Lauantai-illan huumaa: rouskuva nachopelti!
Kovasti ovat lauantai-illat muuttuneet ajasta ennen lasta. Vauhdikkaat viininsävyttämät ravintolaillalliset, spontaanit illanistujaiset ja baarireissut korkkareissa ovat vaihtuneet rauhallisiin koti-iltoihin, jolloin laitetaan mausteinen nachopelti uuniin, ja herkutellaan se perheen kesken kuplaveden kera. Ja tiedättekö mitä? That`s fine!
Jos meillä halutaan herkutella ja päästä helpolla viikonloppuisin, niin nachopelti on oiva valinta! Rouskuvaa, mausteista ja kuorrutettu juustolla – kuulostaa loistavalta, eikö? Poika tykkää nachoista, mutta voimakkaan makuinen jauheliha ei sovi, joten poika saa tästä ruuasta oman, vähämausteisen version. Onko nachopelti jo tuttu juttu?
Tämä tex mex -henkinen ruokahan on helppo ja nopea tehdä, ja pellillisestä riittää kivasti isommallekin porukalle. Sopii mainiosti vaikka illansitujaisiin! Jos ei syö lihaa, niin jauhelihan voi kätevästi korvata vaikka härkiksellä tai nyhtiksellä. Nachopellille voi valita täytteitä mielensä mukaan.
Tee näin:
– Laita sopiva määrä nachoja pellille. Laita uuni lämpenemään noin 200 asteeseen.
-Paista jauheliha sekä silputtu sipuli. Mausta esim. tacomauste-pussilla. Lisää kidneypavut jauhelihan joukkoon.
– Kaada jauheliha papuineen nachojen päälle. Lisää pilkotut tomaatit sekä juustoraaste. Juustona käytin cheddaria. Halutessasi voit laittaa myös pilkottua chiliä tai jalapenoja, mikäli haluat lisää tulisuutta. Itse heittelen päälle myös muutaman ison ruokalusikallisen salsadippiä.
– Paista uunissa noin 5-8 minuttia, tai kunnes juusto on sulanut. Älä unohda nachoja uuniin tummumaan muun puuhastelun ohjessa, kuten mulle eilen kävi :D
– Tarjoile creme fraichen tai smetanan kanssa! Myös raikas salaatti sopii tämän melko tuhdin aterian kaveriksi! Lasillinen punaviiniä tai vaikka meksikolainen olut Corona kruunaa aterian.
Ilta sujui yllättävän sopuisasti, vaikka poika ei eilen suostunut nukkumaan päikkäreitä. Onneksi hän sammui melko aikaisin illalla, ja äitikin sai kaivatun hengähdyshetken.
Miten teillä herkutellaan viikonloppuisin? Vinkkaa oma nachopelti-ohjeesi kommenttiboxiin!
Suussasulavaa sunnuntaita!