Leffavinkki keskiviikon kotisohvalle

Minnean muruja

Huomenta! Huomasitteko jo, että Nelonen näyttää melko uuden suomalaisen elokuvan huomenna, keskiviikkona 8.3.2017? Olin melko yllättynyt, kun huomasin, että vasta leffassa katsomani Tuukka Temosen Teit Meistä Kauniin -leffa näytetään jo nyt telkkarissa!

Tykkäsin tästä Apulanta-yhtyeestä kertovasta mahtipontisesta ysärielokuvasta! Kylmät väreet kulkivat selkäpiissä, kun tutut sävelmät soivat leffan eri kohtauksissa. Elokuva on selkeästi musiikkivideoita aikaisemmin ohjanneen Temosen näköinen.

Leffa ja sen ohjaaja ovat olleet kritiikin ja mediamyllytyksen kohteena leffan ilmestymisestä lähtien. Mutta en mene niihin juttuihin tässä. Oli Temosesta nimittäin mitä mieltä tahansa, kannattaa tämä leffa katsoa avoimin mielin. Siis ainakin, jos on elänyt nuoruuttaan 90-luvulla, tai on Apulanta-fani. Itse kuulun molempiin ryhmiin. Vaikka en bändiä enää juuri kuuntelekaan, Apulanta kuvastaa monessa mielessä omaa nuoruuttani ja esiteinivuosiani. Leffa olikin melko tunteellinen aikamatka omaan nuoruuteeni.

Suuren vaikutuksen tekivät myös leffan päänäyttelijät! Tatu Sinisalo Toni Wirtasen roolissa oli ilmiömäinen! Välillä unohti, ettei kyseessä tosiaan ollut Toni, vaan näyttelijä. Ihmeellisen yhdennäköisiä ja luontevia olivat myös Iiro Panula ja Teppo Manner Tuukka Temosen ja Sipe Santapukin rooleissa.

Kuvat: teitmeistakauniin.fi

Tämä leffa kestää kyllä toisenkin katselukerran, joten huomenna kello 21,00 minä parkkeeraan olohuoneen sohvalle leffasnacksit sylissä, ja fiilistelen (tosin äänet hiljaisella, koska taapero nukkuu) leffan uudelleen.

Olisi kiinnostava tietää, mitä sinä tykkäsit leffasta? Iskikö ollenkaan? Vai onko leffa sulle uusi tuttavuus? Meinasitko katsoa?

Talvista tiistaita, tyypit! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.