itse suosin vesihaudetta, koska mikrossa en osaa arvioida, milloin sulkaa on sulanut, mutta ei palanut. Tumma suklaa on mielestäni tähän parempi kuin maitosuklaa, koska nämä herkut ovat muutenkin todella makeita, ja maitosuklaa tekee niistä omaan makuuni liian makeita. Jokainen toki oman makunsa mukaan. Jos on oikein överimakean perään, voi tähän lisätä myös valkosuklaata. Saijiksen blogista löytyy muuten tosi herkullisen näköinen versio valkosuklaa rocky roadista!

Tee näin: Murenna piparit, ja leikkaa mantelit pienemmiksi paloiksi. Rocky roadissa palat saavat olla rouheita, mutta kuitenkin suuhun sopivia.

Kun suklaa on hieman jäähtynyt, sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Näyttävän tuloksen saa aikaiseksi myös kokoamalla rocky roadin vuokaan kerroksittain. Itse sekoittelen kaikki kerralla kulhossa, ja kumoan sen sitten sellaisenaan kelmulla vuorattuun vuokaan.

Koko komeus kannattaa laittaa jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa rocky road -palat sopivan kokoisiksi. Rocky roadeja kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Glögilasi käteen, ja rocky road-pala suuhun :) Nämä on muuten tosi kivoja joululahjoja tai tuliaisia sellofaaniin tai pieneen läpinäkyvään pussiin laitettuna!

Mitkä on sun suosikkitäytteet? Vai kuulostaako koko rocky road aivan liian överimakealta? Itse otan seuraavaksi testiin Dumle-toffeita!

Mukavaa viikkoa!

Kommentit

El

Nam, näyttääpä hyvältä! Tuo elmukelmu toimiikin varmaan paremmin tuossa hommassa, itse käytin leivinpaperia ja se välillä tuntui olevan vaan edessä kun yritti levittää suklaata.. Tästä siis fiksumpana seuraavaan kertaan :)

Kommentoi