Lämpöä talvi-iltaan - vuohenjuustoleipäset

Minnean muruja

Mikä olisikaan ihanampaa, kun käpertyä illalla sohvalle hyvän kirjan ja vuohenjuusto-tomaattileipäsien kanssa. Seuraksi vielä kuppi kuumaa glögiä (tai teetä), niin nautinto on täydellinen! Tämän herkkuleipästen ohjeen bongasin vuosia sitten Si Moda-blogista, ja aina silloin tällöin teen miehelle ja itselleni tällaisen maukkaan herkkuiltapalan. Vuohenjuuston suolaisuus, tomaattien mehevyys ja ruisleivän rapeus ovat ihana kombo! Leivät kruunaa mustapippuri ja pieni loraus hunajaa. Ai että!  

Tarvitset:

ruisleipää

(miniluumu)tomaatteja

vuohenjuustoa

mustapippuria

hunajaa

Voitele leivät margariinilla tai pestolla. Leikkaa tomaatit ja vuohejuusto siivuiksi ja kokoa ne leivälle. Ripottele päälle mustapippuria ja lorauta vähän hunajaa. Paista leipiä uunissa 200 asteessa noin 10 minuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Helppoa kuin mikä!

Vuohenjuustoleipäset sopivat mainiosti myös vaikka pikkujoulutarjottavaksi, kun leikkaa leivät pienemmiksi suupaloiksi. Vuohenjuusto on aika tuhtia, mutta näkisin, että menevät nämä leivät myös välipalana reippaan ulkoilun jälkeen. Vuohenjuusto jakaa mielipiteitä, ja kaikki eivät siitä tykkää. Perheen pienin ei vuohenjuustosta innostunut, joten nämä herkut jäivät vanhempien nautittavaksi. 

Kurkkaa myös: sausage rolls and spicy meatballs  

Tykkäätkö sinä vuohenjuustosta? Mikä on sun salainen herkku, jolla hemmottelet itseäsi silloin tällöin?

Suloista sunnuntaita!

 

Kommentit

Suttastiina

Nam. Vuohenjuusto on herkkujen herkku ja kun kaveriksi laittaa vielä vähän paholaisenhilloa, niin lopputulos vain paranee!

Minnea
Minnean muruja

Minä olen vasta myöhemmällä aikuisiällä oppinut tykkäämään vuohenjuustosta. Mutta paholaisenhillon kanssa on kyllä vielä testaamatta. Sitä sitten seuraavaksi :)

Suttastiina

Oi mikä makusinfonia sulla onkaan odotettavissa!
Suosittelen seuraavaa: halkaise sopivan kokoinen pala foccaciaa ja sipaise rasvaa, päälle rapea salaatinlehti (tai rucolaa!), pari rehevää siivua vuohenjuustoa (vaikka President Sainte Maure) ja kruunuksi paholaisenhilloa, "kansi" päälle ja ala nauttia. Kannattaa maistaa istualtaan, on nimittäin niin hyvää, että lähtee jalat alta.

Minnea
Minnean muruja

Oi, nam! Kiitos ohjeesta ja varoituksesta :D

Kuulostaa todella herkulliselta iltapalalta :) Täytyypä kokeilla ohjetta piakkoin.

Minnea
Minnean muruja

Kiva, että sait inspiraatiota iltapalaan :) Nämä on tosiaan helppoja ja nopeita tehdä! Suosittelen!

Kommentoi