Kulttuurielämyksiä: Katti Matikainen ja Jyväskylä Sinfonia

Minnean muruja

Eilen tapahtui jotain todella jännittävää! Nimittäin poika pääsi elämänsä ensimmäiseen konserttiin. Kävimme ihastelemassa Pikku Kakkosesta tutun hahmon, Katti Matikaisen ja ystävänsä Nakkirakin musiikillista iloittelua Jyväskylän Sinfoniaorkesterin kanssa yliopiston komeassa juhlasalissa.Kävimme viime kesänä katsomassa lumoavan satumusikaalin kesäteatterissa, joten ajattelin, että Pikku Kakkosesta tutut hahmot olisivat hyvä aloitus pienen konserttitaipaleelle. Poika piti kovasti kesäisestä musikaalista, joten oli kiva päästä tarjoamaan hänelle lisää kulttuurielämyksiä. Konserttieväiksi olimme pakanneet pienen rasian karkkeja, jotka kuitenkin unohtuivat nopeasti, kun lavalla alkoi tapahtumaan.

Kun orkesteri alkoi soittamaan, kuiskasi poika hiljaa, että "Missä se Katti Matikainen on?". Kattia ja Nakkirakkia ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odotella, sillä he tanssahtelivat sisään yleisön takaa. Tämä menevä kaksikko ihastutti ja nauratti pieniä katsojia. Orkesterin voimakas soitto oli hieman liikaa muutamalle pienelle katsojalle, ja oli poikakin hieman varuillaan kovien äänien pauhatessa. Satuimme osumaan mainioille paikoille, sillä loistavan näkymän lisäksi Nakkirakki tuli hetkeksi istumaan aivan eteemme konsertin alussa. Poika vilkutti koiralle innoissaan.

Hauskan ohjelman ja leikin kautta tuli monelle pienelle ja vähän isommallekin ihmiselle sinfoniaorkesteri ja sen soittimet tutummaksi.Varsin hauska ja viihdyttävä konsertti aikuisillekin siis. Konsertti oli pienille kuuntelijoille juuri sopivan pituinen, sillä se kesti vähän alle tunnin. Jopa levottomampi tapaus, kuten oma poikani jaksoi olla (lähes) paikallaan sen ajan.

Toivottavasti Katti ja Rakki tulevat uudestaankin tänne Jyväskylään! On aina ihanaa, kun lapsille järjestetään mukavaa ohjelmaa :) Pitääkin alkaa katsomaan hiihtoloman tarjontaa lapsille! Meillä on nimittäin hiihtoloma jo viikon päästä!

Kävikö joku muu katsomassa Kattia ja kavereita? Mitä sinä olet viimeksi käynyt kuuntelemassa?

Suloista sunnuntaita! Täällä ollaankin taas vaihteeksi kipeänä, joten päivän kivat  vesipetosuunnitelmat täytyy hylätä :/

 

 

Kommentit

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Ai miten hauska idea, ihanaa että lapsetkin pääsee osalliseksi kulttuuritapahtumia ja kivalla tavalla tutustumaan orkesterimusiikkiin :)

Minnea
Minnean muruja

Oli kyllä hauska tapahtuma :)

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Kivoja nuo tuollaiset konsertit. Tytär oli pienenä hieman arka, eikä aina välttämättä uskaltanut katsoa ollenkaan tuttuja hahmoja. Kerran täällä oli Taikuri Luttinen kauppakeskuksessa ja vaikka hahamo oli tuttu tv:stä oli live esiintyminen tytölle liikaa. Niinpä poistuimme ja jätimme tilaa rohkeammille. Äitiä vähän harmitti, mutta minkäs teet.

Nyt lukiolainen ei ehkä enää taikureista välitä. :)

Minnea
Minnean muruja

Nämä on ihan parhaita!

Meilläkin poika pelkäsi ostoskeskuksessa ollutta Muumia, halusi vain katsella kauempaa.

Karoliina Kazi (Ei varmistettu) http://karoliinakazi.com

Onpas todella kiva tapahtuma koko perheelle ja ihan tuli omat lapsuusmuistot mieleen Pikku Kakkosen myötä, silloin oli vielä Ransu koira.

Minnea
Minnean muruja

Minä muistan myös Ransun. Ja Pelle Hermannin sekä Röllin :) Pikku Kakkonen on vanhempi kuin minä :D

Kirsikka W.

Ihanaa, Katti Matikaista olen itsekin katsellut vähän nuorempana! Se oli silloin ihan uusi juttu vielä. Ja pikkusiskolle luin Katti Matikainen -kirjaa iltasaduksi joskus, ja molemmat meistä tykkäsi :)

Lasten tapahtumat ovat usein ihan huippuja, sillä pienet ovat niistä aina niin innoissaan, ja se ilo tarttuu kyllä myös meihin vähän vanhempiinkin lapsiin ja lapsenmielisiin! Harmi, ettei mulla ole lähipiirissä enää ketään pientä, jota voisi sellaisissa käyttää :)

Minnea
Minnean muruja

Kyllä, se ilo todellakin tarttuu :) Just naureskeltiin miehen kans et lapsen myötä on mahtavaa, kun pääsee hyppimään Trampoliini parkissa ja laskemaan pulkalla jne ;)

Teresa staili (Ei varmistettu) https://stailiby.com/

Voi mä odotan että mun 1-vuotias ymmärtää vähän enemmän ja päästään samanmoisiin mukaan. Paranemisia sinne! :)

Minnea
Minnean muruja

Nämä jutut on kyllä ihan parhaita :)

Noora / KIDULT (Ei varmistettu)

Hauska konsertti ollut teillä varmasti! :-)

Minnea
Minnean muruja

Sitä se kyllä oli :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.