Mikä puhelin bloggaamiseen?

Minnean muruja

 

Nyt tarvitsisin teidän apuanne! Tämän blogiharrastuksen aloitettuani olen huomannut, että sekä vanha läppäri että puhelin pitäisi päivittää uudempaan ja toimivampaan. Mutta minkälainen puhelin olisi bloggaajalle hyvä? Mitä ominaisuuksia puhelimella tulisi olla? Kertokaa te kokeneemmat bloggaajat tai puhelinvelhot kokemuksianne!

Minulla on aina ollut älypuhelimeen siirryttyäni Samsungin puhelin. Nykyinen puhelimeni on Samsungin Galaxy Alpha. Tykkään puhelimen ja näytön koosta, en ole suurien puhelinten ystävä. Ennen bloggaamisen aloittamista puhelimen käyttöni rajoittui lähinnä puhumiseen, netissä surffailuun ja sähköpostien ja Whatsappin käyttöön. Toki otin puhelimella myös kuvia, mutta koska meiltä löytyy kotoa useampikin järkkäri, niin puhelimen kamera ei ollut kovin tärkeässä asemassa. Bloggaaminen asettaa ihan uusia vaatimuksia puhelimen valinnalle! Muistia olisi hyvä löytyä enemmän, sekä paikka muistikortille olisi suotavaa. Postausten kirjoittamiseen olisi hyvä, että puhelin olisi tehokas, ja näyttö riittävän suuri.

Elektroniikkaliikkeessä käydessäni, myyjä suositteli ehdottomasti Huawei P9 puhelinta. Minulla ei ole mitään kokemusta Huawei-merkistä, mutta puhelin vaikuttaa hyvin kätevältä ja pätevältä! Myyjä kehui puhelimen ammattitasoista kameraa, joka ottaa kuvan sekä mustavalkoisena että värillisenä, ja yhdistää kuvat. Kamerassa on myös nopea Hybrid focus -tarkennustekniikka. Myös hämäräkuvauksen pitäisi onnistua hyvin laadukkaalla kameralla. Huawei P9 on huippuluokan älypuhelin, jossa on 32Gt sisäinen tallennustila, sekä paikka muistikortille. P9 on varustettu tarkalla 5,2 tuuman Full HD -näytöllä, siinä on tehokas 8-ydinprosessori, nopea ja turvallisuutta tuova sormenjälkitunnistin sekä pikaladattava akku. Puhelin oli myös silmääni tyylikkään näköinen. Alla oleva kuva on lainattu Huawein sivuilta josta löytyy puhelimesta kattavampaa tietoa.

Saman luokan puhelin Samsungilta on kai Samsung Galaxy S7, joka on hinnaltaan huomattavasti kalliimpi. Vai riittäisikö Samsung Galaxy S6 tarpeisiini? Sekä S6:ssa että S7:ssä on 32Gt sisäinen tallennustila, tosin S6:sta ei taida löytyä paikkaa muistikortille. Kameroissa ei liene suurta eroa näiden mallien välillä. S7-puhelinta mainostetaan tehokkaana, ja sen kameroita laadukkaina. S7 on myös veden ja pölyn kestävä. Kuvat on lainattu Samsungin sivuilta

 S6

S7

Oma lukunsa on sitten tietenkin Applen iPhonet, joista minulla ei ole niin minkäänlaista kokemusta, eikä ehkä kovin syvää kiinnostustakaan. Sekä Huawei että Samsung käyttää Android-järjestelmää, johon olen mieltynyt, ja jonka käytön koen helpoksi. Kaunishan iPhone 6s on, ja asiaan vihkiytyneet puhuvat kyllä aina iPhone -puhelinten erinomaisuuden puolesta. Elisan sivuilla  kerrotaan iPhone 6s -puhelimseta seuraavaa:

"Iphone 6s on täytetty innovaatioilla, jotka sulattavat sydämiä. 3D Touch tunnistaa pienet hipaisut ja vaativammat painallukset, voit kurkistaa meilejä tai viestejä avaamatta niitä, avata useampia sovelluksia ja käyttää niitä sujuvasti rinnakkain. Macista tutut pyyhkäisyt ja muut eleet toimivat saumattomasti uudessa iPhone 6s -puhelimessa.

Applen porukan uudistusinto ei lopu tähän. Live Photos -ominaisuus tarjoaa livekuvia, jotka tallentavat ikuistamasi hetken äänet ja liikkeet olematta kuitenkaan videokuvaa. Kun selaat kuviasi, et pelkästään näe, vaan koet niiden tapahtumat. Videokuvaamista varten sinulla on käytössäsi 4K-videokuvaus, joka mahdollistaa upeiden videoiden teon myös yön pimeinä tunteina." Kuva lainattu Elisan sivuilta.

 

Mikä puhelin sinulta löytyy, ja oletko siihen tyytyväinen? Minkä puhelimen ostamista harkitset seuraavaksi?

Mikäli joku taho haluaisi antaa minulle puhelimen testaukseen bloginäkyvyyttä vastaan, en panisi ollenkaan pahakseni ;) Sähköpostiosoitteeseni minneanmuruja@gmail.com voi ottaa yhteyttä.

 

Yhteistyökumppanillani House of Brandonilla on menossa huippu mid season sale!

 

 

 

 

Kommentit

Sanna Inspired by love (Ei varmistettu) http://www.inspiredbylove.fi

Ehdottomasti iphone! HUawei on meillä työpuhelimina enkä mitenkään voi suositella. Iphonen käytettävyys on huippuluokkaa.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kommentista! Mun siskolla on iPhone, ja hän on kyllä tykännyt siitä muutamia juttuja lukuunottamatta.
Kauniitahan ne ovat kyllä!

kan_iid (Ei varmistettu)

Minulla ja puolisolla on molemmilla ollut pitkään iphonet ja alussa kyllä liputettiinkin niiden perään, mutta uusimpien mallien laatu ei ole enää sama. Hinta-laatusuhde on heikentyny meidän mielestä. Mieheni kehui OnePlus 3 puhelinta. Kuulema markkinoiden paras ja puolet halvempi kuin esim. samsungin tai iphonen lippulaivamallit. Että ehkä se on ainakin tutkimisen arvoinen?

Minnea
Minnean muruja

No varmasti on tutkimisen arvoinen! Alankin tutkimaan asiaa! Kiitti!

Kommentoi