Kirpeänsuloinen Key lime pie marengilla
Nyt kannattaa laittaa silmät äkkiä kiinni, ellei halua saada vakavaa herkkukuumetta! Suloisen makea, hieman höttöinen ja kepeän kirpeä Key lime pie eli limettipiiras on nimittäin juuri niin herkullinen kuin miltä se näyttää! Olen aina ajatellut, että se on liian vaativa leipomus omille leipurintaidoilleni, mutta kun löysin tämän reseptin, ajattelin testata tätä pitkään himoitsemaani herkkua.
Eikä sen tekeminen ollutkaan niin vaikeaa! Kaapista löytyi kaikki ainekset limeä ja kondensoitua maitoa lukuun ottamatta, joten aineslistakaan ei ole pitkä.
Nappasin ohjeen sellaisenaan Iltalehden sivuilta.
Pohja:
250 g digestivekeksejä
80 g sulatettua voita
Sekoita aineet kutterissa tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä keksi-voiseos sille.
Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Täyte:
3 limen mehu ja kahden kuoriraaste
5 kananmunan keltuaista
400 g kondensoitua maitoa
1 vaniljatangon siemenet
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada esipaistetun piirakan pohjan päälle.
Paista 160 asteessa 30 minuuttia.
Italialainen marenki:
300 g sokeria
100 g vettä
Keitä seos 121-asteiseksi, tai kunnes se on paksu siirappimainen.
Vatkaa 4 valkuaista kovaksi vaahdoksi, lisää sokerisiirappi ohuena nauhana ja jatka vatkaamista, kunnes sokerimassa on huoneenlämpöistä.
Pursota marengista piirakan päälle tupsuja ja paahda tohottimella tai uunivastusten alla kullanruskeiksi.
Reseptin vaikein osuus on italialaisen marengin tekeminen. Siirapin lämmittäminen 120 asteeseen on haastavaa, koska meillä ei ole sopivaa mittaria lämmön mitaamiseen, ja kiehuva siirappi on pelottavaa. Onneksi mies ojensi auttavan kätensä marengin valmistamisessa. En nimittäin usko, että olisin osannut itse pursottaa marenkia kakun päälle noin hienosti!
Key lime pien voi toki tehdä myös ilman marenkia. Itse halusin ehdottomasti tuon höttöisen päällisen piirakkaani. Täytyy sanoa, että lopputulos oli hienompi kuin uskalsin odottaa! Key lime pie maistuu kondensoidun maidon ansiosta makealta, mutta limen mehu antaa siihen kivaa raikkautta. Italialainen marenki on kuin itsetehtyä vaahtokarkkia. Ihanaa! Koko kolmehenkinen makuraatimme antoi tälle herkulle täydet pisteet :)
Tätä teemme ehdottomasti uudestaan!
Oletko maistanut tai tehnyt Key lime pie:ta? Maistuuko suloinen limen ja marengin yhdistelmä?
Makeaa sunnuntaita!