Lempeät kana-avocado tacot

Joskus kannattaa antaa miehen hoitaa ruokaostokset, sillä silloin saattaa saada jotain yllättävää, kuten kanan jauhelihaa ja tarpeet kana-avocado tacojen tekemiseen. Mies oli aikaisemmalla kauppareissulla bongannut Santa Marian Chicken Taco Spice Mix-pussin, mutta harmitellut, ettei kanan jauhelihaa ollut löytynyt. Tänä viikonloppuna kuitenkin onnisti. Ja niin meillä herkuteltiin lauantaina värikkäällä tex mexillä!

Lempeät kana-avocado tacot

400g kanan jauhelihaa

1 avocado

1 keltainen paprika

kurkkua pilkottuna

tomaattia pilkottuna

salaatinlehtiä (itse käytin friseesalaattia)

juustoraastetta

Chicken Taco Spice Mix -pussi

12 tacokuorta

salsadippiä tai mango papaya salsaa

Tee näin:

  • laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  • ruskista jauheliha, ja sekoita mausepussi jauhelihaan
  • pilko kasvikset
  • lämmitä tacot uunissa n. 10min
  • tarjoile heti salsadipin ja juustoraaseen kanssa

En ole ennen testannut kanan jauhelihaa, mutta sehän toimii kivasti tacoissa. Ehkäpä siitä voisi tehdä myös jotain muutakin. Rasvaa kanassa on niin paljon vähemmän kuin naudanjauhelihassa, että senkin puolesta sitä voisi suosia.

Chicken taco spice mix -pussi antoi kanalle tex mex-tyylistä mausteisuutta. Sekä minä että miehemme tykkäsimme chilipippuria, korianteria ja paprikaa sisältävästä mauseteseoksesta. Meillä todella tykätään tex mexistä!

Avocadoa tulee käytettyä aivan liian vähän. En oikein osaa käyttää sitä mihinkään. Tähän sen täyteläisyys sopi täydellisesti. Avocadon pehmeys ja kanan mausteisuus olivat herkullinen pari! En huomannut ostaa pakkauksen ehdotuksen mukaista mango papaya salsaa, mutta sitä täytyy testata seuraavalla kerralla.

Jos teilläkin tykätään tex mexistä, niin kokeile uunissa paahdettuja Chili con carne tortilloja tai rouskuvaa nachopeltiä!

Maukasta sunnuntaita! Aurinko paistaa, ja me suuntaamme tänään uimahalliin :)

Koti Ruoka ja juoma