Joulukalenteri – 4.luukku (fetapasteijat)

Kaipaatko ideoita suolaisiin tarjottaviin pikkujouluihin tai uudenvuoden bileisiin? Yksi mehevä ja helppo tarjottava on valmiiseen voitaikinaan tehdyt fetapaseijat (tai piiraat, miten niitä nyt haluaa kutsua).

Kuten ehkä olette huomanneet, omat ruoka- ja leivontaohjeeni ovat yleensä nopeita ja helppoja. Tämä johtuu rajallisesta ajasta ja osaamisesta 😀 Tämä pasteijavinkki ei tee tässä asiassa poikkeusta, vaan nämä maukkaat pikkupasteijat vievät vain puolisen tuntia ja eivät vaadi sen suurempia leipurintaitoja. Feta tuo pasteijoihin ihanaa suolaisuutta, ja paprika mukavaa mehevyyttä ja makeutta.joululeivonta.jpg

fetapiiras.jpg

Tarvitset:

500g valmista voitaikinaa

150g fetajuustoa

150g juustoraastetta

1 makea suippopaprika (tai oliiveja, tai aurinkokuivattua tomaattia)

ripaus mustapippuria

kanamunaa voitelemiseen

 

Tee näin:

– Sulata valmis voitaikina, tai jos olet kätevä käsistäsi, niin voit toki tehdä taikinan myös itse.

– Pilko paprika tai muu valitsemasi hevi-osaston tuote sekä fetajuusto pieniksi paloiksi.

– Kauli taikina suorakulman malliseksi ohueksi levyksi. Ripottele päälle kaksi kolmasosaa juustosta sekä kaikki paprikat ja fetajuustot.

– Rullaa pitkäksi pötköksi, ja leikkaa noin 2-3 sentin viipaleiksi.

– Asettele pellille, voitele kanamunalla ja ripottele loput juustoraasteesta pasteijoiden päälle.

– Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
juustohyrrät.jpg

helppo joululeipominen.jpg

mitä tarjota pikkujouluissa.jpg

Pasteijat maistuvat mainioilta esimerkiksi kuuman glögin tai punaviinin kanssa. Nautiskele perheen kanssa iltapalaksi, tai ystävien kanssa osana kivaa iltaa. Vieläkö sulla on pikkujouluja tiedossa tälle vuodelle?

Kurkkaa myös mun aikaisemmat pikkusuolaiset:  spicy meatballs & sausage rolls ja savulohitahnaa ruissipseillä!

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua! Ja hei, viikonloppuna aukeaa seuraava joulukalenterin luukku ;)

 

Koti Ruoka ja juoma DIY