Läppäriongelmia - mikä kannettava seuraavaksi?

Minnean muruja

"Vauhtia nyt, vanha kääkkä!", tekee mieleni tiuskaista harvasen päivä! Ei, en puhu miehestäni, tai naapurin herttaisesta papparaisesta, vaan parhaat päivät nähneestä läppäristäni. "Ei tässä ole koko päivää aikaa odotella sinun käynnistymistäsi!"

Mun rakas työkaverini, arvoisa Acerin läppäri on alkanut kiukuttelemaan! Jo pitkään siinä on ollut sellaista vikaa, että akku ei kestä, vaan kone sammuu, ellei se ole koko aikaa laturissa. Acer on kuitenkin ollut sen verran kiva työkaveri, ja minä laiska, että olen katsonut pikkuvikoja läpi sormien.

Jos ihan totta puhutaan, niin on kaverissa ollut paljon muitakin vikoja ja ärsyttäviä piirteitä. Mutta meillä on niin paljon historiaa ja hyviä muistoja, tuhansittain tallennettuja valokuvia ja tiedostoja, etten ole hennonnut miettiä hänestä luopumista. Kaveria ei jätetä!

Nyt ikä alkaa kuitenkin painaa kovalevyä, ja hän on alkanut osoittamaan halukkuutta jäädä eläkkeelle. Varhaiseläkkeelle! Dementiakin näyttää mahdolliselta. Pelkään, että menetän yhteiset muistomme ja tietomme hetkenä minä hyvänsä. Enää en jaksa lykkiä pappaa eteenpäin mäessä! Pakko se on myöntää, tarvitsen uuden läppärin!

Ongelma vain on se, etten tiedä läppäreistä oikein mitään! Olen aina ostanut sen kivan keskihintaisen läppärin, jota myyjä on suositellut. Jonkun, jossa on sopivan kokoinen näyttö, tarpeeksi muistia ja hyvä näytönohjain. Jonkun, joka on näyttänyt hyvältä :D Siispä kysynkin teiltä, arvon lukijat ja ystävät, mitä konetta te käytätte tai suosittelette? Löytyykö Macia vai HP:tä, ja mitä ei missään nimessä kannata ostaa? 

Asus Zenbook ruusukultaisena miellyttää silmää! Kuva Verkkokauppa.com

Tarvitsen siis apuanne! Toiveissa olisi ketterä kone, joka kestää bloggaamisen ja ahkeran Netflixin tuijottelun. Sellainen, missä on hyvä näyttö! Plussaa olisi, jos kone olisi kevyt :) Ihan maltaita en ole valmis maksamaan, ja macin käyttöä en jaksaisi opetella :D Olen kiitollinen kaikista vinkeistä ja kommenteista!

 

Köpöttelen papparaisen kanssa käsikynkkää eteenpäin hitaasti ja epävarmasti siihen saakka, kunnes nuorempi ja ketterämpi saadaan tilalle! Toiveikasta torstaita, tyypit!

 

 

Kommentit

Westend Mum (Ei varmistettu) http://westendmum.fi

Moi! Ihan ehdottomasti Ompun kone. Olen käyttänyt moooonia erilaisia koneita, Acerista alkaen Delliin saakka, mutta ei ole Macin voittanutta. Näin sanovat lähes kaikkia, jotka siihen vaihtavat. Muiden koneiden kanssa aina tuntui olevan jotain ongelmia, mutta Macin kanssa ei enää ole ollut mitään. Ei minkään näistä kanssa. Ja Air on ihanan kevyt, mutta siinä on kivan iso näyttö silti. Joku uusi ja suuuuper ohut / kevyt on myös tullut markkinoille, mutta en tiedä pienenikö siinä näyttö huomattavasti...

Mutta siis täältä ääni Macin Airille :)

http://westendmum.fi

Minnea
Minnean muruja

Kiitti vinkistä! Arvasinkin, että sulta löytyy Omppua ;) Lähes pelkkää positiivista olen myös itse kuullut! Vähän hirvittää kuitenkin tuo Macin hinta :O

Lilies
Lilies & Life

Oon myös katsellut tuota Asus Zenbookia ja vielä saman värisenä! :) Mulla myös edessä läppärin osto ihan lähiaikoin, mutta pitäisi ehkä vielä tutkia vaihtoehtoja.

Minnea
Minnean muruja

Tuo zenbook sopisi budjettiin! Toivottavasti jolla kulla olisi kokemuksia siitä, ja osaisi kertoa, onko se ostamisen arvoinen :) Vaihtoehtojen tutkiminen on niiiiiin tylsää :/ 

Lilies
Lilies & Life

Niinpä! Kovasti kaipailen myös kokemuksia, pitääpä seurailla tän postauksen kommentteja :D

Jenn S. | big mamas home (Ei varmistettu) http://bigmamashome.blogspot.fi

Mä suosittelen Asusin koneita. Oon henkeen ja vereen windowsin tyttöjä, enkä lopulta ole löytänyt windowsista mitään vikaa tai tarvetta siirtyä Maciin. Tällä hetkellä meikäläisellä on Hp, joka on v**uttanut ensi hetkestä lähtien ja seuraavaksi meinaan niin hommata taas Asusin. Tuo Zenbook myös kiehtoisi todella paljon.

