Kanto design kuvaukset!

Minnean muruja

949 kuvaa kameran muistikortilla, 28 uudenkarheaa vaatetta rekillä, 12 parempiin suihin popsittua Minna Bakes cupcakesia, 7 upeaa mallia, 2 jännittynyttä siskosta sähläämässä ja 1 tukkataikuri Maija laittamassa viimeisen silauksen koko projektiin!

Tämä oli saldo, kun päätimme aurinkoisena lauantai-iltana siskoni uuden yrityksen Kanto designin kuvaukset Studio Laiveen tiloissa. Ylikierroksilla, väsyneinä ja hikisinä koko päivän juoksemisesta korkkasimme skumpan illalla, kun kävimme koneelta läpi reippaat 900 kuvaa. We did it!

Alusta asti on ollut selvää, että kun siskon vaatemallisto kuvataan ja julkaistaan, haluan olla mukana auttamassa. Viimeisten muutaman kuukauden aikana Whatsapp on laulanut tiuhaan tahtiin, kun olemme suunnitelleet kuvauksia, ja vaihtaneet ajatuksia mallistosta. Olin iloinen, että sain toimia kuvaajana tälle ensimmäiselle mallistolle.

Lauantaina kaikki oli valmiina, ja kello 12 suunnistimme täyteen pakatun auton kanssa HiusSalonki Ykkösille ottamaan mallit vastaan meikkiä ja kampauksia varten. Maija oli saanut aamun morsiot valmiiksi (16.6. oli suosittu hääpäivä), ja kävimme nopeasti vielä läpi, mitä kullekin mallille oli suunniteltu.

Oli mahtavaa päästä tapaamaan siskon valitsemat mallit ja seuraamaan Maijan kädenjälkeä. Aikataulu oli tiukka, ja niimpä olin värvännyt jopa miehen kuvauspäivänä juoksupojaksi. Mies kävi hakemassa Minna Bakesiltä kuvausporukalle ylläriksi tilaamani cupcakesit ja keksit Kanto design logolla. Halusin yllättää siskon pienillä herkuilla. Olen kuitenkin niin onneton salaisuuksienpitäjä, että paljastin yllätyksen ennen kuvauspäivää :D Osaksi tein sen siksi, että minulla oli kuvausidea cupcakesien kanssa, josta halusin keskustella siskon kanssa. Malliston teema on juhla, ja taivaallisen kauniit ja superherkulliset cupcakesit sopivat teemaan kuin suklaa mun suuhun. 

Studio Laive oli vuokrattu meille kolmeksi tunniksi kuvauksia varten. Kolme tuntia tuntui kolmelta vartilta. Aika lensi kuin siivillä. Pieni studio oli täynnä porukkaa, kun aikuisten mallien lisäksi mukana oli kolme lasta ja heidän vanhempansa. Vilinää ja riemua riitti niin, että silmissä vilisi. Ilmapallot pomppivat lasten tahtiin lattialla samalla, kun minä yritin pysyä pienten perässä.

Yritin parhaani mukaan saada vauhdikkaista lapsista kuvia, samalla kun sisko ohjaili jokaiselle oikeat vaatteet päälle. Voin sanoa, että pienessä studiossa oli aurinkoisena päivänä todella lämmin tunnelma, ja ovi olikin koko päivän auki raikkaan tuulahduksen toivossa. Kuvauspaikkana Studio Laive oli meille ihan täydellinen! Valoisa tila, jossa oli paljon luonnonvaloa, paljon kaunista valkoista tiiliseinää sekä puunvärinen lattia. 

Mallit olivat kaikki ilahduttavan luontevia kameran edessä, eikä minun tarvinnut juurikaan antaa ohjeita kameran takaa. Yritin keskittyä saamaan kuviin mahdollisimman hyvän valon, ja miettimään, mikä kuvakulma tuo parhaiten esiin vaatteiden mallin.

Kaikki meni yllättävän hyvin, vaikka pieniä oppimisenaiheita huomasimme siskon kanssa seuraavaa kertaa ajatellen. Tärkeimpänä näistä lisää aikaa studion valmistelulle ja itse kuvaukselle, jotta ehdimme keskittyä paremmin jokaiseen malliin. Nyt mentiin nimittäin sellaista vauhtia, että vasta jälkikäteen huomattiin, jos jonkun hiha oli vinkkurassa tai vaate hieman väärän kokoinen. Toisena oppimisaiheena onkin suurempi määrä varavaatteita eri kokoisina, jotta jokaiselle saadaan just eikä melkein sopivat kamppeet. Lapset ja aikuiset voisi ensi kerralla myös kuvata eri aikaan, vaikka ihan eri päivinä, jotta vältytään sirkustunnelmalta :D

Tällaiselta näytti siis meidän kuvauspäivä! Ihan en pääse vielä vaatteita teille kunnolla näyttämään, sillä malliston virallinen julkaisupäivä on 7.7. Julkaisu tapahtuu Jyväskylän designtorilla sekä Kanto desigin samana päivänä aukeavassa verkkokaupassa. Haluaisitteko nähdä enemmän kuvia vaatteista julkaisun jälkeen?

Oletko sinä ollut vaatemalliston kuvauksissa? Kiinnostaako tällaiset behind the scenes-tyyliset postaukset? Kuka odottaa jo innokkaana malliston julkaisua? Mulla on ainakin täällä käsi ylhäällä :D

Mukavaa maanantaita!

 

* Minna Bakesin tuotteista saatu alennus näkyvyyttä vastaan

* Maijan työstä saatu alennus näkyvyyttä vastaan

Kommentit

Katja_optimism (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

Mä olen hakenut niiiiin monen suomalaisen merkin kuvauksiin viiden vuoden aikana, etten osaa enää edes laskea. Olen niin mielelläni kameran edessä ja suomalaista työtä tukemassa, joten hain myös tänne, mutta ikinä ei ole yhdenkään hakemuksen kohdalla onni potkaissut! Tosin, kun olin laittanut hakemuksen, tuli polttarikutsu, eli en olisi päässytkään, mutta hauskaa olisi joskus kokea tämäkin. Kivaa että päivä oli onnistunut, iloista uutta viikkoa! :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Kivalta kuulostanut teidän kuvauspäivä, ja varmasti tullut upeita kuvia! :) Olisi tosi kiva päästä jonkun vaatemalliston kuvattavaksi, ehkä se onni potkaisee joskus. ;) Ihanaa uutta viikkoa ja juhannuksen odotusta, xx

Saril (Ei varmistettu)

Ehdottomasti olisi kiva nähdä lisää kuvia malliston vaatteista! Ja vaikka en itse kuvattavaksi haluakaan, on tällaisia postauksia kiva lukea :)

Kirsikka W.

Vaikuttaa, että teillä on ollut ihan huippu kuvauspäivä! Innolla odottelen malliston julkaisua, jonka pääsen luultavasti bongaamaan vasta pari päivää myöhässä, sillä kotiudumme avokin kanssa Italian reissulta vasta 9.7. Toivottavasti kaikkea ei ole vielä loppuunmyyty ennen sitä ;)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Näyttääpä ihanalta! Nuo kuvauspäivät on kyllä aina vilskettä täynnä ja aikarajat täyttyy yleensä rimaa hipoen. Toivottavasti näytät lisää kuvia myöhemmin ja ah, miten ihana ajatus nuo keksit ja cupcaket! 

Tosi hienoa, että pääset hyödyntämään taitoja tällaisissa jutuissa!

Kommentoi