Meillä asuu #kasvurauha

Minnean muruja

Välillä omaa painoa ja omaa minäkuvaa tulee mietittyä, ja niistä keskusteltua puolison ja ystävien kanssa. Vaikka en aina ihan tyytyväinen omaan peilikuvaan olekaan, en ole niitä ihmisiä, jotka valittelisivat kovaan ääneen omia virheitään tai haukkuisivat itseään tai muita.  Syyllistyn kuitenkin itsekseni soimaamaan omaa peilikuvaa ja miettimään kehon parannuskohteita.

Toisissa on helppo nähdä ulkoinen ja sisäinen kauneus. Ja sisäisen kauneuden kautta myös ihmisen ulkonäkö näyttäytyy viehättävänä. Itsevarmuus ja itsensä arvostaminen saa ihmisen näyttämään hyvältä! Itseään ei aina osaa nähdä niin kauniina, varsinkin kun peilistä katsoo ei-niin-nuori, väsynyt ja ylipainoinen nainen. Yritän silti ajatella itsestäni kauniisti, ja suhtautua kehooni lempeästi. Yritän keskittyä kaikkeen siihen, mikä itsessäni on hyvää!

Nyt, kun minulla on lapsi, koen omaan vartaloon lempeästi suhtautumisen vielä tärkeämpänä. Haluan antaa lapselleni oikeanlaisen esimerkin vartaloon ja painoon suhtautumisesta. En halua välittää lapselleni viestiä, että itseään(tai toisia) saa haukkua! En halua, että lapseni ajattelee, että hän on millään tavalla huonompi, tai vähemmän arvokas, mikäli hän on painavampi/kevyempi/pidempi/lyhyempi/mitä vaan kuin joku toinen. Sydän särkyy jo ajatuksestakin, että hän tulevaisuudessa ei pitäisi itsestään, tai pitäisi itseään rumana! Kukaan tuskin voi välttyä kokonaan arvostelulta, siispä yritänkin jo valmiiksi miettiä, miten näistä asioista lapselle puhutaan.

Törmäsin vasta instagramissa ihaniin lauseisiin, joista meinasi nousta tippa linssiin. Kyseessä on Jenny Lehtisen Vaakakapinan kampanja "Meillä asuu #kasvurauha". Tämä kampanja on niin hieno ja tärkeä, että halusin nostaa sen blogiini! Lapsen kasvurauhan tärkeät teesit voit lukea kokonaisuudessaan täältä!

 

Tässä myös muutama hyvä ajatus asiaan liittyvästä artikkelista, jossa lastenpsykiatri Janna Rantalaa haastatateltiin:

"Meillä on mahdollisuus antaa lapselle kasvurauha omista peloistamme ja ahdistuksistamme."

"Miten me olemme ja toisiamme rakastamme, se on lapsen itsetunnon kannalta kaikkein tärkeintä."

"Oma keho on niin yksityinen asia, ettei sen kommentointi, varsinkaan negatiiviseen sävyyn, tee hyvää kenellekään. Siitä huolimatta kehojamme tarkastellaan jo lapsesta asti. Puntarille pyydetään hypähtämään tuon tuosta ja uusia lukemia verrataan edellisiin."

Koko artikkelin pääset lukemaan täältä. Taidampa tänään rutistaa taaperoa astetta tiukemmin, ja sanoa jälleen kerran, että "Sinä olet ihana!".

Toivon koko sydämestäni, että teilläkin asuu kasvurauha! Onko tämä kampanja jo sulle tuttu? Miten teillä puhutaan omasta kehosta? Millaisen esimerkin sinä annat lapsellesi?

Lämpöä päivääsi!

Kommentit

Millie's
Randomilla

Kuulostaa hyvältä kampanjalta. :) Hyvä, kun nostit asian esiin. Tuli vähän tutustuttua näihin asioihin, kun tein aikoinaan opparin leikki-ikäisen lapsen perheen ravitsemusneuvonnasta lihavuuden ehkäisemiseksi. Vähän ikävä otsikko, mutta siinä tuli vähän tutustuttua noihin terve ruokasuhde-asioihin ja taidettiin sivuuta myös tuota psykologista puoltakin. 

Minnea
Minnean muruja

Vau, sulla on ollut tosi mielenkiintoinen opparin aihe! Ja, joo tämä kampanja tuntuu itselle tärkeältä ja läheiseltä :)

Yhtä sirkusta!

Niin totta, joka sana. Meillä ei kotona käytetä eikä käytetty lasten ollessa pieniä sanaa lihava, ruma jne. Vaan kehutaan ja kannustetaan mieluummin...