Minnea
Minnean muruja

Kiitti kommentista! Hp:ta en ole koskaan omistanut, olen mennyt pitkään Acerilla. Aikaisemmat Acerit tuntuivat olevan laadukkaampia. Nyt yritän välttää sen virheen, että ostan "liian halvan", josta ei sitten ole mihinkään :/

Maijup (Ei varmistettu) https://kultainensulka.com/

Mulla on ollut Dellin ja Lenovon koneet. Tällä hetkellä Lenovo ja olen ollut todella tyytyväinen joten tälle suositus. Koneesta en myöskään osaa tarkemmin mutta mies auttoi valitsemaan tietokoneguru ystävänsä kanssa ja heidän mielestä hinta/laatu suhde tässä paras. Mulle oli tärkeää hyvä näyttö ja riittävä muisti. Toi on kaikkein ärsyttävintä mitä melkein voi olla että kone tökkii jatkuvasti...Mulla toimii edelleen hyvin tämä nykyinen 3 vuoden jälkeenkin.

Minnea
Minnean muruja

Lenovoa minäkin olen miettinyt, siinä tosiaan sanotaan olevan hyvä hinta/laatu suhde :) Kiitti vinkistä!

sharks
by a mile

Mulla on ollut Samsungin läppäri käytössä jo viisi vuotta. Nyt alkaa ylikuumentua hiljalleen aika paljon, ja oon itsekin harkinnut uutta läppäriä. Muttakun näitä Samsungeja ei enää saa Suomesta! Mulla ei oikein oo kokemusta muista koneista, niin en yhtään tiedä, mihin sitä kannattaisi sijoittaa... En ole valmis maksamaan Macista, envaanjotenki tykkää HP:sta.

Siskolle hankittiin yhdessä Lenovon superohut ja kevyt läppäri, ja ihastuin kyllä sen keveyteen ja malliin. Varmaan katselen Lenovoa kohti, siis. (Tulipa tästä jaarittelu :D)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos, oikein kiva jaarittelu ;) Lenovo sai siis jo toisen äänen! Pitää ehkä mennä johonkin elektroniikkaliikkeeseen pyörimään, ja vertailemaan hintoja :D

Annika/ Karkkipurkki (Ei varmistettu) http://www.karkkipurkki.com

Mä vaihdoin joskus 5-6 vuotta sitten maciin ja tykkään kyllä tosi paljon! :) Sama vuosia vanha kone on käytössä edelleen, vähän vaan huomauttelee, että muisti alkaa olla aika täynnä. Koskahan jaksaisi siirrellä kuvia koneelta jonnekin muualle talteen... :D

Minnea
Minnean muruja

Mac olisi siis panostuksen arvoinen, kun siitä saisi niin pitkäikäisen kaverin :)

Millie's
Randomilla

Mulla on ollut kaksi Asuksen konetta ja suosittelen kyllä ehdottomasti, vaikka ovat kalliimmanpuoleisia kuin esimerkiksi Acerit noin yleisesti ottaen. :) 

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, Asus mulla on ollut mielessä (vaikka nuo macit houkuttelisi) :)

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Uuden koneen hankinta itsellänikin edessä. Täytyy seurailla tänne tulevia kommentteja ;)

Minnea
Minnean muruja

Uuden läppärin valitseminen on tuskaisaa puuhaa! Toivottavasti täältä löytyy vinkkejä :) Lenovo ja Mac tuntuvat saavan eniten kannatusta!

Mulla oli aina ollut Fujitsun koneita viime kevääseen asti, kunnes silloinen Fujitsu sanoi sopimuksen irti. Enää Fujitsuja ei oikein saa kuluttajakäyttöön, joten ostin sitten HP:n, ja se on ainakin tähän asti pelittänyt hienosti :) Myös työkoneena on HP, ja se jaksaa ongelmitta pyörittää toiminnanohjausjärjestelmää.

Minnea
Minnean muruja

Kiitti kommentista! Kylläpä täällä onkin tyytyväisiä kannettavan käyttäjiä(merkistä riippumatta) :) Kiva kuulla positiivisia kokemuksia!

