Lupaus keväästä

Minnean muruja

En tosiaankaan ole mikään vihrepeukalo.Olen niitä tyyppejä, joilta kuolla kupsahtaa helpoimmatkin huonekasvit. Siksipä olenkin panostanut leikkokukkiin yhden sinnikkään viherkasvin lisäksi. Iloitsin kuitenkin rivariin muutossa saaduista ihanista etu- ja takapihasta!

Voitko kuvitella, miten ihanaa on, kun joku on ajatuksella ja asiantuntemuksella suunnitellut ja istuttanut kukkia kukkapenkkiin niin, että kukkaloistosta saa nauttia koko kevään, kesän ja syksyn?

Minulle alkoi ensimmäisenä keväänä paljastua ihana ylläri, kun seurasin etupihamme kukkapenkin elämää! Edellinen asukas oli istuttanut (varmaankin vuosien varrella) kukkapenkkiin niin kuvissa näkyviä kevään ensimmäisiä lumikelloja (istutetaanko nämä, vai ovatko päätyneet tänne itsestään?), niitä seuraavia krookuksia, pääsiäisen aikoihin ihastuttavia narsisseja sekä myöhemmin keväällä penkissä töröttäviä tulppaaneja. Olen ollut niin onnellinen, että  etupiha kukkii kauniissa väreissä! Ja itse en ole tehnyt tämän loiston eteen mitään! Minkä ihanan lahjan edellinen asukas onkaan meille jättänyt!

Nämä lumikellot puskevat tiensä kevään kirkkaaseen valoon, jopa lumen läpi. Olenkin kamerani kanssa kyykkinyt kuvaamassa niiden kasvun etenemistä. Ihanan hentoja ja herkkiä kukkia! Ei varmaankaan mene kauaa, niin krookukset pamahtavat paikalle. On myös semmoinen pieni sininen kukka, jossa on kuin monta pientä sinikelloa yhdessä varressa. En tiedä mikä sen nimi on, mutta kaunis on sekin. Keväisin kameran muistikortti täyttyy kukkien kuvista.

Lumikellot ovat ilmestyneet, kevät on täällä!

Onko sulla viherpeukalo keskellä kämmentä, vai onnistuuko kasvien hengissäpito? Tykkäätkö seurata kevään etenemistä ulkona luonnossa vai tiiviisti sisätiloista, kunnes lämpötila lähentelee selviä plussa-asteita?

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit

Kerttu / Modernisti kodikas (Ei varmistettu) http://www.idealista.fi/modernistikodikas/

Meillä oli edellisessä kodissa pieni piha, jonka edellinen asukas oli suunnitellut niin, että se kukki koko kesän. Aivan ihana ja te olette yhtä onnekkaita :)

Minnea
Minnean muruja

Kyllä, onnekkaita olemme! Mitenkäs teidän nykyisellä pihalla, oletko istuttanut sinne kukkia tai kasveja? Itse koen vähän hankalaksi tuon pihan vihersuunnittelun. Pitäisi varmaankin palkata ammattilainen.

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Oon ihan täysin peukalo keskellä kämmentä kaikkialla mitä tulee huonekasveihin sekä kukkien istuttamiseen ja hoitamiseen. Tunnistan parit leikkokukat ja siinä se periaatteessa onkin. Tahtoisin tietää kasveista enemmän, mutta ei vaan kiinnostus riitä varsinkaan kun ei omaa pihaa ole :D

hanna
www.hannamariav.com

Minnea
Minnean muruja

Onneksi on leikkokukat :) En minäkään varmaan olisi tähän asiaan perehtynyt, jos omaa pihaa ei olisi. Onneksi omalla pihalla saa tehdä tai olla tekemättä näitä puutarhajuttuja, ihan oman kiinnostuksen mukaan :)

Elinaa00 (Ei varmistettu) http://elinamaista.blogspot.fi

Meillä ei ole pihassa vielä kukan kukkaa, harmittaa kun en syksyllä laittanut sipulikukkia (ehkä nyt syksyllä saan aikaiseksi laitettua). On kyllä ajoissa nousseet nuo lumikellot!

Minnea
Minnean muruja

Onneksi tulee aina uusi kevät ja syksy :) Kyllä nuo kukat vaan kummasti piristää mieltä!

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Täällä yksi joka vaeltaa luonnossa melkein suurennuslasi kädessä, että milloin ensimmäiset pajunkissat ​tai leskenlehdet näyttäytyvät lumen alta! Ihana ja jokavuotinen kevätharrastus! :)

Minnea
Minnean muruja

Joo, pajunkissoja odotellessa :) Ja sen jälkeen lehtien ensimmäisiä nuppuja <3

Teresa S (Ei varmistettu) http://belleepoquewedding.blogspot.fi

Vau! Näyttää ihanalle! Oi onpa ihanaa odottaa uusia kukkia. Heräsin vasta siihen että aurinko lämmittää ja meillä orkideassa on nuput! Kauniita kuvia.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) On kyllä ihanaa, kun tietää, että kukkapenkistä puskee esiin kukkia kukkien jälkeen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.