Minnea
Minnean muruja

Oikea asenne! Täytyy kyllä olla tarkkana, ettei edes leikillään kommentoi omaa ulkonäköä negatiivisesti.

Nicola (Ei varmistettu) http://leontinenicola.blogspot.fi/?m=1

Todella hyvä teksti ja tärkeä aihe.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :)

Katja_optimismia (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi/

Olen monesti lukenut tuosta ruoalla palkitsemisen vääryydestä, mutta kyllä välillä harrastaa itsekin sitä, että jälkkäri jää saamatta jos et syö. :( Kun ruokailu vaan kestää ja kestää ja ruoka on ihan kylmää ja pitäisi johonkin lähteä... Ja aina takaraivossa hakkaa että näin ei saa tehdä.

Minnea
Minnean muruja

Joku rotihan siihen ruualla pelleilyyn on toki saatava! Meillä ainakin saa/joutuu poistumaan pöydästä, jos ei ruoka maistu. Meillä ei poika vielä ymmärrä tuota ruualla palkitsemista, mutta yritän olla ottamatta sitä tavaksi, sitten kun se onnistuisi :D

Monta syytä rakastaa (Ei varmistettu) http://www.montasyytarakastaa.com

Vaakakapina on minulle tuttu, mutta tämä #kasvurauha kampanja tuli kyllä ihan uutena. Se on kyllä todella hyvä ja tärkeä kampanja. Meillä ei niin vielä kotona omaa kehoa arvostella muutenkaan, kun meidän poika on 4-vuotias. Huomaan myös, että elellessäni yksin poikani kanssa, ei tule sitä omaakaan vartaloa arvosteltua niin paljoa, joten en ainakaan pääse vaikuttamaan negatiivisesti siihen oman kehon kuvaan. :)

Minnea
Minnean muruja

Niin on, tärkeä ja hyvä kampanja! Ei meidänkään poika varmaankaan vielä näistä ymmärrä, mutta hyvä on toki kiinnittää omiin puheisiina huomiota jo nyt.

Ninni / Visions (Ei varmistettu) http://visions-ninni.blogspot.fi

Tuo vaakakapina kampanja on kyllä super hyvä! Ja just tuo, että lapsi helposti omaksuu vanhemman tavan puhua itsestään, ja mun mielestä jokaisen vanhemman tulisi kyllä miettiä näitä juttuja! :-)

Minnea
Minnean muruja

Niimpä! Siksi halusinkin nostaa tämän omassakin blogissa esille, että useampi huomaisi tämän kampanjan :)

evepaa

Vaikuttaa hyvältä tämä kampanja! Itseään katsoo jostain syystä herkästi ankaremmin silmin kuin toisia, oli kyse ulkoisista seikoista, omasta luonteesta tai omista virheistä (jne). Voi auttaa, kun ymmärtää ja käsittelee sen, miksi itse tekee niin. Mikä estää sinua näkemästä kauneuttasi?

Sinähän kuitenkin olet kaunis. En voi kommentoida tällä hetkellä paljoa sisäistä kauneuttasi kuin sanomalla, että vaikutat ihanalta ihmiseltä. Mutta ulkoisesti olet todella upea nainen. Erittäin kaunis.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos, voi miten ihanasti sanottu! Pelkän blogin perusteellahan tosin ei voi ihmistä täysin tuntea, mutta toki kirjoitukset ja kuvat jotain paljastavat. Tämä vaakakapina kampanja on kyllä hyvä ajatusten herättäjä varmasti monelle. Että huomaisi, ettei hyvinvointi ja kauneus ole kiloista kiinni.

evepaa

Sen takia en kommentoinutkaan oikein luonteeseen ym vaan ulkoisiin seikkoihin :) Kampanja vaikuttaa kyllä ihanalta, juuri noiden asioiden vuoksi. Mun mielestä on ihanaa, että yrität parantaa omaa hyvinvointiasi lapsesi vuoksi. Jotta hän saisi oikean kuvan kehostaan ja muusta.

MINI-blogi (Ei varmistettu) http://elinamaista.blogspot.fi

Vaikuttaa oikein hyvältä kampanjalta! Itse koitan myös olla puhumatta"liikakiloista" lasten kuullen ja meillä äiti ja isi lenkkeilee ja jumppaa koska se on KIVAA ei sen vuoksi että "äiti laihduttaa".

Minnea
Minnean muruja

Tänään juuri tuo Janna Rantala oli Ylen aamuteeveessäkin puhumassa asiasta. Ja tosiaan kannusti, että oli kyse sitten omasta painosta tai lapsen painosta, niin kannattaa puhua terveys ja liikunnanilo edellä, ei koskaan laihdutuksesta tai lihotuksesta.

Ja hei, sehän on kivaa :)

Kommentoi