Milja / Get the toolbox (Ei varmistettu) http://getthetoolboxblog.com

Minäkin annan ääneni Macbookille :) Ostin vuonna 2013 Macbook Airin ja olen ollut tosi tyytyväinen. Kone on toiminut hyvin, akku kestää yhä pitkään ja läppäri painaa repussa vähän, eli se kulkee minulla kätevästi mukana luennoilla. Lisäksi käyttöjärjestelmä on mielestäni selkeämpi kuin Windowsissa. Tämä on tietysti makuasia! Ainoa miinus on, että tässä minun koneessani RAM-muistia on vain 4gb. Jos siis voisin nyt valita, ottaisin 8gb muistilla. Tämä vaikuttaa siihen, että voi pitää päällä useampaa raskaampaa ohjelmaa yhtä aikaa.

Minnea
Minnean muruja

Macit näyttää vievän tämän nyt ihan 6-0! Vitsit, että täytyy nyt ihan vakavasti harkita ompputiimiin liittymistä!

Suttastiina

Okei, Mac maksaa kylllä enemmän kuin muut, mutta joka sentin edestä saat tuplaten sen minkä muista!

Eikä tän käyttäminen ole vaikeaa - ainoa ongelma on siinä, että Omppuilun jälkeen revit hiuksiasi joka kerta kun joudut muita käyttämään.

Mulla on ollut tämä Air joulusta 2013 (sitä ennen käytin puolison ikivanhaa Macbook Pro´ta) ja rakastanrakastanrakastan. Tää On kevyt, kaunis, käynnistyy nopeasti, ei virusongelmia, eikä jatkuvia päivityksiä (yäkWintoosa). !3" näyttö on tosin pieni jos haluaa oikein guruilla kuvankäsittelyssä, mutta itsellä onnistunut videoeditoinnitkin ihan ok.
Pelikonehan Air ei millekään massivisemmalle pelille ole, mutta bloggaajan käyttöön ja niiiiiiin paljoon muuhunkin täydellinen.

Macin sujuva käyttöikä on myös paljon pisempi kuin kilpailijoillaan, joten se hintakin kompensoituu kyllä.

Minnea
Minnean muruja

Oon kyllä tosi yllättynyt, miten pitkäikäisiä nuo macit näyttää olevan! Monilla jo jopa viisi vuotta ilman suurempia ongelmia! Katsotaan, heltyykö kukkaron nyörit niin leveälle, että raskisin investoida maciin :)

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Tyttärellä on Asus, mutta tarkempaa merkkiä en saanut selville. Toimii lukion hommissa, sähköiset kirjat, kokeet ym. Tytär katsoo myös netlfixiä ja hyvin pelittää. Mulla on Lenovo. Toimiva sekin. :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että sekä Asus että Lenovo ovat olleet hyviä! Vaikeaa tämä uuden koneen hankinta :D

Siiri / Pilkettä (Ei varmistettu) http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

Minulla on menossa ihan sama pohdinta zenbookin ja Macin välillä! Minäkin sain siis täältä kommenteista hyödyllistä palautetta ;)

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla! Kerro sitten, mihin päädyit!

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Mä vannon myös ompun nimeen :) Oma Macbook pro on ollut käytössä vuodesta 2011 ja toiminut oikein näppärästi kaikki vuodet. Nyt alkaa tuntua, että läppärin vaihto on täälläkin edessä piakkoin, tai ainakin joku alustus tai vastaava, mutta Ompun parissa tulen pysymään jatkossakin.

Minnea
Minnean muruja

Te omppulaiset tunnutte kyllä olevan harvinaisen tyytyväisiä :) Kiitos kommentista! Omppukuumehan tässä nousee :D

Mirkka - Hima Saimi (Ei varmistettu) https://himasaimi.blogspot.fi/

Itsellä myös uuden koneen hankinta edessä, kun nykyinen rohisee jo kuin keuhkotautinen.
Itse en ole harkinnut muuta kuin Windows konetta, vaikka ompuista on vain paljon hyvää kuullut. Ompuissa vieras käyttöjärjestelmä sekä hinta työntää konetta yhä vain ulommaksi minusta.
Tällä hetkellä en ole muuta osannut päättää, kuin näyttökoko ei ole 15+" kuten nykyisessä. Ja se keveys on mitä kaipaan. Sekä näppäimistö valolla, niin näkee pimeässäkin kirjoittaa ;)
Asus on nykyinen, ja jos rohinaa sekä alusta asti ollutta välilyönti ongelmaa ei ota huomioon, olen ollut tyytyväinen ja jos sopiva Asus tulee kohdalle voisin sitä harkita.
Mielenkiinnolla seuraan kommentointia.

HeidiKaroliinaA (Ei varmistettu)

Itselläkin on koneen hankkiminen pikkuhiljaa edessä.

Eniten houkuttaisi omppu (koska talosta löytyy jo ompun puhelin ja iPad niin niiden välinen synkkaus ois iso plussa!). Lisäksi itse saisin siitä vielä opiskelija-alennuksen...

Toinen mikä kiinnostais ois tuo zenbook.

Saa nähdä mihin päädyn!

Minnea
Minnean muruja

Minä oon jo melkein varma, että ostan tuon zenbookin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.